Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-18, 03:14 PM   #76
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: pet3 查看文章
WII的大量輕玩家
導致核心玩家玩空氣
核心玩家去晒PS4
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 03:15 PM   #77
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
同埋黄版等左30年先有remake
結果出到黎係掛羊頭賣狗肉
唔知有生之年仲有無下一次remake機會呢?
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 03:35 PM   #78
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
ポケットモンスター Let's Go! ピカチュウ・Let's Go! イーブイ|對應中文|2018年11月16日

引用:
作者: HM 查看文章

由手機版發出

藍版表示冇人記得我,sosad ;(

Btw 關都地圖唔計今次都重製過2次了
其實黃版重唔重制我真係唔太mind,有就真係當bouns

始終關都真係玩太多了,分分鐘合埋眼都識行...xdd

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 03:58 PM   #79
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
由手機版發出

個預告頭30秒好興奮
尾隨,RED哥,比卡超,真喺好興奮
點知一見到捉怪個系統⋯⋯
下?⋯⋯⋯⋯⋯⋯

如果喺捉怪換糖升CP,其實有冇得對戰個意義已經唔喺度
因為唔喺不斷戰鬥黎成長⋯⋯
呢隻唔喺RPG,只喺收集遊戲(當然PM成功喺因爲收集同育成配合得好好,只可以話PM忘咗本,)

事實喺咁,點樣討論都無意義了,點都要接受
玩就點都會玩,失望就點都失望⋯
反正我意見喺點,都唔會影響到佢地
好似比卡超被改名一樣⋯⋯人地喺公司,我地喜歡PM又喺另一回事,喺唔值錢嘅
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 04:32 PM   #80
Cloud之部屋
Senior Gamer

註冊日期: May 2002
正呀一定買

舊 05-30-18, 04:39 PM   #81
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
都喺果句啦
呢家玩緊嘅果班go 嘅玩家有幾多真喺會去買部機同你玩?
仲要以後支持正傳?
由手機版發出
睇野唔好咁窄,佢係利用pokemon go成功既元素套入新家用遊戲裡面
目標觀眾唔止係玩Pokemon go既玩家,而係所有潛在用戶~
仲有吸引到你買switch,都唔係淨係想你玩呢隻game,都係擴大市場既辦法!

另外個pokemon操作器原來有體感有燈有聲同有震動,幾有趣!

改變往往都係多爭議,switch都係一樣!成功係要有改變
另外其實switch已經好成功把非機迷同機迷拉番埋一齊,唔似得wii/wii u咁兩極。

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 05-30-18 04:46 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 04:41 PM   #82
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
目前見到既係
x 套入
o 取代

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 04:48 PM   #83
HM

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
目前見到既係
x 套入
o 取代
我都驚係取代
所以成日形住2019新作都係fake

不過有伊貝,都係講住粗口玩
由手機版發出
舊 05-30-18, 04:49 PM   #84
wsx360
Game Master

引用:
作者: 赤武神 查看文章
睇野唔好咁窄,佢係利用pokemon go成功既元素套入新家用遊戲裡面
目標觀眾唔止係玩Pokemon go既玩家,而係所有潛在用戶~

另外個pokemon操作器原來有體感有燈有聲同有震動,幾有趣!

改變往往都係多爭議,switch都係一樣!成功係要有改變
另外其實switch已經好成功把非機迷同機迷拉番埋一齊,唔似得wii/wii u咁兩極。
其實講左下年有正統續作

如果諗住一刀切改變就唔會予先下年出正統續作
舊 05-30-18, 04:51 PM   #85
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
其實呢隻就係去除左戰鬥的pm
不過又係ge...
多年發展出黎的招,特性等,成個戰鬥系統唔係個個都受
單純行下map開新地方,見下唔同pm
可能都係新氣象(但冇左對戰呢part感覺好唔耐玩..)

