Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
monster8 10:07 AM 10-15-07
作者: :
64bit畫面靚好多,但係支援的程式少好多
32bit畫面同XP一樣

可唔可以講下有咩靚左???
monster8 10:09 AM 10-15-07
作者: DC 97:
32bit系咪support最大3g ram
咁4g都唔support??
32bit os係support4GB, 不過係翜成部機ge ram都計, 即係計埋display card果d ram, 所以如果用4GB RAM, 可能會唔足
pulpman 09:22 PM 10-15-07
用左 home premium 兩日....發現裝 vista 個 partition 淨返既容量不斷下跌............裝完有 40gb.........今日跌到得返 29.8gb..........有無 c hing 知o羊事嗎??????????
驚寂 11:44 PM 10-16-07
請問vista的防毒功能如何?有安裝firewall和antivirus的必要嗎?
Chris Redfield 03:08 AM 10-17-07
嘩,部notebook由1GB RAM升做4GB之後用vista順左好多好多啊~勁開心~
Tdot 05:09 PM 10-17-07
作者: Chris Redfield:
嘩,部notebook由1GB RAM升做4GB之後用vista順左好多好多啊~勁開心~
4G ram要幾錢
Chris Redfield 10:00 PM 10-17-07
2條2GB DDR-2加埋 $!&))左右啦~睇係咩牌子~
沙律菜絲 02:41 PM 10-24-07
10月1号換左新gay
用返成10年無用過o既ATA HD
正~~320G先760蚊
+
第1次用ATI (intel P35 "|| )

用返隻用左7年 o既OEM win2000pro ...
發現ATI driver唔再support win2k
其他HW都OK bor

咁做左壞人用XP PRO VOL"
相比之下有少少feel慢左
再+上隻WGA真係好神...

忍唔住落街買左隻vista
先用32bit....用左幾分鍾...都OK..係慢左
之後64bit...Orz....好多software用唔返
driver又要重新dl
而且仲慢過32bit

ビスケット 06:44 PM 10-25-07
Vista係咪可能好似Mac OS X咁隨時轉語言的?
a
terryskw 06:56 PM 10-25-07
作者: ビスケット:
Vista係咪可能好似Mac OS X咁隨時轉語言的?
a
要 windows vista ultimate 先可以~
經 windows update 有 language kit D/L~
ビスケット 07:07 PM 10-25-07
作者: terryskw:
要 windows vista ultimate 先可以~
經 windows update 有 language kit D/L~
Ultamate以外的Ver都用得Language Kit?

AshleyYan 07:08 PM 10-25-07
Ultamate以外的Ver都用得Language Kit?
唔得.
只有ultimate用到.
ビスケット 07:12 PM 10-25-07
作者: AshleyYan:
唔得.
只有ultimate用到.
萬念俱灰......

AshleyYan 07:13 PM 10-25-07
萬念俱灰......
upg上ultimate lor....
你本身咩版?
出去買隻upgrade any time啦.
ビスケット 09:43 PM 10-25-07
作者: AshleyYan:
upg上ultimate lor....
你本身咩版?
出去買隻upgrade any time啦.
仲用緊XP......

早幾日買o左新Gay,想做好孩子買返版~
不過我用開2個OS,Cwin做o野,Jwin for玩~
買2隻OS又重皮,Jwin又唔知邊度買~
前排同友人去Sony睇NB,個哥哥同我講話可以轉語言,點知原來......
/\

話說64bit除o左可以認得晒4GB RAM仲有咩好處?(畫面靚D除外)

沙律菜絲 10:33 PM 10-25-07
仲用緊XP......

早幾日買o左新Gay,想做好孩子買返版~
不過我用開2個OS,Cwin做o野,Jwin for玩~
買2隻OS又重皮,Jwin又唔知邊度買~
前排同友人去Sony睇NB,個哥哥同我講話可以轉語言,點知原來......
/\

話說64bit除o左可以認得晒4GB RAM仲有咩好處?(畫面靚D除外)
1) 畫面一樣
2)64bit好孩子用(好多game玩唔到)
3)64好似慢D
ビスケット 10:53 PM 10-25-07
除o左可以認得晒4GB RAM之外就一無是處?

terryskw 12:34 AM 10-26-07
基本上... 英文底+ language kit 都OK~

interface, prog 上既兼容度都無問題, 無需強求買乜版乜版(i means 語系)

基本上由XP 開始, 都無需理會係中文版日文版既問題~
沙律菜絲 12:48 AM 10-26-07
OTAKING話 8800GTS先係card
咁我張2600XT都唔算係CARD
用頑card咪用64bit上GAF做好孩子,都OK (overall 打下新出game,用下IE7,link 下XBOX360 MCE都OK)

仲有
行64bit一定要64bit hardware driver,所以如果有D頑野唔係新(2007年打後)可能行唔到
就算有新driver
都不一定行到(eg ATI 頑 V7.1 all in 1 driver用唔到,card係牙石出,用分開download ver. driver + control panel 又食到)
AshleyYan 12:59 AM 10-26-07

放棄64bit啦
ビスケット 01:04 AM 10-26-07
作者: 沙律菜絲:
OTAKING話 8800GTS先係card
咁我張2600XT都唔算係CARD
我又係2600XT喎~
/\

作者: 安東尼さん:
唔只日文, 咩文都有問題

舉個例:
F&C的遊戲再vista的對應情況:
◎:無問題 ○:有問題 ×:玩唔到 -:測試中
http://fandc.co.jp/support/os/winvista.html
睇到呢個我即時唔多想用Vista......

基路亞 02:50 AM 10-26-07
有無人覺得VISTA 個BACKUP (系統還原) 食左HDD 好多位~ 成日都要清的...
Jamie 04:01 AM 10-26-07
non-unicode program呢??
是不是和XP一樣只可以選定一種語言....?? ^^'''
安東尼さん 11:41 PM 10-26-07
點解Vista裏面的新細明體會核突過XP果個?
小光 11:54 AM 10-27-07
作者: 安東尼さん:
點解Vista裏面的新細明體會核突過XP果個?
因為Vista的預設中文字體唔係新細明體
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面