Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-15-08, 08:37 PM   #76
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: HON HON 查看文章
如果3齋機都咁賣法, 絕對係一個"趕客價"啦, 相信誠哥都唔會咁捉蟲搵自己笨既...
無話趕客價既.. 剩機做到四千幾咁我覺得都合理丫..
覺得趕客只係俾佢個USD199影響到者..
賣得再平反而有頂爛市既感覺tim..

不過都係觀望下正式推出個陣同等埋其他smartphone既os先 ( google o個個, s60 touch ui, wm6.1)

此篇文章於 06-15-08 08:42 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線  
舊 06-16-08, 02:29 PM   #77
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: X&Y 查看文章
無話趕客價既.. 剩機做到四千幾咁我覺得都合理丫..
覺得趕客只係俾佢個USD199影響到者..
賣得再平反而有頂爛市既感覺tim..

不過都係觀望下正式推出個陣同等埋其他smartphone既os先 ( google o個個, s60 touch ui, wm6.1)
其實賣個價最緊要合理既啫, 當然每個人對價值睇法都唔同, 但貴到不能接受就係趕客價啦.

我都諗過等埋其他機出touch screen做比較, 但以我所以其他廠出嗰時一定勁貴....

HON HON 目前離線  
舊 06-18-08, 02:49 PM   #78
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
蘋果日報 2008-06-18
iPhone 3G 德 國 售 12 元

12 港 元 買 到 甚 麼 東 西 ? 答 案 包 括 一 部 蘋 果 3G 版 iPhone 。 德 國 下 月 推 售 iPhone 3G , 平 售 至 1 歐 元 ( 12 港 元 ) , 但 附 帶 綑 綁 式 條 件 , 就 是 客 戶 必 須 和 網 絡 商 簽 約 兩 年 , 月 費 89 歐 元 ( 約 1,075 港 元 ) , 足 足 是 美 國 AT&T 的 一 倍 。

定 於 下 月 11 日 開 售 的 iPhone 3G , 將 在 包 括 香 港 在 內 的 22 個 國 家 和 地 區 發 售 。 在 港 優 先 銷 售 iPhone 3G 的 網 絡 商 3 , 至 今 未 公 佈 機 價 、 月 費 等 詳 情 , 但 德 國 電 訊 旗 下 的 T-Mobile 前 日 ( 周 一 ) 宣 佈 , 德 國 、 荷 蘭 和 奧 地 利 客 戶 將 可 以 低 至 1 歐 元 的 超 低 價 , 購 買 8GB 版 iPhone 3G 。

月 費 千 元   簽 約 兩 年
超 低 價 不 是 無 條 件 , 客 戶 必 須 與 網 絡 商 簽 兩 年 合 約 , 月 費 89 歐 元 , 若 選 擇 同 一 高 用 量 計 劃 購 買 16GB 版 iPhone 3G , 售 價 也 可 低 至 19.95 歐 元 ( 約 242 港 元 ) 。 但 客 戶 以 甚 麼 價 錢 購 買 iPhone 3G , 視 乎 他 們 選 擇 的 服 務 計 劃 。 若 選 擇 29 歐 元 ( 351 港 元 ) 的 低 用 量 計 劃 , 8GB 版 iPhone 的 售 價 高 達 169.95 歐 元 ( 約 2,058 港 元 ) , 比 美 國 199 美 元 ( 約 1,560 港 元 ) 的 定 價 更 高 。 雖 然 AT&T 也 綁 死 客 戶 兩 年 , 但 月 費 兌 算 起 來 僅 547 港 元 , 機 價 連 兩 年 月 費 計 算 , 美 國 仍 比 德 國 的 89 歐 元 ( 約 1,075 港 元 ) 月 費 便 宜 。
德 國 的 銷 售 大 法 , 說 明 iPhone 3G 其 實 是 「 海 鮮 價 」 , 香 港 iPhone 3G 要 心 裡 有 數 。
美 聯 社 /computerworld 網 站

