Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 28 32 33 34 35 36 37 38 39 40 
手機資訊/電腦軟硬討論>Apple iPhone/iPad/iPod + iTunes 討論區 XI
X&Y 10:36 AM 09-12-17
用黎玩ANIMOJI唔錯既
但face id replace touch id, 仲要個mon比達額頭咁
今次我真係接受唔到
上年cut 3.5我都無咩感覺
神龍 11:10 AM 09-12-17
暫時睇流出data, 先假設佢個face id辨識係超勁先啦

我對touch id係咪完全cut走有d保留,
第一就係個開機制放大咗2倍, 無乜理由入面無料到
第二就係apple pay, 唔會同我講比錢要先比個相機睇睇塊面先掛? 成個流程慢過以前小小都不可接受

斷估唔會係將個touch 放入apple pay入面掛?
TOAKO X 11:52 PM 09-12-17
感覺似學sony 開關制加touch id
X&Y 04:31 AM 09-13-17
IPX 256連AC+ 11776HKD
真係無touchID, faceID 發佈時試過failed叫你入pin
堆gesture 就到時試過先知得唔得
switch app 唔知仲可唔可以依家咁最左邊3D touch swipe去中間
佢demo個方法好無效率
D.K. 06:55 AM 09-13-17
點解冇7/7+ 減價消息?
鳳熾魂 08:58 AM 09-13-17
作者: D.K.:
點解冇7/7+ 減價消息?
官網減左啦
7+ 128 6688
神龍 08:58 AM 09-13-17
又黎記憶體財技
已經去到256量購, 領先其他廠3年
X&Y 10:18 AM 09-13-17
ipad pro 10.5/12.9 既256gb/512gb 加左價
我六月首發時買10.5 LTE 256gb 6788
依家7088
大情大性武大帝 11:09 AM 09-13-17
我想問下,隻新錶係咪可以獨立打電話架?
TOAKO X 12:27 PM 09-13-17
LTE版only
要e-sim
但首發香港冇份
2dn 02:32 PM 09-13-17
一跳去10(X),即係唔會有 iPhone 狗?
#廣東話萬歲
鳳熾魂 03:05 PM 09-13-17
作者: 2dn:
#廣東話萬歲
我都想講到出十點算
david 03:41 PM 09-13-17
作者: 2dn:
#廣東話萬歲
好明顯係抄WINDOWS...
HAKAIDER 07:53 PM 09-13-17
作者: 神龍:
暫時睇流出data, 先假設佢個face id辨識係超勁先啦

我對touch id係咪完全cut走有d保留,
第一就係個開機制放大咗2倍, 無乜理由入面無料到
第二就係apple pay, 唔會同我講比錢要先比個相機睇睇塊面先掛? 成個流程慢過以前小小都不可接受

斷估唔會係將個touch 放入apple pay入面掛?
用緊windows phone 950XL

個虹膜id 辨識最大問題係歩行 / 座車時嘅搖動都會令準確度大幅下跌或failed 叫你入pin

我相信apple 個face id 辨識都會有以上情況
daihamlop 07:56 PM 09-13-17
真心問,因為好耐無用apple嘢

1)新iphone可唔可以同一画面同時行兩個apps?
例如:上半screen播youtube,下半screen打PnD....然後set兩個apps做一個icon,一按可以自動同我分上下screen同時開晒兩個apps?

2)新iphone可唔可以用siri或者其他voice command自動上store 同我DL同裝我想要嘅apps?
例如我講,siri...go iTunes store and download TED....佢會唔會自動去同我DL同裝TED?
tat0gd 09:29 PM 09-13-17
作者: daihamlop:
真心問,因為好耐無用apple嘢

1)新iphone可唔可以同一画面同時行兩個apps?
例如:上半screen播youtube,下半screen打PnD....然後set兩個apps做一個icon,一按可以自動同我分上下screen同時開晒兩個apps?

2)新iphone可唔可以用siri或者其他voice command自動上store 同我DL同裝我想要嘅apps?
例如我講,siri...go iTunes store and download TED....佢會唔會自動去同我DL同裝TED?
1) iphone no, but ipad ok

2) 可以叫佢帶你去個app store 找到果個app, download 要自己按
神龍 01:45 AM 09-14-17
作者: HAKAIDER:
用緊windows phone 950XL

個虹膜id 辨識最大問題係歩行 / 座車時嘅搖動都會令準確度大幅下跌或failed 叫你入pin

我相信apple 個face id 辨識都會有以上情況
我信apple 無咁垃圾
david 07:24 AM 09-14-17
外媒評論毀譽參半

作者: :

兩款不同容量iPhone X分別索價8,588和9,888元,貴絕全球手機市場,但有評論認為iPhone X物有所值,以外觀取勝;但亦有指其新功能欠驚喜,與價錢較相宜的iPhone8及8 plus分別不大。

The Verge網站評論指,外界雖對iPhone X定價有不少討論,「但拿上手就覺得物有所值」,因它設計美觀,玻璃機背手感穩陣兼舒適,人面解鎖系統Face ID及Aniemoji亦是先驅之作。據報發佈會設專人示範Face ID時百發百中,系統顯然未受猛烈燈光影響。

Twitter用戶大呼買不起

然而,有指人面解鎖並非新構想,iPhone X整體功能與便宜1,000多至2,000多元的iPhone8及8 plus差距不大,英國《每日電訊報》亦相信不少人會選擇8及8 plus,但認為8及8 plus是過去10年手機的集大成版,iPhone X卻「像未來10年的起點」。

Tylt網站民調亦毀譽參半,認為iPhone X值得天價的有48.5%,覺得不值的51.5%。網民亦對iPhone X開價有話說,社交網站Twitter用戶大呼買不起甚至破產,有人貼圖一名男子在刀尖指嚇下暈倒,要朋友攙扶。

不過,《時代》雜誌評論認為,當年原祖iPhone推出時8GB開價599美元(4,688港元)亦轟動一時,但發售5日銷量已破百萬,因此iPhone X亦有可能暢銷。
果粉有咩可能會買唔起?
pet3 09:30 AM 09-14-17
IPHONE X 沒有得像 iphone + 一樣有打橫模式嗎?

因為6+ 6s+ 7+的打橫模式再出apple tv(hdmi轉vga 出投影機)
可以完美出到全畫面

IPAD因為比例問題 都出唔到全畫面
mikemike 11:31 AM 09-14-17
別人開發,蘋果收割,好威威呀!
神龍 11:49 AM 09-14-17
你唔好理
係錯誤嘅時間點推出新科技係無用嘅, 咁只係表現出你掉咗件未完成嘅垃圾出嚟
完成件產品用戶小投訴先係贏家
大情大性武大帝 12:17 PM 09-14-17
其實,大家覺得,如果蘋果錶3(打電話)加ipad9.7寸,加理六千幾,好…

還是用x呢?x八千…………
X&Y 01:54 PM 09-14-17
痴線
根本三個月前唔應該出A10X
A10X 3+3 無論single core同multi-core 都唔夠A11 2+4打
12號四分衛 03:14 PM 09-14-17
作者: X&Y:
痴線
根本三個月前唔應該出A10X
A10X 3+3 無論single core同multi-core 都唔夠A11 2+4打
懷疑係咪GPU單野,所以快快手手推自己新設計出場呢
mikemike 06:31 PM 09-14-17
重點是佢個無線充電只是一般速度,以為apple會幾勁,有新一代快速無線充電,結果成部機都只是兩、三年前,android機出過的功能!
第一 ... 28 32 33 34 35 36 37 38 39 40 

返回主題版面