Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-18-18, 05:26 PM   #1326
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
打埋D飛射埋都係得垃圾,冇大佬專同EX,得相性應該唔夠做,專可以換但EX冇得換,原來2章2部得番15版HARD未打,當每版1百都係千5,COMPLETE1千,呢度2千5,但而家得番1120石,加埋都係3620,唔夠5千,而家有D後悔射晒KUJA同小醜,小醜而家其實冇乜版需要用到佢,要有D識下下即死直頭唔俾佢出得招既野先有用,打手最屈係大佬 @@

不過佢咁出法分分鐘之後果D仲屈,咁屈法唔知D課長會唔會棄晒執得,有錢都唔係咁追啦 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-18, 09:29 AM   #1327
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
kuja都後悔?

唔出越黎越勁, 點引人抽lol

我繼續唔中EX, 但係清得曬d 野, 就算. 等下rinoa
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-18, 09:42 AM   #1328
ShinDou

因為w隕石打到十萬,打單體全體都屈,kuja淨係打全體勁,教官就單體勁同有得疾幾格,教官就都仲有用,但大佬真係勁得太誇張了

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 08-21-18, 10:03 AM   #1329
Gustavi
Crazy Gamer

又係一定要EX lor .. 唔中EX就差好多
舊 08-21-18, 10:07 AM   #1330
ShinDou

未見到有人掛冇ex既,試唔到就咁技12爭幾遠,見人技12都打4萬

舊 08-22-18, 10:02 AM   #1331
Gustavi
Crazy Gamer

雲哥同フリオ上修左似樣好多...
フリオ用黎auto 應該幾好

點解唔修埋 tidus 呢...
舊 08-22-18, 10:53 AM   #1332
ShinDou

Cloud好似真係好神下,但我得ex同相性冇專,唔知夠唔夠用,不過應該都會凸胸斬玩下

舊 08-22-18, 12:05 PM   #1333
ShinDou

岩岩用過fd凸爆cloud堅神喎,畫龍點精下下2萬幾再吹飛,之後招ex又2萬幾,未試胸斬應該都好神

舊 08-22-18, 02:49 PM   #1334
Gustavi
Crazy Gamer

免費抽ff2相性 + ff11 lion 相性 lol
不過我之前已經有cloud 同tidus, 所以都冇乜所謂
舊 08-22-18, 03:24 PM   #1335
ShinDou

我得垃圾tidus相性,已凸爆

舊 08-22-18, 06:45 PM   #1336
ShinDou

而家出到咁睇黎都係留石留飛穩陣D,唔射大佬了,之前預言話錫生小醜KUJA3個玩晒,錫生可能係單體最強角

試真D冇特效打仙人掌花,W隕石完之後技1都係打佢1萬+1萬,咁又唔係好勁咋喎,可能因為活動有暗WEAK先咁勁﹖

冇升特效清晒序同破,但Q應該要3隻覺60先夠打啦,又要升人了 @@ 仲有時間都係唔搞住,是但用小醜刷埋大佬個活動先仲爭350金先換晒D野

此篇文章於 08-22-18 07:28 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-23-18, 09:45 AM   #1337
Gustavi
Crazy Gamer

急最後個關都唔算易wor..
我試左幾次剛剛好過到 cloud tidus ff7貓 + ifrit
死幾次剛好到佢turn時比佢回左brv 1 hit 死.

雖然話改勁左, 不過招EX 變左仲廢過普通技咁.
------------------
清前面個幾關試左一場帶golbez , 感覺都係普通,
都係等 rinoa , 仲留左4萬5石 + 百幾飛
舊 08-23-18, 06:42 PM   #1338
ShinDou

未得閒升兩隻特角打唔到Q頭3版,但Q最尾果版應該唔限角麻,CLOUD必出,但TIDUS咁廢應該會難打左喎﹖應該要出D屈機角,如果驚俾人秒就小醜,起碼8ACT唔會中HP攻,想打得快都係落KUJA/教官啦

CLOUD EX本身係EX中都係正常攻,2萬幾算係咁,只係而家技12神化勁過招EX姐,唔係招EX廢,而且要推攻同CP都要有EX既 XD
舊 08-24-18, 09:33 AM   #1339
Gustavi
Crazy Gamer

