Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-13-18, 02:06 AM   #2776
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
如果計團戰,打炎王真係痛苦過魔獸

打破左我最長不勝紀錄。。。

一個人就輕鬆易過。。。四個人反而打得痛苦。。。
招超新星無起手。。。打得幾好都有機突然全體貓車。。。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 02:26 AM   #2777
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
已經有人殺到王鋼龍...又係邪教擴散

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
野團好怕呢幾type: 曲射/擴散/怪物麻或暈時在弱點放大爆
由手機版發出
今日先見到把奇行弓, 怪down成班人劈緊頭, 把弓走去人群度放大爆, 仲要兩次

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 04:02 AM   #2778
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 魚伕 查看文章

有動作大時間長既招, 打呢隻野真係幾危險. 我用弓已經冇乜呢D招, 唔小心都有機會收唔切刀.

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

今日先見到把奇行弓, 怪down成班人劈緊頭, 把弓走去人群度放大爆, 仲要兩次
呢個已經唔係識唔識用弓既問題

舊 08-13-18, 12:43 PM   #2779
佐藤成樹

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagfujimura
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
冇耐衝???
曲射睇下點放, 怪down時放頭係要佢再down多次. (雖然好多時d人都係亂放....尤其係果D怪冇down都係曲射剛射曲射剛射loop果d....唔好話近戰....我用弓都俾佢地打停....)

大爆就諗唔明.
曲剛loop我單打怪果陣會用,博佢再暈多次,但呢招係咪最好用?定係有另一招可以loop佢?
佐藤成樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 12:52 PM   #2780
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

依家我見到依D人,
會發老脾亂嚟埋一份
通常我都帶齊料合大爆+大爆G嘅料,有奇行種,我都會發癲狂放狂炸
打歷戰古龍果D又係,咁鐘意閃?我13閃一野閃晒佢

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 05:54 PM   #2781
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:

我之前都諗過殺完王鋼龍後才殺王炎王,
是否可以拎到王鋼龍套新甲,
如果都是冇就免....

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 06:03 PM   #2782
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:

今次超新星重易玩左吧? 第一秒唔到你, 第二你用完無敵跳後重有時間閃佢落黎....反而普攻大力左重恐怖

舊 08-13-18, 06:28 PM   #2783
魚伕
Moderator

引用:
作者: Eking 查看文章
今次超新星重易玩左吧? 第一秒唔到你, 第二你用完無敵跳後重有時間閃佢落黎....反而普攻大力左重恐怖
一下滿血秒殺喎。。。

(一個人打好易,團戰難度至少提升5倍。。。

團戰我用蟲棍飛埋佢嗰下,佢一出超新星,我就收工。。。
同伴盾斧超解撞正又係等死。。。

所以即時走去做套 炎Y裝,爆唔死就點打都得。。。

話時話,佢D普攻真係抽好多水,聖衣普攻擋唔到,抽下抽下,就無大半血
仲有佢招直線爆,我見隊友滿血都一下爆死。。。
舊 08-13-18, 07:10 PM   #2784
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
一下滿血秒殺喎。。。

話時話,佢D普攻真係抽好多水,聖衣普攻擋唔到,抽下抽下,就無大半血

炎王龍吐珠係任何人都即死,所以做人都係靠邊打吧。

另外,發現當佢開始自爆時,不需要收武器下,向單一方向滾動3至4次便可以迴避。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-13-18, 07:35 PM   #2785
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: kog 查看文章
我之前都諗過殺完王鋼龍後才殺王炎王,
是否可以拎到王鋼龍套新甲,
如果都是冇就免....
殺埋王鋼龍都係普通素材無γ裝卷
同埋好難用擴散團以外方法殺, 隻野受重傷會logout

此篇文章於 08-13-18 07:49 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 08-14-18, 02:28 AM   #2786
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 佐藤成樹 查看文章
曲剛loop我單打怪果陣會用,博佢再暈多次,但呢招係咪最好用?定係有另一招可以loop佢?
正常企定定, O > R2 > O > R2 > O
回氣又有輸出.
剛曲Loop只係怪down時用, 輸出大又可以再暈多次.
正常近戰如果會俾人打停既都會裝耐衝, 大家圍埋開餐時你曲射都搞到佢既, 咁d太刀果類在場佢本身都唔洗玩.
但怪未down剛曲loop會變成周圍都有曲射, 行開飲水or其他遠程俾曲射搞到就唔好啦
而且怪走黎走去果時, 唔講個曲射, 咁樣腦死loop, 個剛射都唔中, 唔好搞大佢啦
總之唔好怪未down就loop曲射, 打唔中怪又搞到隊友.

