Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-10-19, 08:20 PM   #51
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
趁放假煲返哂原著加LO
發覺有一幕好似百變星君,死淨把口果PART

舊 02-10-19, 09:35 PM   #52
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
日本仲未上...
原來要戴住部cam來拍....

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 12:57 PM   #53
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
今日睇咗
唯一不滿係比賽(?)緊嗰時個旁述仲响度嘈,影響咗個緊張感
哩場比賽(?)根本唔需要太多旁述,介紹完出場就好應該收聲
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 05:01 PM   #54
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
睇左3D+4DX

畫面同D 3D完全係無得彈, 終於唔係個D淨係得字幕3D既電影
成套戲畫面靚到分唔到究竟係CG定真實畫面

唯一唔係太滿意係個故事留既坑實在太多
同埋男主
救完又即死好似好無謂, 搞到岩岩完感動位就變笑位咁...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 06:32 PM   #55
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
睇左3D+4DX

畫面同D 3D完全係無得彈, 終於唔係個D淨係得字幕3D既電影
成套戲畫面靚到分唔到究竟係CG定真實畫面

唯一唔係太滿意係個故事留既坑實在太多
同埋男主
救完又即死好似好無謂, 搞到岩岩完感動位就變笑位咁...
關於男主那兒

原作也是這樣的結果,畢竟他只是初戀不是正夫

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 01:02 PM   #56
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
...
火星科技咁高又有戰艦飛船,仲派堆卒慢慢爬條管...,除左湖果隻之外無船架嗱??

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-19, 02:31 PM   #57
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
無睇過原著 感覺拍得好完整 成套都好刺激由其打MOTORBALL 同時救男主個幕!
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-19, 02:20 AM   #58
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
剛剛看完午夜場
劇情雖有改動加新劇情
但仍跟漫畫差不多
是想不到空中城市叫"薩林"
而不是叫"沙雷姆"
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-19, 03:59 PM   #59
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
睇咗嘅各位老世都無話對眼有問題,但本人都係唔會入場睇~

外電指上週開畫,係票房 number 1,夠後勁嘅話照全球收入咁計,應該唔會蝕,係咁好可能有續集,不過唔如果有係咪要等 Avatar 同 Terminator 之後。

舊 02-20-19, 08:23 PM   #60
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
入場睇完會覺得順眼幾淘好 bgm 又正
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-19, 07:20 AM   #61
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
睇完 3D,完全唔會有漫畫果種變態嘔心(我只係細個時揭過黎睇),反而覺得條女整得幾 cute

感情部分拍得幾好睇。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-19, 07:54 AM   #62
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我諗都係「望慣咗唔覺」
未入去睇之前睇預告係覺好大,加上又有張欺詐廣告紙
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-19, 10:16 AM   #63
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇睇下慣左+1
不過出左戲院番屋企睇番d宣傳片又覺得怪番

冇睇原作但電影感覺故事幾完整,帶動倒觀眾感情
比較鍾意開頭個body
少女d同有手工藝品感覺b
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-19, 11:50 AM   #64
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 野良猫 查看文章
今日睇咗
唯一不滿係比賽(?)緊嗰時個旁述仲响度嘈,影響咗個緊張感
哩場比賽(?)根本唔需要太多旁述,介紹完出場就好應該收聲
咁樣你睇LO個ZOTT比賽應該會改觀
因為無旁述就表現唔到兩個人做緊咩有咩咁勁

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-19, 02:22 PM   #65
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
其實點解叫銃夢?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 04:52 PM   #66
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
其實點解叫銃夢?
由手機版發出

原本個角色係源自另一套設計中的故事Rainmaker的其中一個配角,本來係用鎗(後段同外傳都有見加里用過吓鎗)。故事個結尾(有劇透):
有劇透
漫畫最後有一段羅亞入侵加里的夢境,就係故事名"夢"的出處。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-19, 11:03 PM   #67
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
女主角訪問話未聽到續集開拍消息,叫大家多買 Blu-ray
https://www.slashfilm.com/alita-battle-angel-sequel/
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-19, 03:12 PM   #68
david
The One

註冊日期: Mar 2002
呢套O係飛機睇佐,由頭到尾無悶場,算係動漫改篇電影最成功之一,如果無續集實在係太可惜了,等我睇完仲滿心期待下一集

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-19, 07:45 PM   #69
肉羊哩咖
griffin611

而家狐狸究竟仲有幾多話事權都未知,二嚟 James Cameron 忙住拍 Avatar 2 (搶返個全球票房冠軍返嚟?),留咗個尾,睇吓有無得續。

舊 09-29-19, 11:56 AM   #70
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
見iTunes特價$98買咗4K Dolby Vision版Alita: Battle Angel睇,
本身無睇過漫畫原作,
如果單睇電影版會覺得佢個背景故事交代得唔夠清楚,
搞到好似有好多謎團咁,然後叫你期待下一集咁(如有)。

以往Avatar(阿凡達)都用成2小時40幾分先講得晒個故事啦,
呢套只用了約2小時去講,
由上面落嚟無咗記憶乜都唔識的女主角、火星戰、Motorball、拍拖、奸角的陰謀等等…
好似太貪心了吧?
雖然流程上係豐富的,Motorball果幕有少少似睇緊Ready Player One咁~!

好彩佢可能都知係睇完會唔明,
係追加內容果度另外再補幾段片,
交代故事、人身背景,我就仲未睇晒的。

女主角個巨眼造型睇睇下就慣,唔會有太大的違和感,
始終佢都唔算係地球人類嚟

Alita: Battle Angel | Behind the Scenes with WETA | 20th Century FOX
https://www.youtube.com/watch?v=hOMuRopLgxg

Alita: Battle Angel | "Motorball" Clip | 20th Century FOX
https://www.youtube.com/watch?v=e5qAsdNJjeo

舊 10-04-20, 04:23 AM   #71
肉羊哩咖
griffin611

而家有望戲院重映;詳情待定。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 銃夢 艾莉娜 日本動漫畫討論版 73 01-17-24 09:36 PM
占士金馬倫 計畫2017年開拍 銃夢(Battle Angel) 電影 neo2046 電影版 59 12-20-18 12:31 AM
銃夢 外伝 , 有冇人買o左? neo2046 日本動漫畫討論版 1 12-21-07 11:28 PM
[ETC]James Cameron x 銃夢 x ??? neo2046 電視遊戲討論版 12 02-06-06 09:42 PM
《與你漫遊 二 《銃夢Last Order》五》 思狼 日本動漫畫討論版 0 07-07-04 09:45 PM

現在的時間是 01:50 PM

手機版 | APP版