Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
攻略及心得交流區>TEKKEN 7 ----- FFXV Noctis 參戰
歌絲˙暮斯 06:24 PM 06-07-17
作者: Time:
4LP > RK > 3 呢下線前果陣拉遠少少先WS LK就會穩陣D...
另一問題係,launch 後打足咁多 hit screw 太遠,第一時間前 dash 好多時都係追唔到 screw 後 6RK 。

有乜要訣?
由手機版發出
赤兵尉SETH 02:53 AM 06-08-17
PSN: GAF_SETH

開始記得Eliza d 招同練左幾套簡單combo,應該可以反抗下...
歌絲˙暮斯 09:02 AM 06-08-17
作者: 赤兵尉SETH:
PSN: GAF_SETH

開始記得Eliza d 招同練左幾套簡單combo,應該可以反抗下...
頭 post 加返

豪鬼比 eliza 好 d.
由手機版發出
wing 09:37 AM 06-08-17
呢個禮拜尾出ps4版patch, fix online問題
s2001154 09:41 AM 06-08-17
始終覺得TK7打唔到TK6咁爽既combo.
有D唔慣
不過成隻game易打左無咁容易一面倒
wing 09:48 AM 06-08-17
作者: s2001154:
有D唔慣
尤其是埋牆..... 冇左B!埋牆真係冇咁爽.
同埋依家oki戰時, 攻方真係好難打一揪
歌絲˙暮斯 09:54 AM 06-08-17
少量角色仍然有 bound 可以 bound 完再 screw

e.g. Lars, Alisa, Katarina
由手機版發出
Time 10:10 AM 06-08-17
作者: 歌絲˙暮斯:
另一問題係,launch 後打足咁多 hit screw 太遠,第一時間前 dash 好多時都係追唔到 screw 後 6RK 。

有乜要訣?
由手機版發出
基本上你DASH得夠前既話一定追得晒的,套COMBO安定到達99%咁濟...除左開頭個位off axis太勁
Time 10:11 AM 06-08-17
作者: s2001154:
有D唔慣
配合RAGE ART,RAGE DRIVE同"爆地"一樣可以打到比較高傷害同華麗既COMBO的!
s2001154 11:55 AM 06-08-17
配合RAGE ART,RAGE DRIVE同"爆地"一樣可以打到比較高傷害同華麗既COMBO的!
其實我玩開Law
Rage 攻擊當成超必睇係華麗
不過始終無埋牆最速龍構果種踏實又夠傷果種快感咁精彩
就好像D三島家最速風神拳67下埋牆再出最速雷神拳果種感覺
歌絲˙暮斯 07:27 AM 06-09-17
唔該擋左 Alisa 既 Linear Knuckle 666 RP 後切記要拉實後擋

呢招 on block +6f,你係點都無可能贏
由手機版發出
wing 09:16 AM 06-09-17
少量角色仍然有 bound 可以 bound 完再 screw

e.g. Lars, Alisa, Katarina
由手機版發出
你隻小雨真係好難打
歌絲˙暮斯 09:34 AM 06-09-17
作者: wing:
你隻小雨真係好難打
Online 始終大家都lag, 得 5 成實力左右

T6 TAG2 一直都係呢組打法

簡單黎講如你個角色有好既跳踢, 而你又肯用既, 佢既威脅會低好多.

曉雨今集勁左好多, 主要係 combo damage 高到過份, 15f launch 扣 65 唔洗 chok 唔洗 just frame, 仲要每一下都可以睇住 wall carry.
由手機版發出
lunn 05:18 PM 06-09-17
唔好意思,想搭單一問
PC版同唔同到PS4版既人對戰架??
歌絲˙暮斯 08:53 PM 06-09-17
作者: rinxlun:
唔好意思,想搭單一問
PC版同唔同到PS4版既人對戰架??
技術上得, 但 namco 已講明唔俾咁做
lunn 09:22 PM 06-09-17
技術上得, 但 namco 已講明唔俾咁做
Thx
見到pc版賣$320,仲送本硬皮既出招書咁,有D想買來玩吓…
但如果同唔PS4既朋友打,咁樣真係要再諗吓…
赤兵尉SETH 09:25 PM 06-09-17
頭 post 加返

豪鬼比 eliza 好 d.
由手機版發出
好似好多人唔鐘意打豪鬼,Matching d人次次打一場就走
用返其他角色多數連戰幾場

所以依家改練咁gigas
歌絲˙暮斯 09:59 PM 06-09-17
好似好多人唔鐘意打豪鬼,Matching d人次次打一場就走
用返其他角色多數連戰幾場

所以依家改練咁gigas
有玩開 SC 既話 TK 上手唔難.

GIGAS 係易用都唔洗就住就住既, 進階少少 LEO LARS CLAUDIO ALISA FENG 呢 D, ONLINE CASUAL 玩易搵食.
赤兵尉SETH 11:57 PM 06-09-17
有玩開 SC 既話 TK 上手唔難.

GIGAS 係易用都唔洗就住就住既, 進階少少 LEO LARS CLAUDIO ALISA FENG 呢 D, ONLINE CASUAL 玩易搵食.
我玩格game一向揀樣唔理能力
見GIGAS係gantz岡八郎先用,仲有一美都想練下
CLAUDIO好似想玩jojo梗,但除左名同石面具唔覺有其他jojo元素
wing 08:56 AM 06-10-17
CLAUDIO好似想玩jojo梗,但除左名同石面具唔覺有其他jojo元素
paul有3部波波個髮型喎
歌絲˙暮斯 09:22 AM 06-10-17
動漫樣唔係應該 lili alisa 咩? a
由手機版發出
天空 01:00 PM 06-10-17
有冇人用LUCKYCHLOE?
佢招絕招可以按 X 增加攻擊力

但係超難按~~最多按到 CHL ~~
有冇心得 ? 冇理由難到咁架~
Time 03:11 PM 06-10-17
作者: 天空:
有冇人用LUCKYCHLOE?
佢招絕招可以按 X 增加攻擊力

但係超難按~~最多按到 CHL ~~
有冇心得 ? 冇理由難到咁架~
我無用佢,不過知道應該呢下類似KOF02 ATHENA招MAX2咁樣要按beat咁禁的,啱晒佢會講晒自己個名出來
Time 03:14 PM 06-10-17
JOJO梗可以試下用主角JIN改衫做承太郎...招RAGE ART仲好似"OLA!OLA!",之前日本比賽有咁用過仲WIN埋!

呢隻GAME玩衫都好多野搞下...
天空 04:33 PM 06-10-17
我無用佢,不過知道應該呢下類似KOF02 ATHENA招MAX2咁樣要按beat咁禁的,啱晒佢會講晒自己個名出來
超難禁

未成功過

新手用邊隻女角好?

第一次玩鐵拳~
1 2 3 4 5 

返回主題版面