不過好多人就係腦死

引用:
一下滿血秒殺喎。。。

試過真儲力斬一放手果下見飛起爆
雖然呢個情況普通歷戰都會發生, 但呢隻出得密好多, 而且冇耐火裝衣會即死
最煩係佢就咁跑過黎撞一下, 平時扣好少, 而家扣1/3.....最大獲係, 轉身唔會發動, 你裝左轉身諗住好安全腦死輸出, 佢咁樣撞下撞下又冇左一半血

此篇文章於 08-14-18 02:49 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-18, 02:09 PM   #2787
佐藤成樹

引用:
回氣又有輸出.
剛曲Loop只係怪down時用, 輸出大又可以再暈多次.
正常近戰如果會俾人打停既都會裝耐衝, 大家圍埋開餐時你曲射都搞到佢既, 咁d太刀果類在場佢本身都唔洗玩.
但怪未down剛曲loop會變成周圍都有曲射, 行開飲水or其他遠程俾曲射搞到就唔好啦
而且怪走黎走去果時, 唔講個曲射, 咁樣腦死loop, 個剛射都唔中, 唔好搞大佢啦
總之唔好怪未down就loop曲射, 打唔中怪又搞到隊友.

不過好多人就係腦死

試過真儲力斬一放手果下見飛起爆
雖然呢個情況普通歷戰都會發生, 但呢隻出得密好多, 而且冇耐火裝衣會即死
最煩係佢就咁跑過黎撞一下, 平時扣好少, 而家扣1/3.....最大獲係, 轉身唔會發動, 你裝左轉身諗住好安全腦死輸出, 佢咁樣撞下撞下又冇左一半血
團戰我都小用曲射,費時比人_...
舊 08-14-18, 02:50 PM   #2788
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
團戰我都小用曲射,費時比人_...
我團戰單機都係差唔多, 主要係你個曲射要有意義先放.

舊 08-14-18, 03:11 PM   #2789
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

絢輝新武器好堅

舊 08-14-18, 03:27 PM   #2790
佐藤成樹

引用:
我團戰單機都係差唔多, 主要係你個曲射要有意義先放.
曲射我都係等佢暈先追放,由其是係炎貓,睇住佢企起又訓低loop幾次好爽~
團戰用都多數係4把弓/弩,唔係就封印左佢算數,以免不必要既誤會...

食左幾隻字既???
正常企定定, O > R2 > O > R2 > O <---r2洗唔洗儲??
舊 08-14-18, 04:18 PM   #2791
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
曲射我都係等佢暈先追放,由其是係炎貓,睇住佢企起又訓低loop幾次好爽~
團戰用都多數係4把弓/弩,唔係就封印左佢算數,以免不必要既誤會...

食左幾隻字既???
正常企定定, O > R2 > O > R2 > O <---r2洗唔洗儲??
每一段都係自動+1格喎, 順住按就會係速射(0)->平射(1)->剛射(2)->平射(3)->剛射(4)

舊 08-15-18, 01:33 AM   #2792
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
絢輝新武器好堅

弓一般, 我仍然會選擇蠻顎, 始終屬性唔夠蠻顎高, 又要屬性解放.(雖然都會收集用打一把)
大劍仍然係噴射大劍.
充能斧好似唔錯.
片手我仍然用炎妃算

舊 08-16-18, 12:37 PM   #2793
佐藤成樹

隻貝爺打到而家都未贏過一次,但係套裝已經龜晒返黎.....
舊 08-16-18, 05:08 PM   #2794
魚伕
Moderator

引用:
隻貝爺打到而家都未贏過一次,但係套裝已經龜晒返黎.....
你講一個人打還是一隊人打?
舊 08-16-18, 05:20 PM   #2795
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

除非Solo打
街場魔獸依家只要hr100以上都穩勝,見到hr50前後雙劍, 太刀, 弓 ,棍 呢d要無慈悲即踢...
仲要好多已經熟晒黃道跳

舊 08-16-18, 05:57 PM   #2796
Eking

註冊日期: Feb 2006
HR 幾多同實力唔係相對........

舊 08-16-18, 06:38 PM   #2797
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

但最基本都同裝備相對
好多低hr獵人 黃道前都死得好突然, 想救都救唔切

舊 08-16-18, 06:54 PM   #2798
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
歷戰王炎貓我覺得最難打,最陰濕係成日衝埋黎車你一巴,轉身衣又避唔到又痛
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-18, 07:39 PM   #2799
佐藤成樹

引用:
你講一個人打還是一隊人打?
2樣都有,SOLO睇過片用弓打20分左右收工咪試下,結果20分都唔洗就收工,不過係3貓收工...
團戰就係親友團,但幾位隊友包括我既技術都有待成長,最好果2次都係去到JUNO訓果度先3貓...
死得最多係落雷加火石COMBO....其次係好似JUNO果招飛拍再加地火追殺....
舊 08-17-18, 12:45 AM   #2800
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: Eking 查看文章
HR 幾多同實力唔係相對........
HR高 =/= 實力高
HR低 = 裝備弱

因冇咁多錢up d裝....

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 08:59 PM

手機版 | APP版