@@ 海鮮價 iphone
小白熊 目前離線  
舊 06-18-08, 03:32 PM   #79
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 小白熊 查看文章
蘋果日報 2008-06-18
iPhone 3G 德 國 售 12 元

12 港 元 買 到 甚 麼 東 西 ? 答 案 包 括 一 部 蘋 果 3G 版 iPhone 。 德 國 下 月 推 售 iPhone 3G , 平 售 至 1 歐 元 ( 12 港 元 ) , 但 附 帶 綑 綁 式 條 件 , 就 是 客 戶 必 須 和 網 絡 商 簽 約 兩 年 , 月 費 89 歐 元 ( 約 1,075 港 元 ) , 足 足 是 美 國 AT&T 的 一 倍 。

定 於 下 月 11 日 開 售 的 iPhone 3G , 將 在 包 括 香 港 在 內 的 22 個 國 家 和 地 區 發 售 。 在 港 優 先 銷 售 iPhone 3G 的 網 絡 商 3 , 至 今 未 公 佈 機 價 、 月 費 等 詳 情 , 但 德 國 電 訊 旗 下 的 T-Mobile 前 日 ( 周 一 ) 宣 佈 , 德 國 、 荷 蘭 和 奧 地 利 客 戶 將 可 以 低 至 1 歐 元 的 超 低 價 , 購 買 8GB 版 iPhone 3G 。

月 費 千 元   簽 約 兩 年
超 低 價 不 是 無 條 件 , 客 戶 必 須 與 網 絡 商 簽 兩 年 合 約 , 月 費 89 歐 元 , 若 選 擇 同 一 高 用 量 計 劃 購 買 16GB 版 iPhone 3G , 售 價 也 可 低 至 19.95 歐 元 ( 約 242 港 元 ) 。 但 客 戶 以 甚 麼 價 錢 購 買 iPhone 3G , 視 乎 他 們 選 擇 的 服 務 計 劃 。 若 選 擇 29 歐 元 ( 351 港 元 ) 的 低 用 量 計 劃 , 8GB 版 iPhone 的 售 價 高 達 169.95 歐 元 ( 約 2,058 港 元 ) , 比 美 國 199 美 元 ( 約 1,560 港 元 ) 的 定 價 更 高 。 雖 然 AT&T 也 綁 死 客 戶 兩 年 , 但 月 費 兌 算 起 來 僅 547 港 元 , 機 價 連 兩 年 月 費 計 算 , 美 國 仍 比 德 國 的 89 歐 元 ( 約 1,075 港 元 ) 月 費 便 宜 。
德 國 的 銷 售 大 法 , 說 明 iPhone 3G 其 實 是 「 海 鮮 價 」 , 香 港 iPhone 3G 要 心 裡 有 數 。
美 聯 社 /computerworld 網 站

@@ 海鮮價 iphone
真係日日新鮮既"海鮮價"

舊 06-19-08, 11:08 PM   #80
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
比d內幕料大家

1.剩機價一定貴過美國,因為生仔話到明唔會補貼機價
2.第一批貨大部份己經hold起哂比VIP同商務客,街客請留名等下批
3.所有野生仔月尾會公佈,大家唔駛咁心急
4.唔洗諗水機,因為連生仔都落左好多野去阻止,何況其他地方?

到時有錯勿插,我收翻黎既料就係咁多,唔明都唔好多問

舊 06-21-08, 01:49 PM   #81
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: URA 查看文章
4.唔洗諗水機,因為連生仔都落左好多野去阻止,何況其他地方?
我相信只要有得賺的東西
就有人會去搞

舊 06-21-08, 11:33 PM   #82
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
唔係有啲地區因為法例問題一定要有無鎖淨機賣咩?
雖然機價會好貴
不過總算係唔需要上台嘅用水貨方法

Metal Gear NT 目前離線  
舊 06-22-08, 02:23 PM   #83
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 小草 查看文章
我相信只要有得賺的東西
就有人會去搞
科技日新月異, 破解己經唔係一件難事....

