Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-16-18, 05:34 PM   #1176
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
唔係住得高, 咁多次颱風第一次感覺到搖,以為錯覺, 望住房門輕微搖咗幾吓
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 05:40 PM   #1177
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
-del-
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 06:20 PM   #1178
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
我條冷氣機喉吹走左,都唔知點自己裝過條新既上去...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 06:32 PM   #1179
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
第一次打風驚D窗會爆,貼晒米字膠紙求個心安

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 06:35 PM   #1180
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
身處喺邊都好,終於都係要有大風雨來維持警覺性
我都係幾十年來第一次驚爆窗
香港平和太耐
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 06:45 PM   #1181
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
我條冷氣機喉吹走左,都唔知點自己裝過條新既上去...
蝴蝶邨大佬屋企厨房油煙機條錫喉吹斷咗...吹左落一樓石屎詹蓬

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 06:49 PM   #1182
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
如果發Q咗達可以自己起屋
我啲窗前面一定要有得落閘
好過呢啲時候喺度驚到賴屎
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 07:03 PM   #1183
Fio

註冊日期: Dec 2001
今次應該係香港人咁耐以嚟最嚴陣已待嘅風, 連冷氣都吹得入屋真係唔係講笑, 希望多d人會識得珍惜

而家返而驚開工喺街後唔知有咩會跌落嚟
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 07:16 PM   #1184
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Tano 查看文章
用緊布引水落水桶

20oz突破/(40oz MAX)
要採取同一策略…

上次天鴿十號風球都無事,
估唔到今次要倒幾桶水咁誇張。
仲要搬晒窗邊的傢俬電器走。

望落街,海水衝到上岸、吹斷樹、小涼亭都吹毀,
海面有類似屋頂藍的物體漂浮。

舊 09-16-18, 07:22 PM   #1185
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
有冇人打天文台工
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 07:30 PM   #1186
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ビスケット 查看文章
如果發Q咗達可以自己起屋
我啲窗前面一定要有得落閘
好過呢啲時候喺度驚到賴屎
小西灣有7仔連舖頭拉閘都吹爛埋...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 08:09 PM   #1187
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
求神拜佛下次打八九十號風球一定要吹得細力過呢個山竹
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 08:15 PM   #1188
luffy1734

註冊日期: Feb 2003
驚打風咁驚唔驚變老
luffy1734 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 08:50 PM   #1189
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
求神拜佛下次打八九十號風球一定要吹得細力過呢個山竹
今次粒山竹風速計同溫黛同級

有紀錄以來破壞力
冇TOP3都肯定有TOP5

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 08:54 PM   #1190
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
最好無風無浪掛8號日日唔駛番工啦係咪

舊 09-16-18, 09:02 PM   #1191
nds

天收香港贪官
舊 09-16-18, 09:21 PM   #1192
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
風勢一時時啦大埔呢面有幾野扯得超勁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 09:21 PM   #1193
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 搖搖 查看文章
最好無風無浪掛8號日日唔駛番工啦係咪
偷1日唔返姐,好大罪咁喎

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 09:25 PM   #1194
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
明天最少遲到有借口(爆)

等南港島綫回復回家

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 09:27 PM   #1195
nds

返工禁辛苦,香港人陰公
舊 09-16-18, 09:29 PM   #1196
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
風吹中國五毛
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 09:29 PM   #1197
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
個d林堡慘囉…
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C...BB%8A%E7%AA%97

今次我都係最驚既一次。
好彩無爆窗。無漏水。

舊 09-16-18, 09:35 PM   #1198
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
令我諗起睇 Discovery Channel 嘅 Perfect Disaster 講香港颱風,
隨著地球氣候暖化, 近呢一兩個 Decade 嘅颱風越來越強, 破壞力越來越大,
真係難保佢講嘅野有朝一日會成真...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 09:46 PM   #1199
nds

一羣想打風的打工仔,野人發笑
舊 09-16-18, 10:17 PM   #1200
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI

Oh shit
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
環球氣候討論 VOL4.2013 ZlWS ~清談館~ 738 07-17-14 11:41 AM
環球氣候討論 2012.VOL3(今期頭條:天秤轉東了) 艾老伯 ~清談館~ 1009 07-11-13 01:34 PM
環球氣候討論 2012.VOL2(今期頭條:尼格襲港 ) 艾老伯 ~清談館~ 1025 07-23-12 10:05 AM
(CW22廣告)HEAVEN VOL5 YAN SQUARE Cosplay同人MIX討論區 10 08-21-06 09:13 AM

現在的時間是 12:01 PM

手機版 | APP版