tidus EX 係全體等傷嘛,
今次係同時兩隻三隻咁咪有d 用lo

cloud EX 而家係為個buff 架咋

此篇文章於 08-24-18 09:53 AM 被 Gustavi 編輯。
舊 08-25-18, 09:17 PM   #1340
ShinDou

今次Q好似真係難過上次,雖然今次我3隻都冇凸爆

CLOUD淨係凸爆EX冇相性冇專,TIDUS就冇EX得凸2專,FRONIEL仲衰乜武都冇要借人把相性凸2 XD

打Q第1版都成70ACT得15萬分,COMPLETE唔到 @@

又唔想晒石晒飛抽,應該全力留錫生

今次應該求其刷埋共鬥佢算唔理了

用過FD隻FRONIEL技12都打到兩3萬,我果隻1萬都唔夠 @@ 佢兩把野加咁多攻既,平時應該2倍度﹖

抄ALTEMA咁打,44ACT但唔知點解得24萬分,明明快過佢要求既50ACT,仲要CLOUD都有3下吹飛 @@ 低凸真係廢好多

大佬明明冇恩惠原來都好大力,技1都5萬咁扣,而家心郁郁射唔射好 @@ 之前用過個FD覺得好廢可能佢冇刷AF,冇睇佢咩AF

如果我有大佬EX應該會好過用隻冇武器既FRONIEL @@

此篇文章於 08-25-18 09:46 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-26-18, 12:04 PM   #1341
ShinDou

射埋廿張飛同5千都係得垃圾仲要得1把保底 @@

Q第2版易咁多既﹖冇女性騎EX抄唔到ALTEMA,亂打仲快過佢,34ACT,29萬分PERFECT左 @@

Q第3版又難番,唔殺YUNA先俾佢屈機,係咁解BUFF同補BRAVE俾人HP攻 @@ 冇武低凸好難打分,56ACT 21萬分

是但刷共鬥再射埋佢算

3 CLOUD打共鬥11ACT 84萬分 @@ 佢要求廿萬分 @@ 吹飛真係好堅喎,轉埋吹飛召先

仲要有個伏人唔出EX

原來都好多伏CLOUD唔出EX等召先出,少1隻CLOUD換左大佬得41萬分 @@ 吹飛真係加超多分

都係用番火召,都好多伏人亂打 @@ 未必1齊吹飛

岩岩又有兩個伏人,用個歷史文物VAAN,仲要亂打未入WAVE3已經差唔多玩晒D技,有EX都玩得晒,另外果隻西法又係好廢,得佢1個DEBUFF又冇人分配點用

開召時間又錯晒,WAVE3我殺完YUNA之後佢兩個俾人極速BREAK再秒,之後我都俾人秒埋 @@

此篇文章於 08-26-18 03:22 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-26-18, 04:28 PM   #1342
ShinDou

岩岩兩個識打既CLOUD FD 6ACT 94萬分光速打完,好爽 XD 原來識打既話1開波儲夠召WAVE1已經可以開住召過晒,不過要起碼有2個狂出吹飛先得

WAVE1俾皇帝BREAK左再滿血秒,淨番CLOUD同大佬估唔到過到喎,不過佢地打好耐得30萬分

又刷完了,藍綠黑白覺醒石又爆995,點解佢唔開到9999俾人儲﹖成日要諗覺邊隻唔會用既廢人 @@

此篇文章於 08-26-18 05:31 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-27-18, 10:03 AM   #1343
Gustavi
Crazy Gamer

是旦升下lo , 可能突然buff左咁可以即拎出黎用.
舊 08-27-18, 10:08 AM   #1344
ShinDou

通常佢話上修果d先升定,其實而家得好少未升,我應該算少覺醒石,之前棄過1排,你應該差唔多全部覺60啦?

舊 08-28-18, 05:38 PM   #1345
ShinDou

隻lena好似廢到完全冇用喎,好似岩岩出佢果陣又係咁,未威過,應該唔會升佢了,d特角又廢,今次活動完全唔駛升人

舊 08-28-18, 07:31 PM   #1346
ShinDou

呢排唔記得打超火召,乜已經冇晒BONUS人﹖1場得1百超慢喎 @@ 搞到都唔係好想刷,2百已經唔係快架啦,佢又唔俾人出兩個BONUS人再乘2,又冇咁多倍書食,有都用黎刷覺醒石啦

終於中到大佬EX,已經唔記得射左幾多張飛同幾多次5千石 @@

此篇文章於 08-28-18 07:58 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-28-18, 09:01 PM   #1347
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan

雙雲少 麻+飛 +兄上 三超火力秒一隻 再用教官推到另一隻返屋企見上帝為止......
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 09:52 AM   #1348
Gustavi
Crazy Gamer

ramza + FFT 騎 + 無突相性武lv52 rena, 帶完全體rena(用3次)
1 take 齊埋分數

條龍第一次all個時要叫rena 出黎用技2上buff
第二次就silent + 召喚一次秒佢.
舊 08-30-18, 04:04 PM   #1349
半島鐵盒
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
國際版好快出KUJA, 係吾係神角要抽爆佢?

http://dffoo.wikia.com/wiki/Kuja
半島鐵盒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 04:28 PM   #1350
Gustavi
Crazy Gamer

我覺得未出EX其實唔算神.
好快就冇人用

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 08:24 PM

手機版 | APP版