Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-25-12, 09:09 AM   #4701
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
想問下隻冷門game邊到有得買
而家做緊動畫偶像活動
周圍唔見有得買=.=
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-12, 05:20 PM   #4702
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: 風無霜 查看文章
想問下隻冷門game邊到有得買
而家做緊動畫偶像活動
周圍唔見有得買=.=
3ds 冷門game除咗訂重有其它方法買到?

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-12, 06:35 PM   #4703
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
玩亞、是亞

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-12, 03:07 PM   #4704
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
http://www.nintendo.co.jp/3ds/eshop/...ale/index.html

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-12, 11:49 PM   #4705
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
其實hk record有唔少冷門GAME....
隨時仲齊過GAME舖....
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-12, 12:55 AM   #4706

引用:
作者: MO 查看文章
其實hk record有唔少冷門GAME....
隨時仲齊過GAME舖....
你講得啱,不過以我好耐之前行過hk record嘅經驗,個價真系

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-12, 07:20 PM   #4707
Sea

註冊日期: May 2011
諗住星期六買部3dsll日版藍黑機 + 火牛 +mon 貼 + 一隻game(Fantasy Life)
邊度買會平d?
thx!

舊 12-28-12, 05:10 AM   #4708
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
之前自己部日版LL機成日認唔到張跟機4GB,
搞到成日要拔卡,番插,Restart部機,(好彩次次都冇格式化到張卡ge)
結果前幾日手快唔知咁左咩掣,
搞到File o的Demo Game變番曬禮物樣係File出面,玩擦身廣場又彈左句睇唔明嘅日文。
到底係我張卡有事???掟部機個讀卡器有事???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-12, 12:43 PM   #4709
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: mrk 查看文章
之前自己部日版LL機成日認唔到張跟機4GB,
搞到成日要拔卡,番插,Restart部機,(好彩次次都冇格式化到張卡ge)
結果前幾日手快唔知咁左咩掣,
搞到File o的Demo Game變番曬禮物樣係File出面,玩擦身廣場又彈左句睇唔明嘅日文。
到底係我張卡有事???掟部機個讀卡器有事???
入唔入到廣場先?
我有fd之前試過入唔到廣場(會hang),boot機都唔得,甚至連user data都reset埋都唔得,原來係跟機張SD咭死死地,一換過張就乜事都冇……你試下換過張SD咭先啦
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-12, 04:16 PM   #4710
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: teealpha 查看文章
入唔入到廣場先?
我有fd之前試過入唔到廣場(會hang),boot機都唔得,甚至連user data都reset埋都唔得,原來係跟機張SD咭死死地,一換過張就乜事都冇……你試下換過張SD咭先啦
入到廣場,
不過頭個次彈出過一次日文,(睇唔明,大概係寫住容量不足 或者 係開多個新儲存檔)

P.S.:睇呢應該係跟機個張4GB卡好有問題。

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 12-28-12, 04:40 PM   #4711
teealpha

引用:
作者: mrk 查看文章
入到廣場,
不過頭個次彈出過一次日文,(睇唔明,大概係寫住容量不足 或者 係開多個新儲存檔)

P.S.:睇呢應該係跟機個張4GB卡好有問題。
LL跟機張4GB係samsung,之前細機就係2GB Toshiba藍咭
買張32GB Toshiba Type2啦
舊 12-28-12, 05:13 PM   #4712
風無霜

3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
岩岩入左Fantasy life同BDFF
BDFF唔知仲有冇人玩嗎?
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-12, 06:26 PM   #4713
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
LL跟機張4GB係samsung,之前細機就係2GB Toshiba藍咭
我部LL跟機果張4GB係Lexar

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-12, 06:28 PM   #4714
Y.Bird
度日如日

3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: 風無霜 查看文章
岩岩入左Fantasy life同BDFF
BDFF唔知仲有冇人玩嗎?
第六章中...

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-12, 06:32 PM   #4715
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
我都係呢張
之後買左張32gb sandisk class10...

舊 12-28-12, 10:02 PM   #4716
mrk

引用:
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
引用:
作者: Rance 查看文章
我都係呢張
之後買左張32gb sandisk class10...
依家張卡咁有問題,
反而諗住轉用Class10嘅micro card+adapter,
將來唔用都可以比手機用番。

舊 12-29-12, 04:26 PM   #4717
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

頭先試左呢件
因為內置有電池,基本上解決到之前有人話3DSLL耳機推力唔夠,太細聲問題
但就係要差電咁解

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-12, 12:56 AM   #4718

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章

頭先試左呢件
因為內置有電池,基本上解決到之前有人話3DSLL耳機推力唔夠,太細聲問題
但就係要差電咁解
正喔!幾錢?

舊 12-30-12, 05:58 PM   #4719
wtmak

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDwtmak
XBox Live Gamertagwtmak
引用:
其實你出去SSP買粒NDSi頭已經用到啦,出面$5~10一粒,我都用左幾個月了

p.s. 可唔可以改細d張圖…
邊間買架? 我問左好多間都話冇
wtmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-12, 07:00 PM   #4720
teealpha

引用:
作者: wtmak 查看文章
邊間買架? 我問左好多間都話冇
去新高登一樓D有賣尿袋舖頭度搵搵啦
唔會寫係3DS,只會寫係NDSi用插頭,睇清楚唔好買錯NDS用插頭
舊 12-30-12, 07:12 PM   #4721
柚原このみ

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
[IMG]http://images.plurk.com/6M5N6z4HhDylN2RvtpQNNC.jpg[IMG]
頭先試左呢件
但就係要差電咁解
點至連用到SONY隻耳機?/

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-12, 07:49 PM   #4722
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
點至連用到SONY隻耳機?/
隻耳機有3.5頭連乜都得架

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-12, 10:16 PM   #4723
柚原このみ

以為部機進化到可以用無線

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-12, 12:06 AM   #4724
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
http://www.hkgolden.com/articles/art...10642&catid=21
引用:
父親給5歲仔的難忘禮物
買翻新3DS竟加送J圖

遊戲機翻新最重要的步驟是甚麼?答案是清除原有用戶的資料。不過,位於德薩斯州的GameStop在翻新遊戲機時竟然出現漏網之魚,讓兩個孩子在聖誕節的大清早看到色情照。據KUSA 9News報導指,一名科羅拉多州父親Mark Giles送給他5歲兒子的翻新任天堂3DS內藏九張「沙龍」,而且是在他與哥哥看過照片後才被父親發現到。

這不是GameStop首次出現的「色情陷阱」,去年一名俄亥俄州6歲孩子發現他新買的DSi上有色情內容,另外他們也曾在2006年出售內藏色情內容的PSP Memory Stick。

GameStop現在已向三父子送上一部全新3DS及一些遊戲來作補償,但父親似乎對此不太滿意,還是選擇警告其他潛在買家要多多留意。「你不能當沒看過」他告訴KUSA 9News。「他只有5歲。或許當他18或20歲時會完全記不起,但他不會在明天就忘記這件事。」

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-12, 12:16 AM   #4725
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
孩子的教育真的不能等

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 04:42 AM

手機版 | APP版