Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 07-18-19, 02:49 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Apple TV+ 消息討論區 (請守劇透手則)— (逢週五)Masters of Air 終了

人 Plus 佢又 Plus

三月嗰陣 Apple 公怖咗好鬼死多 Plus,其中一個係咱家串流服務 Apple TV+,唔洗問梗係要 $$$,而針對係有 Apple TV 嘅用戶,當舊年公怖 AirPlay 2 會月同好多電視生產商 Sony, LG 同 Samsung 等等合作放個 Apple TV 原生 app 落去各智能電視度,預佢第二時無齋電視都睇到。

九月全世界「開台」,公怖咗嘅原創戲碼都唔少,近排出咗 trailer 嘅,有花生漫畫嘅《太空 Snoopy》:

Carpool 卡拉OK 第三季都嚟緊。

此篇文章於 03-17-24 03:46 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 05:35 AM   #2
肉羊哩咖
griffin611

公怖咗十一月(幾乎)全球一齊開台,但開始得三個原創節目,但好似 HBO 咁,每話逐個禮拜上。月費拾蚊美金(每個地區有別)。似乎唔太吸引。

舊 09-11-19, 03:43 AM   #3
肉羊哩咖
griffin611

公怖咗十一月一號開台,US$4.99 一個月,可有七日試睇。個服務可以分畀家人一齊用。你買新 iphone ipad 同 Apple TV 免費送一年過畀你

此篇文章於 09-11-19 03:55 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-12-19, 09:14 AM   #4
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
公怖咗十一月一號開台,US$4.99 一個月,可有七日試睇。個服務可以分畀家人一齊用。你買新 iphone ipad 同 Apple TV 免費送一年過畀你
上官網淨喺見到啲title....
有冇其他公司拍嘅野架?

老老實實太多乜TV乜chanel邊度睇得哂咁多
不過買新iphone會送一年,即係都可以睇下
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 12:12 PM   #5
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
上官網淨喺見到啲title....
有冇其他公司拍嘅野架?

老老實實太多乜TV乜chanel邊度睇得哂咁多
不過買新iphone會送一年,即係都可以睇下
由手機版發出
Apple TV+ 個 app 基本上同你個 iTunes account 拎埋咗,所以你 iTunes 上面買咗嘅電影,電視片都睇到,你另外科銀両可以睇埋 Apple 咱家出資拍嘅嘢咁解。

本人唔會買 Apple 嘢住,而暫時啲戲碼真係好難吸到人畀錢睇,所以暫時都會繼續塘邊住先

舊 09-19-19, 08:42 PM   #6
肉羊哩咖
griffin611

老老實實,Arcade+ 啲戲碼仲吸引過TV+,點搞呀添曲!

舊 10-13-19, 12:03 AM   #7
肉羊哩咖
griffin611

Apple TV+ 之前好多獨家放映嘅都係外面 studio 製作,不過公怖咗會自設 studio 開戲:

套戲叫 Masters of Air,由 Speiberg 同 Tom Hanks 監製,HBO 系列 Band of Brothers 編劇 John Orloff 編劇, 講二戰時一名美軍轟炸機組員,參與轟炸納綷德國嘅經歷。 Speilberg 同 Hanks 都為 HBO 拍過呢類真人真事嘅二戰史實片: Bands of Brother 同 The Pacific,但據報今次係 HBO 主動放棄唔搞,Apple 用咗二億伍仟萬買返嚟拍,其他詳情未定,

舊 10-13-19, 11:07 AM   #8
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
佢想做hbo模式
但現實係邊有咁易拍到 games of thrones 一套劇就吸引到人比錢呀 。。。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-19, 06:20 PM   #9
肉羊哩咖
griffin611

其他嘅好似 APV、Netflix 同 Peacock 都搞緊呢味長篇吸客嘅片集:APV 有 LotR 「前傳」,Netflix 有 Witcher 等等(不過傳佢嘅新政策全部嘢唔過三季),Peacock 有~~~唔唔唔~~~未知(再三重拍嘅 Battlestar 好似係),ATV+ 暫時未見有咩,幾輸蝕,事關呢類「史實片」唔會長,好似 HBO 呢個系列頂籠十零話就完,仲要好鬼貴,亦無得連續長拍長有 — 除非你玩百年戰爭或者戰爭與和平,呢啲死唔斷氣嘅另計。

