Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-30-08, 10:29 PM   #1
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
你追人、人追你

如果有得你揀,
你想你去追自己鍾意o既人多d 、
定係鍾意o既人自己唻追你多d ?

今日同個朋友傾開,佢(女性)覺得男性通常都喜歡自己去追人,
唔太鍾意俾女人追返轉頭;
我覺得又睇人ja ,如果追自己果個係美貌與智慧並重o既話...... =p

你地點睇?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 10:37 PM   #2
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Middle 查看文章
如果有得你揀,

我覺得又睇人ja ,如果追自己果個係美貌與智慧並重o既話...... =p

你地點睇?
我睇法係...人夾人

如果真係夾 唔駛點追都會自然一齊 但一定要適合時間開口

舊 06-30-08, 10:50 PM   #3
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 管家婆 查看文章
我睇法係...人夾人

如果真係夾 唔駛點追都會自然一齊 但一定要適合時間開口
咁亦可以諗下:
你會想自己開口先、定對方開口先?

舊 06-30-08, 10:52 PM   #4
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
如果有得你揀,

你地點睇?
嗯...截至現時為止,三個全都是被追的...
美貌就一般或以上,智慧...嗯...嗯.........

我自己覺得...
無所謂既,
唔係話就手既問題,而係呢個時代,都無限只可以男追女或女追男了...

況且女追男,社會經濟成本低好多...

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 11:05 PM   #5
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
嗯...截至現時為止,三個全都是被追的...
美貌就一般或以上,智慧...嗯...嗯.........

我自己覺得...
無所謂既,
唔係話就手既問題,而係呢個時代,都無限只可以男追女或女追男了...

況且女追男,社會經濟成本低好多...
認同

所以暫時不想有女,而是找下錢再算

舊 06-30-08, 11:11 PM   #6
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
我自己覺得...
無所謂既,
但一般傳統都似乎係男追女嘛?
女追男,會唔會好易被當發姣?(純粹咁問,我自己唔係咁覺得 =p )

早前又同另外d 朋友講起,而家d 男性似乎都唔太會主動開口,
就算已經約晒人地出街食飯送花送返屋企......
係咁o既情況下,唔通女性真係要放開懷抱、倒返轉頭主動講自己心意?

引用:
作者: darkvolver 查看文章
認同

咁如果人地倒追你,你又會唔會抗拒?

舊 06-30-08, 11:13 PM   #7
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
認同

這是理想罷了

舊 06-30-08, 11:18 PM   #8
The One
業餘歌手

引用:
女追男,會唔會好易被當發姣?(純粹咁問,我自己唔係咁覺得 =p )

早前又同另外d 朋友講起,而家d 男性似乎都唔太會主動開口,
係咁o既情況下,唔通女性真係要放開懷抱、倒返轉頭主動講自己心意?

o係唔使錢既情況下:會

講笑

舊 06-30-08, 11:20 PM   #9
圖騰製作中

引用:

當然,完全唔識我突然過黎話想同我做朋友,我緊縮(註:避開的意思...)架喎

從實際操作來看,女追男被拒絕的機會率,比劉德華做香港特首的機會率大少少

舊 06-30-08, 11:21 PM   #10
管家婆
Game Master
wow

引用:
咁亦可以諗下:
你會想自己開口先、定對方開口先?
我係要對方開口果D人

其實我都試過主動~ 不過衰左

舊 06-30-08, 11:31 PM   #11
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
又冇話特別鍾意邊樣...= = 不過我個人比較被動 被人追應該會舒服d 哈
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 11:32 PM   #12
The One
業餘歌手

引用:
當然,完全唔識我突然過黎話想同我做朋友,我縮(註:避開的意思...)架喎

從實際操作來看,女追男被拒絕的機會率,比劉德華做香港特首的機會率大少少
肥女出擊, 就可能機會大d(不是歧視,是事實)

?

