Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-29-17, 03:21 PM   #1276
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
我捉人起點開火箭落地
佢落地即開SP揼地

全身武士裝可以開到完全唔扣SP?
因為佢唔係死後從基地大跳過黎
係本身有sp情況下跳到隊友度

舊 08-29-17, 07:01 PM   #1277
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
放棄用大炮打塔...機動性真係低,進攻太食隊友油地支援(反守為攻果下. 隊友唔油地map control .真係路都無得行)
單對單,都OK, 防守都係好好..
輸親的場次,都係3隊友去晒車, 火力集中,射速慢,唔中就好易比人殺
唔走定位開定路遂個擊破,真係死推爛推, 次次打足5分鐘
有一兩場拍到D 識開定路一齊截敵.. 都係一兩分鐘KO 人地

跌到A-了
轉用LUNA ,上集有用過,有番手感

此篇文章於 08-29-17 10:40 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 07:42 PM   #1278
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
三文魚新場 3wave 真係拉去外面打, 少D 留在室內
鐵線網那邊係danger zone.. 多BOSS 出現真係inkjet,laser 快快解決

此篇文章於 08-29-17 07:48 PM 被 信長 編輯。
舊 08-29-17, 10:46 PM   #1279
空調

註冊日期: Jun 2004
Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ (三文魚地圖及遊艇地圖,2/9 新大技)

一場有六隻水桶 好難行
參考左大大們的建議 魚炮升左一級 之前打爆管流油

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 08-29-17 11:04 PM 被 空調 編輯。
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 11:35 PM   #1280
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
三人打三文魚最終 Wave比支水筆打飛碟
仲要全程無Mark 過我
個難度系統真係識做......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 01:01 AM   #1281
信長
The Flash

https://clips.twitch.tv/CallousFilthySrirachaRlyTho
斷線生還者??

舊 08-30-17, 01:47 AM   #1282
空調

如果係就贏果陣斷真係想死

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-30-17, 02:17 AM   #1283
信長
The Flash

維護時間
https://www.nintendo.com/consumer/ne...ork_status.jsp

香港時間30 號
9:00AM 至2:00PM

舊 08-30-17, 02:33 AM   #1284
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
今地佔地win緊仲差10秒然後斷左線...
可唔可以唔好一斷線就即當輸一場...斷2次先計輸一場都好..

舊 08-30-17, 02:51 AM   #1285
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
比心機練多D,唔好急住升RANK
當你升過S,S+
跟住跌返去A,你就發現A場根本易打
升升跌跌由佢自然發生,唔好比咁大壓力自己就會好舒服同好自然咁升到
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 02:55 AM   #1286
信長
The Flash

splatzone S+左...

splatzone S+
Rainmaker S
Town Control A

舊 08-30-17, 01:39 PM   #1287
leungky1

引用:
作者: ROCAS 查看文章
今地佔地win緊仲差10秒然後斷左線...
可唔可以唔好一斷線就即當輸一場...斷2次先計輸一場都好..
剩低嘅人係會因為隊伍人數太少而唔計爆管
斷多幾次先扣,只會令人易左上高Rank
比人累死嘅機會亦增加
由手機版發出
舊 08-30-17, 03:00 PM   #1288
空調

引用:
作者: leungky1 查看文章
剩低嘅人係會因為隊伍人數太少而唔計爆管
斷多幾次先扣,只會令人易左上高Rank
比人累死嘅機會亦增加
由手機版發出
即係結算時會再計一次人數唔會爆管?
一見開場得3人都冇乜戰意
雖然都試過3打4 搶塔贏過 (對邊應該太輕敵)

舊 08-30-17, 03:11 PM   #1289
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

早幾日試過斷到一開始 1vs 1
玩搶龍頭,
玩咗唔夠一分鐘,
最後都係斷埋。

另外,我覺得多咗人用水桶,
我自己都轉咗用。

真係我錯覺?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 03:23 PM   #1290
空調

引用:
作者: 八仙果 查看文章
早幾日試過斷到一開始 1vs 1
玩搶龍頭,
玩咗唔夠一分鐘,
最後都係斷埋。

另外,我覺得多咗人用水桶,
我自己都轉咗用。

真係我錯覺?
唔係錯覺 真係幾多下
一場基本都有4個

舊 08-30-17, 04:09 PM   #1291
leungky1

引用:
作者: 空調 查看文章
即係結算時會再計一次人數唔會爆管?
一見開場得3人都冇乜戰意
雖然都試過3打4 搶塔贏過 (對邊應該太輕敵)
係,計橙油時下面會彈句人數少狀態時唔會搞你支管
由手機版發出
舊 08-30-17, 05:05 PM   #1292
信長
The Flash

S 晒先
再挑戰S+

舊 08-30-17, 10:46 PM   #1293
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
見到廣場有人著 fest 衫
美版已開?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 10:51 PM   #1294
信長
The Flash

引用:
作者: 任仔 查看文章
見到廣場有人著 fest 衫
美版已開?
美版上星期公怖, 一早投票就可有衫
日版就未有消息

舊 08-30-17, 11:08 PM   #1295
空調

頭先打場魚炮 有個隊友係敵人基地唔走
但人地已經搬到個魚炮去自己門口
叫哂come on 都唔返 三個自己友頂左兩論終於頂唔住 輸左
點解仲有咁多人唔知自己玩緊乜

舊 08-30-17, 11:12 PM   #1296
信長
The Flash

引用:
叫哂come on 都唔返 三個自己友頂左兩論終於頂唔住 輸左

咩地圖 ?

舊 08-30-17, 11:17 PM   #1297
空調

體育館

舊 08-30-17, 11:32 PM   #1298
信長
The Flash

可能想開路..不過尼個場唔太需要一早開

係得小橋場先有偷襲效果

舊 08-30-17, 11:58 PM   #1299
leungky1

今日響邊都遇著有人當支滾筒(唔係Dynamo)係狙咁
企響一個位直灑
大佬,你見嗰0.X%唔駛一秒比人油番哂
都知道應該轉番橫推前線吧?
由手機版發出

引用:

等級係?

個豬隊友係咪誤會左隻魚砲可以攞住跳過去?

此篇文章於 08-31-17 12:07 AM 被 leungky1 編輯。
舊 08-31-17, 12:13 AM   #1300
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
豬隊友 真係好多種
今日守塔既然 有有均勢下跳番起點放飛彈,變相賣隊友
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 01:58 AM

手機版 | APP版