Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-01-07, 01:54 AM   #101
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
Nia 就咁消失.. 有沒搞錯..
應該用螺旋力化不可能為可能..
把Nia 實體化留住才對..
最後都不給人Happy Ending..
老要給人有遺憾忘懷的感覺.. 可惡..
Yoko同Rossiu 最後塊面..
老化到起角.. 簡直破壞形象..

CSY 目前離線  
舊 10-01-07, 01:59 AM   #102
大山椒魚
God of Gamer
......

註冊日期: Sep 2002
撈到d唔錯既天元mad,可惜d材料唔係好update,

nia的
http://www.nicovideo.jp/watch/sm878903
http://www.nicovideo.jp/watch/sm1054265

yoko的
http://www.nicovideo.jp/watch/sm823912

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 10-01-07 02:09 AM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線  
舊 10-01-07, 02:20 AM   #103
--L--
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
如果有OVA, 會唔會係個BB做主角呢
都未影過個BB大個之後係咩樣, 佢可能係OVA主角
--L-- 目前離線  
舊 10-01-07, 02:35 AM   #104
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: CSY 查看文章
Nia 就咁消失.. 有沒搞錯..
應該用螺旋力化不可能為可能..
把Nia 實體化留住才對..
最後都不給人Happy Ending..
老要給人有遺憾忘懷的感覺.. 可惡..
Yoko同Rossiu 最後塊面..
老化到起角.. 簡直破壞形象..
Gainax有邊套會係開開心心大團圓結局?

舊 10-01-07, 02:36 AM   #105
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
個ED真係好唔抵……
好彩下星期有新Gundam睇……唔係真係會頹成幾個星期

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 10-01-07, 02:38 AM   #106
靈格斯
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
咁都唔可以有happy ending
寧願西蒙同Nia開開心心生活落去
最尾一齊渣紅蓮之眼晌天空飛好過

20年後d人咁既樣
當黑歷史算
靈格斯 目前離線  
舊 10-01-07, 02:55 AM   #107
曲奇
Insane Gamer
┌┤´д`├┐

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDck_tiga
仲以為睇完哂成套就會知個Opening係咩背景
點知都係唔講你知
仲要整個咁屈機o既Ending
GAINAX你好野 ( ノД`)・゜・

舊 10-01-07, 03:04 AM   #108
大山椒魚
......

有d在意既係西蒙得知殺反旋=殺妮亞既時候,
佢既掙扎只有區區15秒...

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 10-01-07 03:20 AM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線  
舊 10-01-07, 03:19 AM   #109
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
有d在意既係西蒙得知殺反旋=殺妮亞既時候,
佢既掙扎只有區區15秒...
大家過20年都只需要半首歌既時間wwwwwwww
15秒其實好耐wwwwwwww

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 10-01-07, 07:46 AM   #110
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
最在意既點睇都係個位自己打到興恰恰既反螺旋

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 10-01-07, 01:19 PM   #111
聰一(沖一)

註冊日期: Mar 2007
唔....
之前西蒙同羅修個樣頂多二十幾三+
最後果下變到個樣.....
點睇都唔似四、五十歲
似六、七+
聰一(沖一) 目前離線  
舊 10-01-07, 01:24 PM   #112
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
ココ爺開口冇人提?

舊 10-01-07, 02:11 PM   #113
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
開頭nia跳出尼. simon接住佢果幕,
心諗, 會出love love 拳嗎?

螺旋王好型

哩套係我覺得近年來唔錯ge佳作
感受到staff ge熱情

不過我覺得係由大哥死左之後先開始好睇 (逃~)

此篇文章於 10-01-07 02:24 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線  
舊 10-01-07, 02:29 PM   #114
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
螺旋王型爆
天元突破グレンラガン究竟有幾大

此篇文章於 10-01-07 03:35 PM 被 石原夏織 編輯。
石原夏織 目前離線  
舊 10-01-07, 02:40 PM   #115
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
開頭nia跳出尼. simon接住佢果幕,
心諗, 會出love love 拳嗎?

螺旋王好型

哩套係我覺得近年來唔錯ge佳作
感受到staff ge熱情

不過我覺得係由大哥死左之後先開始好睇 (逃~)
同意.+1

自從西蒙 出到大鑽頭之後我就開始喜歡呢套作品.

反而之前大哥未死劇情有D胡鬧..

機械人片呢套絕對係近年佳作!

另外証明 2D 熱血 係唔可以用3D 取締.
KENSNAKE 目前離線  
舊 10-01-07, 02:45 PM   #116
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章

2D得o黎仲要係用手繪先勁

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 10-01-07, 03:00 PM   #117
jingying
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDytss001
引用:
作者: 聰一(沖一) 查看文章
唔....
之前西蒙同羅修個樣頂多二十幾三+
最後果下變到個樣.....
點睇都唔似四、五十歲
似六、七+
廿年後個樣簡直嚇死人, 真係好心做壞事
jingying 目前離線  
舊 10-01-07, 03:43 PM   #118
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
同意.+1

自從西蒙 出到大鑽頭之後我就開始喜歡呢套作品.

反而之前大哥未死劇情有D胡鬧..

同意+2

11集之後開始鍾意,

大哥係熱血,但之前既劇情真係無聊左d

everything that matters to me matters in this world
秘銀 目前離線  
舊 10-01-07, 03:45 PM   #119
k8888

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAvalon133
引用:
作者: greatultraman 查看文章
Gainax有邊套會係開開心心大團圓結局?
都算叫有套<我的主人>是happy ending
女主角開開心心繼續做志貴的maid

最後西蒙其中1隻眼變左有螺旋紋
打算用來做ova的伏筆嗎?
k8888 目前離線  
舊 10-01-07, 04:08 PM   #120
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
大部分STAFF都係同我地一樣
星期日8點半先睇到完成版
平時班STAFF都會攪試映會
今集因為冇乜時間留番星期日一齊睇

另庵野都送花祝賀

舊 10-01-07, 04:26 PM   #121
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
我最鍾意呢個:
http://www.nicovideo.jp/watch/sm773176

everything that matters to me matters in this world
秘銀 目前離線  
舊 10-01-07, 04:31 PM   #122
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
完美..算做得很好的了.
西蒙到最後都好洒脫 ....至少佢已經能夠接受nia的離開.
我覺得某程度算超越大哥了.

20年全部人都老晒....
但超計,兩兄妹應3x先對架,點解仲咁後生 既.

西蒙單眼變纙螺可能係用得羅縲力太多..
有可能佢同羅縲王一樣,依家空手都可出羅縲之力

嘿哈兒 目前離線  
舊 10-01-07, 06:32 PM   #123
好鬼煩
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: money 查看文章

隻野唔係爆炸瓜左咩?
好鬼煩 目前離線  
舊 10-01-07, 07:10 PM   #124
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: 好鬼煩 查看文章
隻野唔係爆炸瓜左咩?
救得番無死到,不過之後係一堆悲慘運命;w;

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 10-01-07, 08:35 PM   #125
IDGAF
The One

睇咗最終話了~!真係好熱血~!!!
估唔到完到同埋講埋20年之後~!!!!

片名就係最終機體名~!成架鬼火機。
螺旋王太有型了,第1集出現的人應該就係螺旋王!?
定係西蒙打倒反螺旋王族之後再消滅其他餘黨的畫面。

可能會有ova/劇場版講,在這20年期間的故事。
(yoko變方面大嬸的經過… ,Nia算係留住了最美的一刻吧)

分體分體再分體之後出裸眼impact,實在太型~!全地球都睇到Live直播畫面都好有趣~!

關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 03:53 AM

手機版 | APP版