Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-06-17, 04:55 PM   #251
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: z96282424 查看文章
你地pvp幾多分?
剛剛7場上級,4千分,排12xx位
有無人試過唔用4隻加分角,換隻補,唔死人會唔會高分d?
最近PVP成日輸
D人用5星風神弓超屈
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 04:59 PM   #252
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
只打中級, 仲要有時輸, 我順位先76000左右
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 05:23 PM   #253
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
Pvp 而家飛天系同龍族無出頭
風神廢飛天
馬老師/露琪亞廢龍族
見到呢d我好開心打
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 06:52 PM   #254
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
pvp我冇輸過,但只打中級,
都係排24300...
防守就235分...
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 07:09 PM   #255
大破人間

其實一次最多可以獲取既EXP數量係咪有封頂?

剛拎左一隻LV.1既四星騎士尾刀殺隻LV.14既法師
仲要我座城已經升滿=雙倍EXP
竟然只升得1個LV多少少
舊 02-06-17, 07:24 PM   #256
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
有封頂,最多升1個LV

好似以前D火紋已經係咁SET,唔俾人極速升LV
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 08:28 AM   #257
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
normal 9-2係咪寫錯難度?lv21難打成咁?

反而修練塔hard第6層寫lv30都好易打

我得5星女忍20,4星老騎20,4星roy15,奶伯10
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 08:34 AM   #258
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
我覺得佢池up相當流,中親都唔係up角色,寫就同非up既總排出率一樣

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 08:41 AM   #259
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: T.K. 查看文章
我覺得佢池up相當流,中親都唔係up角色,寫就同非up既總排出率一樣
未又係講運

6%內有單獨3%比up角,即係一中5星50%係up角
我4隻5星,全部都係up角

舊 02-07-17, 08:43 AM   #260
大破人間

引用:
作者: ShinDou 查看文章

佢個難度跟本只反映敵人等級, 但很多時敵人係邊個同地形先係難度既關鍵...

引用:
作者: T.K. 查看文章

我反而隊中有既五星都係中up角, 共五隻:マルス, カミラ, ルキナ, リン, タクミ(首抽加一單)
紅劍士太多了
舊 02-07-17, 09:06 AM   #261
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: ShinDou 查看文章

修練塔每次打個setup都係random
Lv只反映敵人lv,而且打之前有得睇哂對面咩職
相反story某幾關設計上係好賤
好似難攻不破每次打都要比佢屈死一隻先
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 10:06 AM   #262
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
一切都是人品..

抽暗夜(?)UP池-出英雄池的幼女和路人軍師..

舊 02-07-17, 10:11 AM   #263
貓太部
Crazy Gamer

9-2後開始難打應該係敵人有多技能,
前d嘅章就算lv係高,但技能好少,

修練塔尋晚開始有問題,都冇出過大勳章,連細都冇.....
鬥技場唔係下午先完?今早已經完咗....
鬥技場每天只可打三次同咁樣計分都幾好,
如果一個鐘回一次對戰權而分數又累積咁計,真係強迫症,
佢無玩家Lv計,應該都係唔想玩家之間差距太大,
就算之後有新玩家加入,升返幾個角色lv就已經可以同老手對戰,
但無玩家lv就唔可以有角色cost計,咁樣角色要取得平衡會更難,
所以就有升五星呢個功能?同埋隨機點數都可以變相令組隊多様化,
但冇玩家Lv計算之下,廠商要更努力更新同加活動先可以持續~
舊 02-07-17, 10:17 AM   #264
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
佢唔執GAME唔駛打住,農完無回報

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 10:26 AM   #265
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
隻 game 都係收集向 (課金或送石抽時神運), 有課抽下就多野升

農石 , 鬥技等每周羽毛或英雄戰打返來賣羽毛 , 升想要升既角去 5 星..

不過好多地方都要再加強少少, 咁可玩性大d

最希望先將個體力加高..現在個 MAX 50 太少, 有時做下野或訓下就 MAX 左 :O)
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 10:32 AM   #266
大破人間

引用:
作者: 小Ray 查看文章
隻 game 都係收集向 (課金或送石抽時神運), 有課抽下就多野升

農石 , 鬥技等每周羽毛或英雄戰打返來賣羽毛 , 升想要升既角去 5 星..

不過好多地方都要再加強少少, 咁可玩性大d

最希望先將個體力加高..現在個 MAX 50 太少, 有時做下野或訓下就 MAX 左 :O)
但以收集角色向來講不足位太多了...