舊 05-30-18, 04:52 PM   #86
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
都喺果句啦
呢家玩緊嘅果班go 嘅玩家有幾多真喺會去買部機同你玩?
仲要以後支持正傳?
由手機版發出
玩pm go果班呢,同課手提電話 課的士 課金道具,仲未計行到攰d飲飲食食錢黎比,3000連game嘅switch真係no big deal 台灣果班入油換軑狂人都係

只要傾到有吸又力嘅互動真係會有人課機+game,引到幾多去正傳已經次要,課左機老任就賺左

同埋唔好睇少班pm go玩家,特別老果班,我到而家都無記招/屬,佢地可以背出黎教人真係好慚愧⋯佢地唔係唔core,只係未core過⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 04:55 PM   #87
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: wsx360 查看文章
其實講左下年有正統續作

如果諗住一刀切改變就唔會予先下年出正統續作
佢都講左兩者係平衡咁出

正統續作係講日月再之後,pokemon數量會好多,係要d時間!我諗系統唔會好簡化~但如果let’t go到時有元素係好的,會放番落去又唔奇!

呢隻let’t Go佢其實都係當正傳RPG重製,不過就發揮空間冇咩限制冇壓力(因為唔算得係新續作)~

另唔好成日話冇對戰,係冇野外對戰。。人地都仲係RPG,有故事有冒險就算簡化左野外系統佢同PKG都係兩馬子既事

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 05-30-18 05:03 PM 被 赤武神 編輯。
舊 05-30-18, 05:03 PM   #88
wsx360
Game Master

其實發佈會幅圖寫得好清楚

舊 05-30-18, 05:03 PM   #89
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
XBox Live Gamertagtrombeningen
詳細D啦
個CP係咪成功到可以取代左六圍同特性甚至取代埋Z技同mega?

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
舊 05-30-18, 05:07 PM   #90
赤武神
The One
多多指教!

引用:
詳細D啦
個CP係咪成功到可以取代左六圍同特性甚至取代埋Z技同mega?
到時正統續作相信會跟番架la~不用想太多

-------

此篇文章於 05-30-18 05:09 PM 被 赤武神 編輯。
舊 05-30-18, 05:32 PM   #91
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 赤武神 查看文章
佢都講左兩者係平衡咁出

正統續作係講日月再之後,pokemon數量會好多,係要d時間!我諗系統唔會好簡化~但如果let’t go到時有元素係好的,會放番落去又唔奇!

呢隻let’t Go佢其實都係當正傳RPG重製,不過就發揮空間冇咩限制冇壓力(因為唔算得係新續作)~

另唔好成日話冇對戰,係冇野外對戰。。人地都仲係RPG,有故事有冒險就算簡化左野外系統佢同PKG都係兩馬子既事
R……………PG
如果無了野外對戰好多人buy,喺咪都會放落正統架
最想知啲pm點升Lv,如果喺瘋狂捉糖黎食

Pokemon go玩兩玩就放棄嘅原因喺無咗對戰育成呢個好重要嘅靈魂
(唔好同我講打道館乜乜喺對戰ar,,,,,,,)

此篇文章於 05-30-18 05:35 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 05:42 PM   #92
赤武神
The One
多多指教!

引用:
Pokemon go玩兩玩就放棄嘅原因喺無咗對戰育成呢個好重要嘅靈魂
(唔好同我講打道館乜乜喺對戰ar,,,,,,,)
我自己玩過PKG,我唔可以講佢係RPG吧
第一佢唔出街差不多玩唔到,同埋佢可以話冇故事元素,打道館佢都唔係回合制添。
PKG你當佢收集game比較好。。

呢隻let’t go係有哂舊人物角色有故事有過場有冒險街上有挑機者同其他元素
我諗遲d會有更詳細既系統介紹吧。。講真呢隻係一隻正價遊戲唔同一隻free play手遊
就算個CP同捉精靈系統似但唔可能因此話佢等於PKG..

-------

此篇文章於 05-30-18 05:47 PM 被 赤武神 編輯。
舊 05-30-18, 08:31 PM   #93
HM

講真真係覺得所謂2019年新作只係狼來了
就算真係有計劃出
一陣呢隻野好賣
老任要搬多d人手資源落GO,要cut走本傳既
對大家黎講都係食得屎
唔信既,望下手遊機戰同家用版機戰囉
後者而家俾人陰乾緊
一陣PMG越來越華麗,傳統PM呢個模組起晒角果個地圖又細
好事黎咩?

