Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-01-08, 07:01 AM   #1
icaruslostlol
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
ARMS

呢套野都好好睇呢!
"想要力量嗎?"
"就給你吧"
icaruslostlol 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 08:13 AM   #2
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
呢套真係幾好睇, 男主角唔再係熱血男, 而故事又幾紥實, 冇死拖爛拖, 人物描寫又夠深入
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 12:19 PM   #3
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
最強上班族傳說
其實我覺得以紐約事件完結會更好

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 12:26 PM   #4
ayato
God of Gamer
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
我心目中漫畫TOP10之1

主角DAD AND MUM 真係超勁 (最搞笑有一話係主角屋企比人襲擊,佢啊媽嚮屋企攞D重型武器出黎,主角見到呆左 )

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 12:29 PM   #5
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: ayato 查看文章

主角DAD AND MUM 真係超勁 (最搞笑有一話係主角屋企比人襲擊,佢啊媽嚮屋企攞D重型武器出黎,主角見到呆左 )
呢幕真是超正,
不過估唔到最後可以HAPPY END, 令整個故事可以完滿地結束

舊 10-01-08, 12:30 PM   #6
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
成本書我最鐘意的角色是男主角的老豆和老母

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 01:34 PM   #7
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
套野真係好正 但好似又唔算太多人睇咁
成套野最鍾意係我簽名果段
引用:
作者: 真!DC 查看文章
最強上班族傳說
其實我覺得以紐約事件完結會更好
無錯,最後果篇反而無咁好睇
引用:

大笑雌豹 真係估唔到爸爸媽媽咁屈,但最正一定係爸爸 空間斷裂 切蛋糕幾方便喎

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 01:46 PM   #8
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
就算係最強既arms都未必係佢老豆手腳

舊 10-01-08, 06:22 PM   #9
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
主角父母真係屈到爆,渲巴伏古都可能打得贏~~~~
&
四主角個人最鐘意白兔,雖然騎士都好型......
最記得有次白兔俾人係高處拋落地,臨著地前覺醒,一下彈到超高,勁型~~~~

舊 10-01-08, 06:52 PM   #10
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
基斯一眾中最鍾意基斯.紫 (強悍大姐姐)

SKILL 就最鍾意魔劍安莎拿果個(唔記得係咩名 )

空間轉移,空間斷裂超型~

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 07:21 PM   #11
鳳熾魂
紅蓮の焔神

渣巴伏古一定唔會夠爸爸打
引用:
基斯一眾中最鍾意基斯.紫 (強悍大姐姐)

SKILL 就最鍾意魔劍安莎拿果個(唔記得係咩名 )

空間轉移,空間斷裂超型~
巴爾奧雷特係最正我都認同
古連
魔劍安莎拿超屈 360度無死角的攻擊

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 10-01-08, 07:37 PM   #12
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
皆村亮二的作品我比較喜歡早期的 "保衛者".............

又係有老豆和老母出場...............

而且故事結局比ARMS 完得好d..............

ARMS 雪之女王篇感覺只係一般...............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 07:42 PM   #13
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
皆村亮二的作品我比較喜歡早期的 "保衛者".............

又係有老豆和老母出場...............

而且故事結局比ARMS 完得好d..............

ARMS 雪之女王篇感覺只係一般...............
未睇過保衛者 D-LIVE 都算不過不失
皆川特色係唔係主角老豆老母都要係神人先得
皆川幾強調唔放棄就會搵到希望

舊 10-01-08, 08:11 PM   #14
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Castor 查看文章
保衛者同ARMS 的確係有7成似的.............

由其敵方的機械化小隊.............只不過兩套作品相差10年左右吧了

依家套Peace Maker 都OK............玩左輪槍+神射手

主角老豆又係d死鬼左的神射手.............仲要有d 四方臉的強悍女性出場

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-08, 10:11 PM   #15
小直
Crazy Gamer
神之味噌

註冊日期: Jul 2004
引用:
D-LIVE係太過單元,反而背後大線故事帶唔起
ARM佢係KEEP到條線發展,所以比較完整.

當然娛樂性計D-LIVE係高D既

另外,ARM四位主角的命名係有來由的...

舊 10-01-08, 10:32 PM   #16
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 小直 查看文章
D-LIVE係太過單元,反而背後大線故事帶唔起
ARM佢係KEEP到條線發展,所以比較完整.

當然娛樂性計D-LIVE係高D既

另外,ARM四位主角的命名係有來由的...
有咩由來 詳細希望

舊 10-01-08, 10:52 PM   #17
小直
Crazy Gamer
神之味噌

註冊日期: Jul 2004
引用:
有咩由來 詳細希望
http://ja.wikipedia.org/wiki/ARMS%E3...BA%BA%E7%89%A9
其實就係GETTER那四位駕駛員

高槻涼沒有那麼明顯,但其他三位就明顯了...

舊 10-02-08, 12:10 PM   #18
神奈未來
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2006
這套我有看啊!很好看 ^^
這套片子的意念不錯啊...TV版後來的故事有改動了, 不過我覺得幾好, 不用那麼慘

我是有TV才看原著的~當時我覺得其實算受歡迎>
1. 作者不算很出名, 可是連續做2季
2. 第2期OP&ED是ARMS聲優4人唱的 (請聲優一定比請新人唱貴吧)

而且故事的確好看(涼的親人真的是非常驚喜啊! 我喜歡這樣的家人!)
可惜又是因為畫風問題...比較少人看吧?
神奈未來 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-08, 11:21 PM   #19
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
保衛者、Arms、D-Live個主角老豆都係神人

保衛者 - 老豆生前經常帶主角去camp, 從而教佢野外生存技巧
Arms - 唔洗講喇掛
D-Live - 主角又係自細被老豆訓練

老母呢個角色係Arms先有咁多戲份兼有"背景", 保衛者、D-Live冇乜點提過

睇過保衛者電影版, 動作場面唔錯, 不過人物就經常走樣
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-08, 01:28 AM   #20
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
保衛者同ARMS 的確係有7成似的.............

由其敵方的機械化小隊.............只不過兩套作品相差10年左右吧了

依家套Peace Maker 都OK............玩左輪槍+神射手

主角老豆又係d死鬼左的神射手.............仲要有d 四方臉的強悍女性出場
套野有冇台版或者港版?
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
保衛者、Arms、D-Live個主角老豆都係神人

保衛者 - 老豆生前經常帶主角去camp, 從而教佢野外生存技巧
Arms - 唔洗講喇掛
D-Live - 主角又係自細被老豆訓練

老母呢個角色係Arms先有咁多戲份兼有"背景", 保衛者、D-Live冇乜點提過

睇過保衛者電影版, 動作場面唔錯, 不過人物就經常走樣
D-Live最後一話先提,格鬥神人一個

舊 10-03-08, 01:51 AM   #21
遊戲人間
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
Arms係好,但同樣更喜歡SPRIGGAN(保衛者).

故事比Arms更多元化,奇幻要素也更多.

===============================================================

D-Lives相比之下就比較普通了.

雖然主角實際上也是神人...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Brother in Arms: Hell's Highway圖片及影片 神祕人1號 電視遊戲討論版 85 05-05-10 12:20 PM
X JAPAN專區II ◆ 9月17日YOSHIKI 香港訪問 爽神 Neo Music UNIVERSE 1003 09-10-08 08:30 PM
[Wii] Brothers in Arms: Road to Hill 30 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 06-10-08 01:34 AM
[PSP] Coded Arms Contagion [美版發售中] neo2046 手提遊戲機討論版 21 09-15-07 04:54 AM

現在的時間是 12:31 AM

手機版 | APP版