至少抽中四五星都好應該好似GBF或FGO之類咁俾一小段個人劇情佢啦.

連主線故事都係得每章最頭同最尾個關有幾句對白...
就算係手機遊戲唔重視劇情都唔駛HEA成咁掛
舊 02-07-17, 10:45 AM   #267
小Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: 大破人間 查看文章
但以收集角色向來講不足位太多了...

至少抽中四五星都好應該好似GBF或FGO之類咁俾一小段個人劇情佢啦.

連主線故事都係得每章最頭同最尾個關有幾句對白...
就算係手機遊戲唔重視劇情都唔駛HEA成咁掛
咁這方面的確係差幾皮既 , 同 FGO 冇得比
我都想佢加強 d

不過我玩開 PAD , 咩叫對白同劇情
舊 02-07-17, 10:50 AM   #268
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
打到第9章hard,堆盾兵就算剋屬5星高lv過佢都係打唔入

仲有隻弓手屈得滯,1格反擊又大力點打...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 11:16 AM   #269
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
純收集+pvp(ai)好快玩完,浪費火紋game play
只係第二隻pokemon go

回合制有先後攻問題做唔到實時pvp
無fgo gbf 白貓呢類大世界觀既故事/角色黎燒
之後係睇活動難度同回報夠唔夠心思
以家既每日英雄譚送隻抽角仲要得1.2星真係不知所謂

佢另一問題係
覺醒本身無錯,但係就將育成定義否定得好嚴重
隻角色所有限界突破,lv,五圍都reset
毛又唔易打
咁其實我養隻低星到20lv後仲升黎為乜,
覺醒完又抽返隻高星出黎更加得啖笑,根本係一樣

至少限界突破有得帶走
我都即刻有心機養隻1星突滿慢慢升呀

此篇文章於 02-07-17 11:20 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 11:25 AM   #270
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
連携後,mission個版既藍圖案,有10石拎

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 11:31 AM   #271
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: sugihara 查看文章
打到第9章hard,堆盾兵就算剋屬5星高lv過佢都係打唔入

仲有隻弓手屈得滯,1格反擊又大力點打...
盾兵用剋屬法打(如果有..),埋身就算剋屬都唔扺,盾兵反擊唔嘢少,
人人話嗰隻弓手勁,其實我未感受個....
無論故事定對玩家戰,一定先殺,
我其實唔太抽到d真5星角,
反而我抽到隊幾平均嘅5星隊,
4個人冇綠色屬性,但可以一次過過哂hard九章,冇死人~

準備送10000羽毛,
係喎,呢隻game送大量羽毛即係等於送5星咁,仲過癮過送石~
舊 02-07-17, 11:33 AM   #272
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
不満既太多...

1.無左命中回避、下下硬食
2.馬(3格)行得快過飛馬(2格)
3.地型効果又無、砂漠Map騎兵依然係健歩如飛

睇下隻Game頂得幾耐...

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 11:34 AM   #273
小Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: HakiK 查看文章

至少限界突破有得帶走
咁會太過誇張

課幾 pack, 好多隻都突 4 突 5..

玩幾個月, 不敢想像
舊 02-07-17, 11:36 AM   #274
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: HakiK 查看文章
純收集+pvp(ai)好快玩完,浪費火紋game play
只係第二隻pokemon go

回合制有先後攻問題做唔到實時pvp
無fgo gbf 白貓呢類大世界觀既故事/角色黎燒
之後係睇活動難度同回報夠唔夠心思
以家既每日英雄譚送隻抽角仲要得1.2星真係不知所謂

佢另一問題係
覺醒本身無錯,但係就將育成定義否定得好嚴重
隻角色所有限界突破,lv,五圍都reset
毛又唔易打
咁其實我養隻低星到20lv後仲升黎為乜,
覺醒完又抽返隻高星出黎更加得啖笑,根本係一樣

至少限界突破有得帶走
實時PVP可以像殺戮般用速度決定行動順序

但問題是這遊戲現在沒了回避和命中這些..
對人PVP很多時會變成敵不動我不動~XD

不然就一直龜

舊 02-07-17, 11:40 AM   #275
小Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
實時PVP可以像殺戮般用速度決定行動順序

但問題是這遊戲現在沒了回避和命中這些..
對人PVP很多時會變成敵不動我不動~XD

不然就一直龜
我都有想過假如 pvp , 會有幾唔好玩...
個個都忍到對面先攻過來送死

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 06:21 PM

手機版 | APP版