而且30年咁難得重製黄版,竟然就浪費係呢個系統黎吸游離份子
叫多年黎既支持者點接受到。。。
由手機版發出
舊 05-30-18, 08:40 PM   #94
HM

大家期待既
只係FRGL咁整,再引入GEN7既系統
擴大地圖同PM就好滿足
唔駛你連個根幹都砍掉重練
由手機版發出
舊 05-30-18, 08:42 PM   #95
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

正作我信唔會亂來,當時pinball, pokken呢D受歡迎都唔會將下隻正作變彈珠
不過浪費左一次重制機會係真既

結論:niantic本社馬上爆破,請。

C85 count
舊 05-30-18, 08:43 PM   #96
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
【遊戲資訊】最新 Switch 上捉小精靈,2人合作,與手機連動《Pokemon Let's Go》RPG 遊戲
https://youtu.be/ANUjFTQLWlY
引用:

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 09:06 PM   #97
赤武神
The One
多多指教!

引用:
講真真係覺得所謂2019年新作只係狼來了
就算真係有計劃出
一陣呢隻野好賣
老任要搬多d人手資源落GO,要cut走本傳既
對大家黎講都係食得屎
唔信既,望下手遊機戰同家用版機戰囉
後者而家俾人陰乾緊
一陣PMG越來越華麗,傳統PM呢個模組起晒角果個地圖又細
好事黎咩?

而且30年咁難得重製黄版,竟然就浪費係呢個系統黎吸游離份子
叫多年黎既支持者點接受到。。。
由手機版發出
本身佢地就係計劃出一隻新既hardcore pokemon續作,不過冇可能可以
咁短時間推出,所以在呢一個等待時間佢地計劃左出呢一隻去預熱
不過唔代表佢地唔放心機落呢隻度,佢地睇準左switch既特性去
設計呢隻作品,記著pokemon go係邊度做主開發,let't go係邊度主開發
兩個係剛剛相反...唔好以因為let't go某d位似go所以以為係同一樣野。。
同誤會搬人手資源去go..其實佢同go既連動只係d皮毛野。

-------

此篇文章於 05-30-18 09:09 PM 被 赤武神 編輯。
舊 05-30-18, 09:24 PM   #98
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

switch既特性就係無online無野生戰鬥能力改cp?

C85 count
舊 05-30-18, 09:25 PM   #99
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003

『精靈寶可夢 Let's Go!皮卡丘』、『精靈寶可夢 Let's Go!伊布』是在Nintendo Switch平台上登場的『精靈寶可夢』系列最新作。
本作以1998年發售的Game Boy軟體『ポケットモンスター ピカチュウ』為基礎,對遊戲玩法及故事劇情進行了重新構築。透過融合
『Pokémon GO』和Nintendo Switch的特徵,為玩家帶來全新的『精靈寶可夢』遊戲體驗。

- 概要
- 關於『精靈寶可夢 Let's Go!皮卡丘/Let's Go!伊布』
- 同時發售精靈球形裝置「精靈球Plus」
- 連接手機應用程式『Pokémon GO』的玩法
- 關於今後的『精靈寶可夢』系列
- 商品資訊
http://hk.portal-pokemon.com/special/pika_vee/tc/

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 09:40 PM   #100
赤武神
The One
多多指教!

引用:
switch既特性就係無online無野生戰鬥能力改cp?
依家冇人確定一定冇online wo~ (最多見到話未定)
仲有let's go pokemon有等級,PKG係得CP值沒等級
能力系統果d一定有簡化,但未必完全等同於PKG

依家知道既details還未太全面,等多d深入介紹吧

-------

此篇文章於 05-30-18 09:47 PM 被 赤武神 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[3DS] ポケットモンスター ウルトラサン/ウルトラムーン 2017年11月17日発売予定 ゆり 手提遊戲機討論版 42 11-15-17 07:06 PM
[3DS] [VC版]ポケットモンスター 赤・緑・青・ピカチュウ | 2DS 同梱版 | 2016年2月27日発売 seed2005 手提遊戲機討論版 33 03-24-16 09:58 AM
[3DS] ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア (Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire) money 手提遊戲機討論版 264 05-26-15 08:16 PM

現在的時間是 05:36 AM

手機版 | APP版