Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-02-14, 10:30 PM   #2526
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 婠婠 查看文章
摧淚彈一樣當作軍火
包括橡膠子彈都係

其實用救護車運送非救護相關物品已經好似係犯左國際法
呢個我會查清楚再講

呢條粉頭絕對唔同意你

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 11-28-14 08:20 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:31 PM   #2527
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
如果呢鋪唔得
大家覺得仲有下鋪?
你睇睇新疆o個邊就知中共一定唔食硬....軟野都仲有幻想一試(不願接受都係咁諗)

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:31 PM   #2528
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
岩岩係特首辦前面干諾道中走左,而家其實都仲好和平,但亦係比較緊張
人唔少,警察果邊亦由得軍裝變左有兩個inspector
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:32 PM   #2529
婠婠
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你睇睇新疆o個邊就知中共一定唔食硬....軟野都仲有幻想一試(不願接受都係咁諗)
今次仲唔夠軟??????????

已經軟到無得再軟下化
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:34 PM   #2530
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我覺得世界上搵唔到咁和平既大規模集會架啦
由手機版發出
舊 10-02-14, 10:34 PM   #2531
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kircheis 查看文章
成敗已經不是最重要, 最重要係佢地可以全身以退, 保留實力! 因為不可以一鋪清袋
仲邊有下次
不成功便成仁

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:37 PM   #2532
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
不成功便成仁^_^
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:37 PM   #2533
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
唉,我覺得而家真係越嚟越似六四。
當日又係有一架吉普車撞示威者,之後大家開始嚴密加設路障… 第二日又係有人發現軍方運武器入主要區域。對面態度一樣咁強硬,表明無計傾。而家一個唔小心真係隨時擦槍走火,歷史重演。

今日中央仲繼續挺梁,證明梁振英係唔會手軟。白鴿咁急想拆鐵馬,好可能係已經預計到最壞情況會不惜一切武力鎮壓。

一陣十一點半梁振英同林鄭會開記者招待會回應學聯。如果林鄭都仲係企硬,之後大家再去集會,真係要作好心理準備,諗清楚到底自己喺呢場運動裡面可以付出幾多同去到幾盡。

舊 10-02-14, 10:39 PM   #2534
T.K.
很黃很暴力

記著
緊守果四點訴求,不要滲入其他雜質

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 10-02-14, 10:41 PM   #2535
安安

註冊日期: Jan 2002
引用:
記得用救護車運軍火係違反國際條例
http://www.redcross.org.hk/rcmovemen...em-misuse.html
3.嚴重濫用 (違反條約)

在戰爭時期,以紅十字標誌保護武裝人員或軍用器材 (如使用有紅十字標誌的救護車、
直升機來運送武裝人員或軍火);這是一種戰爭罪行。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:43 PM   #2536
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: T.K. 查看文章
記著
緊守果四點訴求,不要滲入其他雜質
要去走689辭職呢個要求,一有呢個point係入面對家就會用呢個做min pay黎談判
但大家相信都明白淨係趕走689係無意思的,一定要爭取到公民提名權先算係勝利!
由手機版發出
舊 10-02-14, 10:43 PM   #2537
nds

祝香港人好運^_^
舊 10-02-14, 10:43 PM   #2538
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 安安 查看文章
http://www.redcross.org.hk/rcmovemen...em-misuse.html
3.嚴重濫用 (違反條約)

在戰爭時期,以紅十字標誌保護武裝人員或軍用器材 (如使用有紅十字標誌的救護車、
直升機來運送武裝人員或軍火);這是一種戰爭罪行。
在戰爭時期....

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:45 PM   #2539
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
要去走689辭職呢個要求,一有呢個point係入面對家就會用呢個做min pay黎談判
但大家相信都明白淨係趕走689係無意思的,一定要爭取到公民提名權先算係勝利!
由手機版發出
起碼唔好多過呢四個先啦

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 10-02-14, 10:45 PM   #2540
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Kewellma 查看文章
在戰爭時期....
身為支那人既第一條件就係槍打自己人,無錯呀

唔打死自己人咪減少自己出外國搶野既機率?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:46 PM   #2541
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
由手機版發出
無錯, 只要重點
我要真普選

689落台, 制度不變只會有689 mk2 mk3
改到制度, 佢下屆自然就會88
希望佢地識諗...

勿忘初衷!
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:46 PM   #2542
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 細路翔 查看文章
身為支那人既第一條件就係槍打自己人,無錯呀
不能同意更多

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 10-02-14, 10:46 PM   #2543
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
而家連內戰都唔係....

只可以講對家呢舖都係allin
已經完全唔理面子仁義道德
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:46 PM   #2544
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
在現場的各位小心~

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:47 PM   #2545
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
星期一又話著黑衫,
聽日又話著藍衫,白衫支持乜鬼

呢d行為真係好無聊…好多餘
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:49 PM   #2546
nds

有無gaf 組團佔中?^_^
舊 10-02-14, 10:51 PM   #2547
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
哎~~~
可以移民的,移民吧~!

此篇文章於 10-02-14 10:57 PM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 10:53 PM   #2548
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
沖埋個涼出發

舊 10-02-14, 10:54 PM   #2549
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
係根本咩都唔食,佢整咩都好你都要食

舊 10-02-14, 10:55 PM   #2550
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: YALIU 查看文章
星期一又話著黑衫,
聽日又話著藍衫,白衫支持乜鬼

呢d行為真係好無聊…好多餘
SO FAR,呢D在下真係好少理。
一個自閉症患者邊有咁多衫換…

論壇跳轉

現在的時間是 01:18 PM

手機版 | APP版