Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-17-16, 12:01 AM   #76
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
http://ent.appledaily.com.tw/realtim...B0%91%E5%9C%8B

韓國團體「TWICE」台灣籍人氣成員周子瑜,昨天晚間透過影片道歉,拿出稿子照念承認自己是中國人,對此,國會觀察基金會董事長姚立明在節目上怒批,我們的政府完全沒有保護她,也沒跟北京的廣電局抗議,「去你的中華民國」。

年代新聞昨播出《新聞追追追》中,討論到周子瑜出面道歉的議題,姚立明表示,一個政府最簡單的責任,就是不管在國內或是國外都要保護人民,當不能保護的時候,也要譴責讓人民受傷的對象,周子瑜的影片跟IS槍決人質的影片根本一樣,有一天2300萬人也會面臨同樣的狀況,「如果我們接受九二共識」,那現在我們的政府沒有保護她,也沒跟北京的廣電局抗議,「我們唱國歌的人要被封殺,舉國旗的人要被封殺,去你的中華民國,你的中華民國根本不能表述」。(劉人豪/綜合報導)
睇得出香港真係已死

舊 01-17-16, 11:15 AM   #77
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
連支那微博都要秒刪
兩邊不討好...等俾人收屍

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 01:34 AM   #78
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
https://www.facebook.com/IsShow/

唔知咩事嘅F5多幾次睇下個PAGE有咩特別

舊 01-18-16, 01:47 AM   #79
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
跌超快wwww

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 01:53 AM   #80
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
爭分奪秒就係呢種wwwwwww

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 09:10 AM   #81
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
D五毛留言真係重量不重質

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 09:13 AM   #82
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
跌得快過股市

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 10:06 AM   #83
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
咁先明

https://s3-ap-southeast-1.amazonaws....ikeShowLo.html
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 11:04 AM   #84
yeah yeah

我想知之前本身有幾多個likes?

NTR.......
舊 01-18-16, 11:12 AM   #85
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
從黃拉結的截圖可以看到,在凌晨2點時粉絲頁按讚數本來是240萬9368人,但在「按讚分析」頁面中可以發現,只要每按一次F5(重新整理),粉絲專頁按讚數就會減少,截至目前7時20分為止,粉絲按讚數只剩239萬4991人,已經少了1萬多個讚。但跟黃拉結所稱的「微薄人數多5萬」相比,可能小巫見大巫。

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 11:22 AM   #86
yeah yeah

等睇佢d CD會點跌法仲正....

NTR.......
舊 01-18-16, 11:28 AM   #87
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
1130:2,381,279
4個鐘少1萬

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 11:35 AM   #88
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
車,D LIKE數又唔會變錢O既,條友農歷年同周星馳套戲坐底都袋十幾億冥幣,
亂講野上唔到咪死

舊 01-18-16, 11:36 AM   #89
yeah yeah

佢而家咁..
都幾難有台灣商家搵佢做代言人...

NTR.......
舊 01-18-16, 11:41 AM   #90
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁你寧願無幾十億人生意定無二千萬人生意?

舊 01-18-16, 12:05 PM   #91
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Rance 查看文章
你呢句咁似講緊飯帝崗咁....

https://m.facebook.com/CHANWANHOI#!/...97517173623758
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 12:35 PM   #92
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: J+1 查看文章
你呢句咁似講緊飯帝崗咁....

https://m.facebook.com/CHANWANHOI#!/...97517173623758
由手機版發出
上帝終歸鬥不過魔鬼
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 02:12 PM   #93
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
得我見倒羅智長單野覺得好_SAD?
尤其是FB比班打卡黃絲係咁貼D咩個LIKE跌得幾快既POST
香港咁多投共偽人日日晌電視/網上發表偉論
咁多上大陸發過豬頭,然後晌共產黨致敬
點解香港人要借人地台灣人黎狂打飛機
我一D都唔覺得興奮
只覺得悲
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 02:13 PM   #94
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Rance 查看文章
唔緊要架,佢既選擇
係咪真係WFC,得佢自己知啦
不過佢如果真係WFC台灣,咁唔好怪台灣WFC佢
食兩家茶禮就唔駛諗咁解

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 02:22 PM   #95
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: chitkan 查看文章
尤其是FB比班打卡黃絲係咁貼D咩個LIKE跌得幾快既POST
我一D都唔覺得興奮
只覺得悲
其實在下覺得唔係黃絲鍾意投共偽人,而係好多投共偽人本身就係大物,你唔LIKE不過大眾受,根本吹佢唔漲…
不過家陣套套都係合拍片,要睇中文片差唔多冇得避,今年又睇下有幾多人含X睇王晶。

此篇文章於 01-18-16 02:25 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 02:40 PM   #96
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: chitkan 查看文章
我一D都唔覺得興奮
只覺得悲
本身都冇LIKE果班人
冇得UNLIKE WOW大佬
有人為左$尿都可以飲,去刑咁盡,可以點攪

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 05:04 PM   #97
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
https://www.facebook.com/captvhk/vid...5160543937869/

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 05:11 PM   #98
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
http://www.ettoday.net/news/20160118/632878.htm

笑圖區共用~

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 05:47 PM   #99
安安

註冊日期: Jan 2002
我認為太過火會比人話憤青一樣
雖然宇宙猪呢種級數 無可能被欺凌.....

至於香港人....
就攪好蝗晶先啦 唔好話無作用
你見成虫d戲呢邊唔收得
香港都好少浦頭....
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 05:52 PM   #100
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
頂,台仔有暗號我地無
ding hai gum dou duck?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:53 AM

手機版 | APP版