Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 最後
電視遊戲討論版>莎木 I & II | 繁體中文版 | 已售
鳳熾魂 02:20 PM 08-23-18
作者: 鬼塚英吉:
打拳機X同O調轉咗
但問題不大, 都易拎到獎品
左邊部QTE就唔知想點, 㩒極都錯
其實個QTE係一下OK 唔洗連打丫琴日d qte好似禁佢都唔得
豪傑公子 02:22 PM 08-23-18
作者: nds:
買來做咩。新瓶舊洒
酒越舊越醇, 我哋就係鍾意飲舊酒~
八仙果 02:23 PM 08-23-18
作者: 豪傑公子:
睇過外國嘅GAMEPLAY片,
就冇錯掣嘅問題, 可能外國用開X確定,O取消,
即係話呢個BUG係中文版獨有...
好有可能。

最大影響唔係打拳機, 係FREE BATTLE,
要用D拳加腳嘅招真係極唔方便...
對,battle 好難按,
set 咗一招 short cut 都好似時得時唔得咁。(定我問題)

作者: ComeLOLoh:
理論上日版到時都會有呢個問題,除非呢段時間就係為左修正呢點。
希望係,到時行版可以 update。

作者: シェンムー:
聲音bug都好大問題
係,成日都有,
要關 game 再開先得。
豪傑公子 02:41 PM 08-23-18
理論上日版到時都會有呢個問題,除非呢段時間就係為左修正呢點。
由歐美冇錯掣問題去睇, 換掣應該係台灣/香港嗰邊搞出嚟,
但係就冇試清楚, 所以造成錯ICON,錯掣等附帶問題,
日版會唔會有呢個問題好難講, 要睇日本方面改嘅時候有冇試清楚,
呢段時間我覺得似係用嚟做返日文字幕同筆記內容多d~

聲音bug都好大問題
暫時試到嘅有開門、開櫃桶會偶爾冇咗音效,
酒吧西條SAN請涼飲可樂, 飲完之後個飲嘢音效一直不停REPEAT,
同埋QTE ICON冇跟住音效閃動(莎木2就冇呢個問題)
暫時嚟睇1嘅問題係多過2嘅~
シェンムー 02:53 PM 08-23-18
我直頭打緊交時變左英文配音

Sent from my iPhone using Gaforum
豪傑公子 03:01 PM 08-23-18
我直頭打緊交時變左英文配音

Sent from my iPhone using Gaforum
https://www.shenmuedojo.com/forum/in...nmue-dojo.340/
唔知點解, PS4版問題特多~
C.K.F. 03:02 PM 08-23-18
咁多bug, 唔怪得知日版唔出住
C.K.F. 03:03 PM 08-23-18
シェンムー san
今晚又有直播睇嘛?
シェンムー 03:04 PM 08-23-18
係呀,都幾多問題
好在畫面算叫upscale得合格,雖然啲貼圖都係無執過
不過聲音bug真係影響體驗

シェンムー 03:08 PM 08-23-18
作者: C.K.F.:
シェンムー san
今晚又有直播睇嘛?

今日休息,一陣應該會開一陣
扮緊工無野做黎睇下

豪傑公子 03:14 PM 08-23-18
咁多bug, 唔怪得知日版唔出住
其實日版係咪會再去FIX BUG都成疑,
只能樂觀地相信遲出係為咗完善隻GAME...
C.K.F. 03:25 PM 08-23-18
https://www.youtube.com/watch?v=GzeGYwkhc2Q

如果1&2集出 remake 有咁嘅效果就超正!
ComeLOLoh 03:28 PM 08-23-18
我覺得SEGA會好似龍茹1&2HD咁,睇下好唔好賣。
得既話先重製,而且出左HD版吸左一水先。
シェンムー 03:32 PM 08-23-18
https://youtu.be/MFK_AkR87wc

扮緊工無野做黎睇下

C.K.F. 03:37 PM 08-23-18
聾如3HD 首週銷量公布只有3萬幾隻

你又估吓到11月Shenmue 1&2 首週銷量會幾多丫嗱?

有冇可能多過隻聾如3HD?
ComeLOLoh 03:43 PM 08-23-18
可以玩堆高機既遊戲…好似得莎木一…
豪傑公子 03:46 PM 08-23-18
其實龍如1+2都唔算特別好賣, 好似都係10萬鬆D...
聾如3HD 首週銷量公布只有3萬幾隻

你又估吓到11月Shenmue 1&2 首週銷量會幾多丫嗱?

有冇可能多過隻聾如3HD?
3萬係日本定亞洲銷量?
ComeLOLoh 03:48 PM 08-23-18
可能真係正如製作人所講,隻龍茹三係為我地中文地區而出。
C.K.F. 03:51 PM 08-23-18
其實龍如1+2都唔算特別好賣, 好似都係10萬鬆D...

3萬係日本定亞洲銷量?
係日本本土
Ringo 04:07 PM 08-23-18
溫書等第三集。而且今次有中文喎。
其實3公佈咗有中文版未
豪傑公子 04:13 PM 08-23-18
作者: Ringo:
其實3公佈咗有中文版未
其實從來冇公佈有中文...
豪傑公子 06:23 PM 08-23-18
https://jp.ign.com/shenmue12/28094/preview/iii
彈多過讚, 不過都算中肯~

PS. 歐美版GAME放入日版機玩會強制調換XO
同時確認咗日版唔會有錯掣問題
nds 06:35 PM 08-23-18
其實從來冇公佈有中文...
其實公佈三發售日未?
豪傑公子 06:47 PM 08-23-18
作者: nds:
其實公佈三發售日未?
Gamescom公佈咗,2019年8月27號出
nds 07:04 PM 08-23-18
Gamescom公佈咗,2019年8月27號出
18 年續集。四可能等三十年。笑
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 最後

返回主題版面