舊 06-23-08, 04:13 PM   #84
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
第二度睇到, 吾知流定堅, 雖然堅我都夠得貴..
8GB $1580
16GB $2380

預繳 $1000 分 24 個月回扣

現有舊戶分鐘plan再加$228無限HSDPA x 24個月

舊 06-23-08, 05:02 PM   #85
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: sgouki 查看文章
第二度睇到, 吾知流定堅, 雖然堅我都夠得貴..
8GB $1580
16GB $2380

預繳 $1000 分 24 個月回扣

現有舊戶分鐘plan再加$228無限HSDPA x 24個月
個消息o係高登出黎...有o的保留

anyways, 如果佢真係可以做到$228無限HSDPA, 我唔用iphone都好有興趣...勁平

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 06-23-08, 05:33 PM   #86
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
個消息o係高登出黎...有o的保留

anyways, 如果佢真係可以做到$228無限HSDPA, 我唔用iphone都好有興趣...勁平
舊戶分鐘PLAN..唔知係跟本身個PLAN定佢另外有分鐘PLAN呢?
如果用返我依家個個70+12+25+228=335
都幾抵XD
如果唔買IPHONE都有+228無限3.5G就真係正
X&Y 目前離線  
舊 06-23-08, 06:20 PM   #87
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
引用:
舊戶分鐘PLAN..唔知係跟本身個PLAN定佢另外有分鐘PLAN呢?
如果用返我依家個個70+12+25+228=335
都幾抵XD
如果唔買IPHONE都有+228無限3.5G就真係正
我諗就唔會咁着數喇
月費plan我諗最少都$4xx啦
再縳你24個月
機價 + 預繳 = $5xxx......我就會咁諗喇

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線  
舊 06-23-08, 06:38 PM   #88
X&Y
Game Master

引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
我諗就唔會咁着數喇
月費plan我諗最少都$4xx啦
再縳你24個月
機價 + 預繳 = $5xxx......我就會咁諗喇
4百幾, 138+12+228+屈你咩咩增值服務, 咁就差唔多了XD
本身3百幾應該做到1580既出機價既, 不過加埋無限3.5G就

不過即使去到228無限3.5G, 都唔係個個用得著
X&Y 目前離線  
舊 06-23-08, 07:32 PM   #89
赤目黑龍
赤貧神

引用:
4百幾, 138+12+228+屈你咩咩增值服務, 咁就差唔多了XD
本身3百幾應該做到1580既出機價既, 不過加埋無限3.5G就

不過即使去到228無限3.5G, 都唔係個個用得著
以咁嘅收費計劃
我就打死都唔會用3版本嘅3G iphone喇
真係有錢買都等遲啲通街都係至入啦

反正都話咗唔係3專賣
只係佢優先發售之嘛

許許許許許許許許

此篇文章於 06-23-08 07:41 PM 被 赤目黑龍 編輯。
赤目黑龍 目前離線  
舊 06-23-08, 07:39 PM   #90
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
以咁嘅女費計劃
我就打死都唔會用3版本嘅3G iphone喇
真係有錢買都等遲啲通街都係至入啦

反正都話咗唔係3專賣
只係佢優先發售之嘛
其實諗諗下其他公司都幾醒唔同3去爭, 一來可以睇下3出個咩plan俾大家玩, 二來睇下iphone 3g個熱潮點樣先再決定賣唔賣, 不過永遠都有一種人對市場好重要既, 就係所謂既"潮'人啦~

舊 06-23-08, 07:44 PM   #91
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: HON HON 查看文章
其實諗諗下其他公司都幾醒唔同3去爭, 一來可以睇下3出個咩plan俾大家玩, 二來睇下iphone 3g個熱潮點樣先再決定賣唔賣, 不過永遠都有一種人對市場好重要既, 就係所謂既"潮'人啦~
拎呢部3G iphone嚟賣
分分鐘冇肉食
其他公司就梗係唔會咁早郁手啦

至於話所謂嘅潮人
會唔會接受apple logo入面可能有個3字呢...