此篇文章於 10-13-19 06:27 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-03-19, 06:19 PM   #10
肉羊哩咖
griffin611

唔好意思,一號開咗台都唔講返少少,呢度係現有嘅戲碼:

電視片集
Dickinson 一季十話

For All Mankind 一季十話

Ghostwriter 一季廿六話 (兒童向)

Helpsters 一季廿六話 (兒童向)

Oprah’s Book Club

See 一季八話

Snoopy in Space 一季廿六話 (兒童向)

The Morning Show 一季十話

電影
The Elephant Queen

上面除咗 See 幾受好評同 The Morning Show 勉強叫做 OK,其他認真麻麻,量少亦係個問題;雖然係嚮 Apple 上,但唔會單係適合全家欣賞嘅片種,唔似 D+,成人向嘅片唔會無,See我就係個例子。

舊 01-19-20, 07:57 PM   #11
肉羊哩咖
griffin611

全世界都有得睇,但又衰在無乜話題性。講啲「舊聞」先:

The Morning Show 都嗰度都拎到啲奬,算係咁。

Oprah 退出個紀錄片嘅合作,但另一邊,Veep 同 Friends 担綱女主角,同 Apple 簽咗約,會開啲獨家片,斷估都係笑片。

GotG 做 Dax 嘅 Dave Bautista 會加入 SEE 第二季。

舊 01-20-20, 10:47 AM   #12
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
買IPAD送左一年比我
最近再入去睇,都好似無乜加過野咁

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-20, 07:39 PM   #13
肉羊哩咖
griffin611

公怖已有同會有嘅戲碼:
https://www.macworld.com/article/324...ase-dates.html

Little America 啱啱上咗幾日,下個月七號有Mystic Quest

舊 01-21-20, 12:33 AM   #14
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: DC 97 查看文章
買IPAD送左一年比我
真係免費一年都吸引唔到我註冊
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-20, 03:12 PM   #15
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: DC 97 查看文章
買IPAD送左一年比我
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
真係免費一年都吸引唔到我註冊
講起呢個買新機主免費一年計劃就嬲嬲地,
佢劃線個日子係9月10日後買新的裝置就有免費睇一年Apple TV+,
我就早過9月10日買咗塊新iPad Mini,結果得7日免費,
有乜理由要「懲罰」早買產品的用戶,
應該所有買過2019年推出的新產品用戶都送就差唔多。
宜家最少罷睇佢一年先考慮加入…

舊 01-31-20, 12:29 AM   #16
肉羊哩咖
griffin611

睇牌面同意認真麻麻,連業界都唔睇好,但最近獨立第三方出咗個統計,ATV+ 包辦咗舊年(2019年)第四季,最多人串流嘅節目頭十部,當中有六部係佢嘅嘢嚟,死未?~~~排名如下:

The Witcher (Netflix )
The Mandalorian (Disney Plus)
Harley Quinn (DC Universe)
Truth Be Told (Apple TV Plus)
Servant (Apple TV Plus)
See (Apple TV Plus)
For All Mankind (Apple TV Plus)
Raising Dion (Netflix )
Dickinson (Apple TV Plus)
The Morning Show (Apple TV Plus)

全文:
https://www.businessinsider.com/appl...20-1?r=US&IR=T

第三位嘅係動畫,仲係單單北美先有。Truth to be Told 啲評論相當曳,都有咁多人睇,反而最多奬嗰套只係第十,幾跌眼鏡。

舊 01-31-20, 01:28 PM   #17
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
睇牌面同意認真麻麻,連業界都唔睇好,但最近獨立第三方出咗個統計,ATV+ 包辦咗舊年(2019年)第四季,最多人串流嘅節目頭十部,當中有六部係佢嘅嘢嚟,死未?~~~排名如下:

