Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-22-18, 09:32 PM   #2801
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
似乎三騎都係擺脫唔到杯具命運,咁快已經講到明唔會變強,
龍我越來越勁,戰兔又有外掛道具,被收皮只係遲早問題,
只希望佢可以洗白加入主角群,唔好退場......
其實會唔會變強仲有得兜,
爸爸暫時睇黎係屈服係sclash腰帶既控制下而實力見頂。

不過其實真係冇咩理由叛國
話哂北都都係自己國家
冇理由倒戈東都

最大隱憂係以爸爸性格
如果紅黃藍三隻雀仔死係賤兔同龍禾手上
就真係唔使過檔。

舊 01-23-18, 07:23 PM   #2802
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: W教授 查看文章
不過其實真係冇咩理由叛國
話哂北都都係自己國家
冇理由倒戈東都

最大隱憂係以爸爸性格
如果紅黃藍三隻雀仔死係賤兔同龍禾手上
就真係唔使過檔。
之前唔係話爸爸無晒過去記憶咩?
話唔定佢本來就係東都人......

三羽點睇都係死硬,但今集講明三羽再改造之後,
戰敗就會死,而北都總統仍然將三羽改造,
就係鋪定路俾爸爸遷怒北都政府......

不過爸爸仲要照顧三羽家人,
話唔定之後就係為左救走三羽家人,
所以龍兔猿三人聯手反攻北都......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-18, 08:25 PM   #2803
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
如果要爸爸加入,
最簡單就係北都用地圖砲攻擊BUILD同時波及爸爸->三羽鴉幫爸爸擋攻擊後便當->爸爸加入反攻北都
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-18, 09:51 PM   #2804
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
最有可能搞死三羽鴉嘅唔係店長咩,反正都搞咗唔少事,都唔爭在搞多單

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-18, 05:40 PM   #2805
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-18, 10:27 PM   #2806
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: casio 查看文章
最有可能搞死三羽鴉嘅唔係店長咩,反正都搞咗唔少事,都唔爭在搞多單
店長至唔會咁直接, 要搞死佢地都只會借刀殺人
舊 01-28-18, 11:07 PM   #2807
casio

比起睇龍我同戰兔兩個基情四射,店長出嚟吹水嗰度仲好睇

舊 01-29-18, 12:54 PM   #2808
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
睇預告,應該係暴走兔錯手殺左3小強,爸爸要搵佢報仇吧

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 12:15 AM   #2809
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
老闆同老豆先係主角吧
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 04:33 AM   #2810
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
做咩變左機動武鬥傳
今集戰鬥演出同演技都唔錯

舊 02-05-18, 09:11 AM   #2811
rx787878
Senior Gamer
新手

註冊日期: Apr 2008
Hazard form 堅型

今集難得針著嚮殺左人呢個term...有D戲味

老闆: 睇黎你真係好鐘意紅藍配
rx787878 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 09:57 PM   #2812
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我反而唔太喜歡佢係殺人呢點落咁多,因為一嚴格來講又唔係第一次,二個個係敵人……你咁同情佢咁被佢地殺傷個D一般人點計?左膠到爆……

舊 02-05-18, 10:14 PM   #2813
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: 尼路 查看文章
我反而唔太喜歡佢係殺人呢點落咁多,因為一嚴格來講又唔係第一次,二個個係敵人……你咁同情佢咁被佢地殺傷個D一般人點計?左膠到爆……
"戰兔"親手殺人應該係第一次
平時爆果班全部都係機械人
舊 02-05-18, 11:14 PM   #2814
casio

其實比較左X,我覺得戰兔係壓力爆煲多D,本來就孭住葛城巧係浮士德做嗰D人體實驗,然後又攬埋騎士系統引發戰爭令一般人傷亡,今次仲係失去意識下殺咗個「受害者」,結果一嘢爆晒出嚟

舊 02-06-18, 12:17 AM   #2815
axe1292
Game Master
AXE

話時話今話拜祭果度戰兔做得幾好
舊 02-06-18, 05:37 AM   #2816
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
Hazard Form個變身原來係烘麵包。烘燶左「叮」一聲。所以係黑色。

舊 02-06-18, 11:53 AM   #2817
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: axe1292 查看文章
"戰兔"親手殺人應該係第一次
平時爆果班全部都係機械人
女朋友個次都誤殺啦……個陣反應都未有今次咁大,定真係殺情敵無壓力呀

舊 02-06-18, 11:58 AM   #2818
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
你見戰兔呢幾集果種消極抵抗既態度就知佢係典型日本左翼啦
所以劇本咪比個殘酷現實打佢面w

講真今次劇組响呢個時段講戰爭講政治態度都幾有膽識
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 06:11 PM   #2819
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
我諗劇情會唔會係:

店長係火星見到有生物威脅到人類,偷左佢地既技術結晶:盒子,所以一直都要幫戰兔等人提升指數,去面對未知既敵人...

非洲人...
舊 02-06-18, 06:46 PM   #2820
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
女朋友個次都誤殺啦……個陣反應都未有今次咁大,定真係殺情敵無壓力呀
女友個次係知道無得救
當時情況無得揀, 算係解放

今次青羽係判斷錯誤, 同知道因為自己既發明品害死人
引用:
作者: fami~yan 查看文章
我諗劇情會唔會係:

店長係火星見到有生物威脅到人類,偷左佢地既技術結晶:盒子,所以一直都要幫戰兔等人提升指數,去面對未知既敵人...
店長之前直接殺過太多人類士兵, 又試過將細路變Smash, 應該好難洗白
我估係為左個女, 美空應該係因為個箱得到能力同時會減壽代價之類

此篇文章於 02-06-18 06:51 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 02-06-18, 09:09 PM   #2821
exiazero
Insane Gamer

舊 02-06-18, 09:09 PM   #2822
casio

講開又講,今集店長今集末見到戰兔前,好似有種「PK喇,今次玩大咗」嘅感覺

舊 02-08-18, 04:48 PM   #2823
ComeLOLoh

PSN  IDChun-li
BUILD Final Form又係插晒咁多樽藥水上身。
手又插,腳又插…

舊 02-09-18, 04:18 PM   #2824
fami~yan
Game Master

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
BUILD Final Form又係插晒咁多樽藥水上身。
手又插,腳又插…
岩岩睇到圖...每次RIDER都挑戰緊大家既接受能力...

非洲人...
舊 02-09-18, 04:26 PM   #2825
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: fami~yan 查看文章
岩岩睇到圖...每次RIDER都挑戰緊大家既接受能力...
經過神主牌、魷魚同水果之後,已經無野可以嚇到我
chock太多次已經無晒感覺
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 12:40 PM

手機版 | APP版