而經常換機嘅人就更加明白
3嘅台行機一向都唔會賣到好價

所以呢次都係唔好做白老鼠喇...各位...

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 06-23-08, 08:20 PM   #92
X&Y
Game Master

引用:
分分鐘冇肉食

至於話所謂嘅潮人

咁又係, 扣返網絡供應商補貼apple個300usd
又要提供咁多服務..
賺到既都無平時咁好搵..

今次3g版iphone仲洗唔洗同apple攤分月費??

此篇文章於 06-23-08 08:23 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線  
舊 06-23-08, 11:42 PM   #93
URA
盡皆過火 盡是癲狂

PSN  IDyungandrew
引用:
分分鐘冇肉食

至於話所謂嘅潮人

[回帶again]都話左apple唔會比任何網絡商印logo上部iPhone到
如果比印既話我諗全香港手上羅住2g版既人己經有at&t,O2,T-mobile既人 [/回帶again]

舊 06-23-08, 11:47 PM   #94
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
3有進步的了...之前賣的KS20都冇印任何logo在上的~
iPhone更是不可能的啦
riceball 目前離線  
舊 06-23-08, 11:54 PM   #95
Moderator
核搭載二足步行戰車

Apple唔會俾人印啲logo, label落自己product上面(Steve Jobs一定會好激動咁話肉酸 )
如Intel都唔可以貼個Intel Inside落Mac度
電訊商算咩

我反而擔心3係咪會提供晒所有AT&T嘅服務
例如個visual voice mail
有呢樣野真係方便好多

舊 06-24-08, 12:48 AM   #96
赤目黑龍
赤貧神

冇3 logo都好啲

不過你話係3行機
即刻跌價

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 06-24-08, 04:09 PM   #97
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
如果部機上面有3 logo
我諗即刻一大班人放棄都似
apple都唔會俾佢咁做啦

果個所謂既收費我晏晝都係yahoo見到
唔知堅定流
我自己用緊$138 plan (今年3月尾出ks20簽)
如果佢要我138+228+其他收費
真係要考慮下先得

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 06-24-08, 04:48 PM   #98
Kinkedoo
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDRMHK-Kinkedo
尋日3打嚟問我續唔續約。新約68,加多228都唔過300。

真係唔知US199意義何在...一係機平plan貴,一係機貴plan平(甚至無plan)。

舊 06-24-08, 05:09 PM   #99
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Kinkedoo 查看文章

真係唔知US199意義何在...一係機平plan貴,一係機貴plan平(甚至無plan)。
意義就係Apple話明我地整嘅hardware就係賣咁平(電訊商為咗有得代理iPhone貼幾多俾Apple就唔清楚啦)
你地電訊商自己諗個plan出去sell啦
電訊商或者會整個貴plan填返筆數
又或者會為拉客做個平plan

其實以AT&T為例
計返之後差唔多錢(仲貴過以前少少,不過當買件hardware囉 )
所以都冇乜所謂

舊 06-24-08, 05:12 PM   #100
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: Kinkedoo 查看文章

你唔系真系咁傻咁天真
us199、299比部机你呱

DC 97 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[百佳]前事不繼,陸續有黎,屈完偷蕉,屈香口膠-請自行報警,以示清白 凍檸茶 ~清談館~ 59 06-02-08 09:57 PM
[ATV] 3月推出成人節目 亞視深夜解構AV女 Garnet_Crow Neo Entertainment TREND 444 04-06-08 10:08 AM
[飲食新聞] 破 壁 靈 芝 不 破 壁 IamO 飲食版 13 03-02-08 06:12 PM
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
[ATV] 十 六 不 搭 喜 趣 來 IamO Neo Entertainment TREND 41 01-29-08 08:45 PM

現在的時間是 08:57 AM

手機版 | APP版