The Witcher (Netflix )
The Mandalorian (Disney Plus)
Harley Quinn (DC Universe)
Truth Be Told (Apple TV Plus)
Servant (Apple TV Plus)
See (Apple TV Plus)
For All Mankind (Apple TV Plus)
Raising Dion (Netflix )
Dickinson (Apple TV Plus)
The Morning Show (Apple TV Plus)

全文:
https://www.businessinsider.com/appl...20-1?r=US&IR=T

第三位嘅係動畫,仲係單單北美先有。Truth to be Told 啲評論相當曳,都有咁多人睇,反而最多奬嗰套只係第十,幾跌眼鏡。
免費=多人串流都好正常
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-20, 03:58 AM   #18
肉羊哩咖
griffin611

咁玩多數引啲人落咗疊先,等你「欲罷不能」嗰陣先劏你~~~~
------
業界盛傳 MGM 賣盤,旗下 IP 有 James Bond 同 Rocky,向各大串流廠家接洽緊,當中以畀 Apple 收購嘅機會最大,睇吓點。
------
著名(老派)科幻小說 Foundation (基石)嚮愛爾蘭開拍中,請咗成 500 人,睇嚟係大龍鳳。有機會介紹呢部小說噏啲乜。

此篇文章於 02-01-20 04:22 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-22-20, 04:30 AM   #19
肉羊哩咖
griffin611

史疋堡 N 年前電視片集,Amazing Stories,今次再臨,3月6號上,預告出咗:

啲特技好似麻麻,不過當時公怖咁多製作,以呢部個名頭最響,可能最終會落疊(試睇)都唔定。

舊 03-11-20, 02:01 AM   #20
肉羊哩咖
griffin611

另一套動畫:Central Park,係套喜劇+音樂劇,預告:

幾好笑咁,但又未到你唔睇唔得~

舊 03-26-20, 01:41 AM   #21
肉羊哩咖
griffin611

呢套會唔會係開始吸客嘅一套? Defending Jacob 係暢銷小說改篇,講某市嘅撿察官個仔涉嫌一級謀殺,情義兩難之間,真相會係點? 最著目係 Chris Evans 主演個撿察官,佢唔做隊長啲片碑同票房都有得有唔得,睇呢套點。四月廿四號上。條片睇落都唔錯嘅。

舊 04-12-20, 12:39 AM   #22
肉羊哩咖
griffin611

有啲老細係咁無計,費事一開口提唔分散題目,又乜依郁唔老嚟搞你

話限時免費,有乜戲碼參考呢度:
https://www.gaforum.org/showthread.php?t=252554

唉,呢度都有份,真係咁無人睇?

此篇文章於 04-12-20 12:41 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-18-20, 12:09 AM   #23
肉羊哩咖
griffin611

Defending Jacob 玩家庭法庭少年片,睇埋呢條預告,巿啲想落搭:

舊 05-30-20, 04:04 AM   #24
肉羊哩咖
griffin611

據非正式統計,北美在「武肺」期間,間間串流嘅收視都有上升,除咗 ATV+ 之外~~~ 唉。

--------

早前 The Irishman 億万大導演馬田市高斯,有 DiCaprio 份嘅 Killers of the Flower Moon,好多電影公司都唔肯接,因為大導演要求個筆蓆成一億捌仟到貳億,連 Netflix 都唔滯;而家有 Apple 肯出資,開得成,由 Paramount 發行,會正式戲院上咁話。

舊 06-23-20, 05:33 AM   #25
肉羊哩咖
griffin611

Foundation 有人譯做「基地」,係科幻小說大師 Issac Asimov 著名系列之一。2021 年上架。睇吓預告先:

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[主題公園] Apple iPhone/iPad/iPod + iTunes 討論區 XI Metal Gear NT 手機資訊/電腦軟硬討論 988 01-26-23 07:23 PM
[sell] 99% new Apple TV Gurren 買賣專區 2 06-08-15 03:57 PM
[誠徵] Apple TV 第三代 安東尼さん 買賣專區 2 06-22-14 04:26 PM
Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 X (請到XI繼續) Metal Gear NT 手機平板遊戲討論版 1059 11-19-12 03:20 PM
Apple TV 一問 布甸 Mac 討論區 5 01-21-11 03:29 PM

現在的時間是 04:39 AM

手機版 | APP版