Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-15, 11:16 PM   #551
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
好亂......

魔法騎士上去google搵結果好似同ロボット乜鬼關係都冇......
如果少女動漫又打戰艦又打三菱量產機都有得諗

引用:
作者: 魔璃 查看文章
魔法騎士個op1, 亞視播個河蟹版

系過左冇耐玩隻ss game之後先睇倒個原版
有少少印象
不過唔夠Brain Powerd般砍掉重練

淨係借阿嫲鄰居Game Gear玩過第一集

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:18 PM   #552
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: Tano 查看文章

有少少印象
不過唔夠Brain Powerd般砍掉重練
都唔系既, 剪得ok好睇架

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:19 PM   #553
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
可惜打錯富野個名

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:22 PM   #554
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
咁總有人會睇完OP會轉台或熄電視

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:25 PM   #555
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

諗返起睇animax既日子, 呢套野毒倒我
套片表面掛魔法變身, 不過好成人向, 我指講d野好深奧

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 02-26-15, 11:28 PM   #556
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
マスターモスキートン
TVB譯 傻版殭屍

感謝真!DC, 個開頭仲有印象, 好似搵世界中遺跡D金幣?
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:29 PM   #557
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
マスターモスキートン
TVB譯 傻版殭屍

而家一見到紅海背影就知係大張正己
一講起吸血鬼,就諗起套以前細個睇既吸血鬼卡通,不過係女主角一家吸血鬼,女主角能力係吸到邊樣動物就會變成佢,要打噴嚏先會還原,所以成日都俾人洒胡椒粉

因為佢播果時我好少睇電視(鬼識追動畫咩…),所以睇唔到尾(中間都好多睇唔到),好想知到底女主暗戀既前輩係咪就係佢未婚夫魔界王子

完全唔記得乜名
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:33 PM   #558
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: fxi 查看文章
感謝真!DC, 個開頭仲有印象, 好似搵世界中遺跡D金幣?
唔係,佢只係純粹搵錢,因為係佢家族同吸血鬼契約條件,內容好似係吸血鬼會幫助佢地家族但佢地家族就要負責搵錢幫吸血鬼善後
舊 02-26-15, 11:38 PM   #559
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: teealpha 查看文章
一講起吸血鬼,就諗起套以前細個睇既吸血鬼卡通,不過係女主角一家吸血鬼,女主角能力係吸到邊樣動物就會變成佢,要打噴嚏先會還原,所以成日都俾人洒胡椒粉

因為佢播果時我好少睇電視(鬼識追動畫咩…),所以睇唔到尾(中間都好多睇唔到),好想知到底女主暗戀既前輩係咪就係佢未婚夫魔界王子

完全唔記得乜名
應該係
ときめきトゥナイト
中文名唔記得

早幾日先睇過個op

此篇文章於 02-26-15 11:40 PM 被 真!DC 編輯。
舊 02-26-15, 11:45 PM   #560
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:

完全唔記得乜名
精靈俏女巫,女主角叫....蘭絲...

引用:
應該係
ときめきトゥナイト
中文名唔記得

早幾日先睇過個op
引用:
作者: Rance 查看文章

http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E5%BF...BB%8A%E5%A4%9C

香港1987年播,我先得幾歲
舊 02-26-15, 11:46 PM   #562
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
應該係
ときめきトゥナイト
中文名唔記得

早幾日先睇過個op
當年TVB譯叫精靈俏女巫

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:47 PM   #563
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:

完全唔記得乜名

引用:
應該係
ときめきトゥナイト
中文名唔記得
ED先正,唔貼,廢事話我貼暴露片

舊 02-26-15, 11:50 PM   #564
真!DC
Banned User
奉行我道

完全唔記得中文名orz
我有兩個家姐關係細個睇唔少少女向動畫

ed 比較出名

舊 02-27-15, 01:33 AM   #565
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: harakuma 查看文章

呢套動畫點可以唔講,

播過好幾次, 幾次都睇唔到結局

最後睇既係壞人果邊有一夜之間將好人呢邊D市民搬走晒
這套好睇!因為一般綠野仙蹤都係講到翡翠城便完,但這套還有之後的故事。
但係這套我又係睇唔到結局,當時家中還沒有錄影機
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 09:30 AM   #566
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

突然記得好細個時重有套「肥牛牛布斯」好好笑,隻龜殼可以成曰散。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 09:51 AM   #567
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
我想問下,原裝片尾曲係點?
原裝片尾曲如果有...都應該係法文 or 英文吧...
而且好似搵唔到

但搵到太空編既英文 OP

https://www.youtube.com/watch?v=xpjMyYGqhJw
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 10:01 AM   #568
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
這套好睇!因為一般綠野仙蹤都係講到翡翠城便完,但這套還有之後的故事。
但係這套我又係睇唔到結局,當時家中還沒有錄影機
youtube有日文版結局,youtube search
[FULL]オズの魔法使い 第52話 - The Wonderful Wizard of Oz Episode 52 | HQ

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 10:23 AM   #569
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
而家又係一套睇晒的,就是麻辣女孩…特別鍾意聽中文主題曲…

舊 02-27-15, 10:39 AM   #570
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
道明寺乜果套atv有冇買齊同埋係唔係剪到甩頭甩骨?

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:32 AM   #571
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
我覺得哩套先有clamp風格....
clamp同人時代既華麗風,到魔法騎士仲見到....
之後既作品已經簡化晒,唔再華麗........
CCS雖然出色,但只係內容精彩,同佢無變身,但被迫換裝當年好衝擊

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:35 AM   #572
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 魔璃 查看文章
諗返起睇animax既日子, 呢套野毒倒我
套片表面掛魔法變身, 不過好成人向, 我指講d野好深奧

哩套唔知點解我左返來,我好似頂唔晒咁多集....

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:42 AM   #573
真!DC
Banned User
奉行我道

魔法騎士第一部最後真相同最後東京鐵塔三人相擁痛哭果幕好正
第二部就悶悶地成日講佢地受左心靈創傷
聞說動畫版改編改很大?
由手機版發出
舊 02-27-15, 11:47 AM   #574
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

諗起animax
當年有冇人比佢開台時得幾套片翻loop咁播雷左
而且有開哂超根性睇哂成套機魂末世錄 a

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 02-27-15, 11:53 AM   #575
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
突然記得好細個時重有套「肥牛牛布斯」好好笑,隻龜殼可以成曰散。
保全叔配隻大咀雀
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:37 PM

手機版 | APP版