舊 06-30-08, 11:35 PM   #13
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: lauchai 查看文章
o係唔使錢既情況下:會

講笑
又唔駛錢都一樣會?
咁你想點、定係根本唔想人追

引用:
當然,完全唔識我突然過黎話想同我做朋友,我緊縮(註:避開的意思...)架喎

你咁樣講、我都忽然諗起一件事......
讀書時有個唔識o既「學妹」,有日放學問可唔可以做個朋友,
我果陣都一樣呆左...... 之後交換左電話、傾左兩次電話、然後就無發展喇。
最搞笑o既係,大左之後我地係同一間公司做野,
我望一望佢個樣,唔係幾認得佢,之後唔知點樣講起原來大家係讀同一間中學o既,
再之後我自己先醒返,當年係曾經發生過咁o既事;但大家都無再講起了

引用:
我係要對方開口果D人

其實我都試過主動~ 不過衰左
對女仔唻講主動開口會承受更多壓力嗎?
如會俾朋友指指點點(如:開口先咪會好cheap 囉...... )

舊 06-30-08, 11:46 PM   #14
The One
業餘歌手

人地貼錢追我:會(繼續講笑)
我冇句真喇
為錢受溝比做鴨更冇尊嚴

舊 07-01-08, 12:01 AM   #15
darkvolver
頹冗

引用:

就算被追,我真是會力不重心............
又要打機,又要令囡囡開心,不會亂想...........不是人人攪得好
多數的女人是善變的生物............

舊 07-01-08, 12:13 AM   #16
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:

如會俾朋友指指點點(如:開口先咪會好cheap 囉...... )
中學時.我知有個女同學.去佢主動追佢個男朋友番來
我唔覺得咁樣係cheap

如果因為咁樣而比朋友指點.我諗呢d朋友真係有無都無所謂
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-08, 12:22 AM   #17
管家婆
Game Master
wow

引用:

果時知道自己主動左 但個男仔都係無乜野咁
都知道結果係點 所以無自爆

舊 07-01-08, 12:41 AM   #18
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
就算被追,我真是會力不重心............
又要打機,又要令囡囡開心,不會亂想...........不是人人攪得好
多數的女人是善變的生物............
而家好多女性都會陪男友一齊打機丫?
不過點都好,跟返你自己個步伐、覺得舒服就ok

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
中學時.我知有個女同學.去佢主動追佢個男朋友番來
我唔覺得咁樣係cheap

如果因為咁樣而比朋友指點.我諗呢d朋友真係有無都無所謂
其實係架,我咁樣鍾意人其實關你咩事

引用:
果時知道自己主動左 但個男仔都係無乜野咁
都知道結果係點 所以無自爆
哈,
無反應拒絕模式啟動

舊 07-01-08, 02:42 AM   #19
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
絕對支持比靚女追

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-08, 05:23 AM   #20
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
暫時不想拍拖住,,就算比人追都好 ,lauchai會知道點解
我亦不多講了

舊 07-01-08, 12:20 PM   #21
The One
業餘歌手

引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
暫時不想拍拖住,,就算比人追都好 ,lauchai會知道點解
我亦不多講了
又關我事?
隨你高興,自然發展吧

舊 07-01-08, 01:29 PM   #22
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
我鍾意比人追 但我又唔會乜都唔做
最好有來有往

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-08, 02:02 PM   #23
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: lauchai 查看文章
又關我事?
隨你高興,自然發展吧
你知道點解吧

舊 07-01-08, 02:05 PM   #24
圖騰製作中

引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
你知道點解吧
外人唔明既事,你又唔打算講既話,唔好係度提出了

舊 07-01-08, 09:25 PM   #25
darkvolver
頹冗

引用:
而家好多女性都會陪男友一齊打機丫?
不過點都好,跟返你自己個步伐、覺得舒服就ok

其實係架,我咁樣鍾意人其實關你咩事

哈,
無反應拒絕模式啟動
對我來講好難................我打機前/時是兩個人

論壇跳轉

現在的時間是 10:41 PM

手機版 | APP版