Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-27-12, 04:32 PM   #426
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我成個月無去拎tim 依幾日要去攞先得....
A3我次次去到都冇唔記得問的-_-
我都係一個月拎一次
不過到而家仍然無做filing, 停留係第24期

舊 08-28-12, 03:52 PM   #427
RX-93-2
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: wyvern 查看文章
話說, 我都終於儲夠印仔了, 可以9折

另外, A3海報方面點樣?? 有冇版友再問過運送方面係點??
已經差唔多時候要準備印花了 (雖然真係好唔想剪爛個封底)
寄去日本的郵費要睇幾多人寄再攤分,寄番黎就唔知點計了!
RX-93-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-12, 03:54 PM   #428
RX-93-2

唔知邊個話過會堅持每期即貼雞眼貼再即刻Filing的?

此篇文章於 08-28-12 03:56 PM 被 RX-93-2 編輯。
舊 08-28-12, 06:49 PM   #429
wyvern
Game Master

引用:
作者: RX-93-2 查看文章
唔知邊個話過會堅持每期即貼雞眼貼再即刻Filing的?

而家我無位放folder(手上仍然只得4個folder)

另外, 會唔會有版友想訂埋用來收藏封面封底個隻folder呀??
有的話不如一齊訂 (雖然都係無位放...)

舊 09-13-12, 03:35 PM   #430
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
我尋日一次過拎8期 (唔覺唔覺兩個月無去)
拎到50期了, 但我都係忘記左問海報嘅事...... 想問下有冇板友己問左佢? 我之後先左打去好了

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-12, 11:42 AM   #431
wyvern
Game Master

小弟剛剛去完日本返來
在某書店見到放封面專用的folder (見到紅色款同藍色款)
但係2100yen一個, 諗左一陣都係決定不買了

另外, 有冇版友而家買左海報的事?

舊 10-11-12, 11:08 AM   #432
wyvern
Game Master

日本已經出到55期了!! 正式可以用1-55期印花換A3海報!!
有冇版友問過智X書店呀??

舊 10-16-12, 12:03 AM   #433
RX-93-2

引用:
日本已經出到55期了!! 正式可以用1-55期印花換A3海報!!
有冇版友問過智X書店呀??
智源冇咁快的,日本出版後,要過多大約兩星期,才運到香港的。
舊 10-16-12, 01:17 PM   #434
RX-93-2

剛剛去了智源拿書,返到54期。至於應募要幾錢,話要等老闆放完假,下星期返黎先知。
見有一份書儲了差唔多有十期了。唔知係你地邊個,好去拿啦!唔好做衰個頭搞到我地以後冇運行呀!
舊 10-16-12, 03:28 PM   #435
wyvern
Game Master

引用:
剛剛去了智源拿書,返到54期。至於應募要幾錢,話要等老闆放完假,下星期返黎先知。
見有一份書儲了差唔多有十期了。唔知係你地邊個,好去拿啦!唔好做衰個頭搞到我地以後冇運行呀!
我通常一個月拎一次
昨天已經拎左六本
不過有成十本都未拎又真係有點兒那個…

舊 11-02-12, 07:37 PM   #436
wyvern
Game Master

究竟........幫手訂A3海報特典的事........而家怎樣??
有冇版友有再問??
你地有冇貼定晒55個印花呀??

舊 11-03-12, 03:44 PM   #437
RX-93-2

引用:
究竟........幫手訂A3海報特典的事........而家怎樣??
有冇版友有再問??
你地有冇貼定晒55個印花呀??
我今日去扲書順便拎埋張應募卷去,再問時店員話老闆複過我,但只收過電話講file幾錢,但我是冇問過file幾錢

此篇文章於 11-04-12 12:48 AM 被 RX-93-2 編輯。
舊 11-04-12, 04:39 AM   #438
wyvern
Game Master

引用:
我今日去扲書順便拎埋張應募卷去,再問時店員話老闆複過我,但只收過電話講file幾錢,但我是冇問過file幾錢
咁即係仍然唔知詳情...

舊 01-12-13, 05:48 PM   #439
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
唔經唔覺中文版都出左48期了

儲儲下開始想儲埋日版...上yahoo jp. bid番以前戈d會唔會d...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-13, 11:47 PM   #440
RX-93-2

引用:
作者: GN00508771 查看文章
唔經唔覺中文版都出左48期了

儲儲下開始想儲埋日版...上yahoo jp. bid番以前戈d會唔會d...
有心唔怕遲的,只要能力許可就得了,歡迎加入!
唔一定要去yahoo.jp bid的,可以去智源補訂番的。
舊 01-26-13, 07:57 AM   #441
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

補訂番係收番原價吧-.-

舊 01-26-13, 10:57 AM   #442
RX-93-2

引用:
補訂番係收番原價吧-.-
其實二手價再加上運費,同原價差唔太多的。
舊 02-12-13, 02:26 AM   #443
RX-93-2

過年前去智源取Gundam Perfect File時見倒本新書--《世界之戰艦1-戰艦大和》。附送大和號模型一個,標磅是手油的。第一期990日元,見約一百元所以買番來做垃圾。第二期唔會買了,因為一來太貴要2190日元,二來出版商都幾蠢的,第一期就出大和號,日本戰艦中邊架夠大和號出名?重邊有動力令人買落去?

此篇文章於 02-12-13 02:30 AM 被 RX-93-2 編輯。
舊 02-12-13, 05:21 AM   #444
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

唔好意思 其實智源係邊

舊 02-12-13, 02:09 PM   #445
RX-93-2

引用:
唔好意思 其實智源係邊

檢視較大的地圖
舊 02-23-13, 10:20 PM   #446
wyvern
Game Master

想問下, 大家收到A3海報未??
我記得11月個陣都見到有幾張印花form已交, 應該都係呢度幾位版友架喇

唔知幾時先到貨...

舊 03-03-13, 02:17 AM   #447
RX-93-2

引用:
想問下, 大家收到A3海報未??
我記得11月個陣都見到有幾張印花form已交, 應該都係呢度幾位版友架喇

唔知幾時先到貨...
今日剛剛去取書,都重未有。
舊 03-05-13, 09:55 PM   #448
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
今日去拎書時拎左A3海報喇
有驚喜,仲以為就咁一張紙, 原來己幫你表起左

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-13, 10:00 PM   #449
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
過年前去智源取Gundam Perfect File時見倒本新書--《世界之戰艦1-戰艦大和》。附送大和號模型一個,標磅是手油的。第一期990日元,見約一百元所以買番來做垃圾。第二期唔會買了,因為一來太貴要2190日元,二來出版商都幾蠢的,第一期就出大和號,日本戰艦中邊架夠大和號出名?重邊有動力令人買落去?
武藏同埋人地係出世界喎

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-13, 10:08 PM   #450
wyvern
Game Master

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
今日去拎書時拎左A3海報喇
有驚喜,仲以為就咁一張紙, 原來己幫你表起左

嘩正呀喂!!
咁運費要收返幾多??
等我過幾日得閒去拎埋先