Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-18-14, 09:33 AM   #201
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 頹廢人辨 查看文章
一定係高手所為, 一定查唔到來源
正苦查O既一定查唔到,你懂的。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 09:51 AM   #202
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
你開得依D投票網站就要預左比人HACK
只能說太快就收工了嗎?

黑客表示:我只係試機O者,你咁快就DOWN架

果日先整死你等你冇時間應對先係正解吧...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 10:22 AM   #203
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 風音 查看文章
咁你唔問點解要登記做選民先俾投票?a
點樣登記架其實?

舊 06-18-14, 10:43 AM   #204
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
點樣登記架其實?
咁大個人可唔可以唔好咁懶
唔知自己問google神好唔好

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 10:47 AM   #205
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: kev00269270 查看文章
你開得依D投票網站就要預左比人HACK
只能說太快就收工了嗎?

黑客表示:我只係試機O者,你咁快就DOWN架

果日先整死你等你冇時間應對先係正解吧...
用了香港20%頻寬都叫試機
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 10:55 AM   #206
神人ではない!新人だ

引用:
基本上在下真係好懶架,畢竟本來冇打算去
麻煩既就由佢算,反正投完都唔會係真。

舊 06-18-14, 10:58 AM   #207
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
我就係明想投票既人會自己搵
唔投既人搵埋俾佢都唔會去投:0)

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 11:06 AM   #208
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
....都係嗰句,爭取仲有0.00001機會,唔爭就0
由手機版發出
舊 06-18-14, 11:09 AM   #209
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
唔洗登記啦, 個網上投票你預佢用唔到喇
去實體票站投票唔洗預先登記好似
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 11:11 AM   #210
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
原來真係有好多人"唔知"/"去邊度"登記, 宣傳大多數都係叫人去投但無提到登記喱點, 我怕到時有部份人想投都投唔倒...

舊 06-18-14, 11:15 AM   #211
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
尋日下晝我用佢個apps成功做倒佢個demo架

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 11:21 AM   #212
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
尋晚入popvote好順利,放左工掛

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 11:42 AM   #213
忘記密碼
Insane Gamer
看甚麼!?

註冊日期: Apr 2006
引用:
投票人數先係重點.
由手機版發出
忘記密碼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 12:12 PM   #214
神人ではない!新人だ

引用:
作者: J+1 查看文章
....都係嗰句,爭取仲有0.00001機會,唔爭就0
由手機版發出
班友熱愛狗咬狗骨,擺明可能性係負數,係見到本白皮書真係有D火,唔駛搞LE搞LU既,親身行一趟都OK既。
不過麻煩既就真係算罷…

舊 06-18-14, 12:19 PM   #215
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

今天「紐約時報」A9版全版廣告,為香港爭取普選發聲。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 02:38 PM   #216
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: david 查看文章
身在外國O既我即係無份投票啦...

希望到時網上投票系統可以正常運作吧。
引用:
海外港人不能電子投票
和平佔中於6月20至22日舉行全民投票,不過並非個個香港人都有權投票或者有機會投票。投票人士必須年滿18歲的香港永久性居民,除了入獄的長毛、「未夠秤」的學民仔等人外,還有一批香港人不能投票,他們就是身在海外的一群,基於投票系統的保安理由,不能在境外參與今次的電子公投。

多倫多設唯一境外票站
港大民意研究計劃在佔中委託的元旦全民投票後曾經表示,民間全民投票都有不少身處海外的香港市民表示,希望能參與系統投票,但基於保安理由,系統透過網絡保安公司直接與香港互聯網交換中心連繫,只容許香港境內網絡進入,故此任何非香港網絡將不能進入系統投票。
翻查資料,在2012年的「3.23民間全民投票」受到黑客襲擊,電子投票系統癱瘓,要市民到實體票站投票後,民研計劃已着力建構全民投票平台,並組成「普及投票資訊科技顧問小組」強化系統,改善系統的穩定性及資訊保安問題。不過,今次面對規模龐大且長時間的攻擊,經強化的系統亦難以抵禦。
不過,多倫多的香港移民,是個例外,因為佔中唯一在當地設海外票站,較早前並已完成投票,有393名港人支持,有86歲體弱長者,特別托人把他送到票站投下神聖一票。多倫多的投票並非以電子形式進行,而是以紙張投票,票箱已密封,並會在6.22前運回香港點票。

俾尐誠意,坐飛機返嚟投票啦!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 02:46 PM   #217
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
http://oclp.hk/index.php?route=common/home

但在官網都找唔到話要預先登記?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 03:09 PM   #218
J+1
望過黎呀!!!!!!

睇來大家都唔知呢個禮拜有1班人18區毅行中
所以亦可見現有傳媒已經完全河蟹

@銀座

由手機版發出
舊 06-18-14, 04:52 PM   #219
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
實體票站投票
投票日期及時間 | 2014年6月22日(星期日) 上午10:00 - 晚上10:00
投票人士須符合以下條件 | 年滿18歲的香港永久性居民
認證資料 | 香港身份證正本
- See more at: http://oclp.hk/index.php?route=occup....Tgoo33J6.dpuf

即係大家只要係親身去投票
係唔需要咩預先登記既
帶身份證同你個人同個腦去投,就搞掂架啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 06-18-14 04:57 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-14, 06:39 PM   #220
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

唔知堅定流~匿名者助戰~
http://m.youtube.com/watch?v=NbVyUAO...ature=youtu.be

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-14, 06:53 AM   #221
david
The One

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

俾尐誠意,坐飛機返嚟投票啦!
無咁多錢買機票啦...年尾O個張都未儲好...

叫佐屋企人幫手上網登記去投...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-14, 01:06 PM   #222
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: J+1 查看文章
睇來大家都唔知呢個禮拜有1班人18區毅行中
所以亦可見現有傳媒已經完全河蟹

@銀座

由手機版發出
你指那班毅行爭普選?
記得之前CCTVB有提過
證明連中共都支持毅行爭普選

老實講,就算是本土派的媒體,你想怎樣報導?
報來笑?這甚至是連笑的價值都沒有...

舊 06-19-14, 07:35 PM   #223
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
星期六見到戴耀廷旺角毅行

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-14, 07:37 PM   #224
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
星期日見到梁家傑在黃大仙毅行

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-14, 07:54 PM   #225
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
而家民主黨立場如何?
唔積極參與
等成到事就韜光
事敗/有衝突時就話無支持
咁樣樣??

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:15 PM

手機版 | APP版