Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-07-10, 09:19 AM   #351
joelai0405
Junior Member

註冊日期: Jun 2010
PSN  IDOmegarjoe
XBox Live Gamertagjoelai0405JPN
最差係無咗AC比人好方便噤買/賣嘢. 而家Check袋買賣先係無間地獄............

個UI又慢又多頁. Try過用touch Sreen反而可以比較快.............................................

FFXIV@Aegis: Omegar Joe
joelai0405 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 09:29 AM   #352
Keno
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: joelai0405 查看文章
最差係無咗AC比人好方便噤買/賣嘢. 而家Check袋買賣先係無間地獄............

個UI又慢又多頁. Try過用touch Sreen反而可以比較快.............................................

推介你試用外置AC....好過慢慢摸袋 CHECK 價...

http://www.ffxiv-market.com/market.html?s=14
Keno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 01:09 PM   #353
Spoiler
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagSpoilerLung
引用:
作者: 小Ray 查看文章
唯一諗到既理由係, 這隻 Game 因為要配合 PS3 , 所以將本來一隻現今 MMORPG 應該有既要素都迫住扣除與無視..理由?我一般看到的 comment 「 FF 就是這樣」 (苦笑)
如果真係咁樣好心SE就只出PS3版啦!

假設性幻想:「如果將WoW個system套入去FF14,相信會係大受歡迎之作」

舊 10-07-10, 01:43 PM   #354
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
路過既表示由佢公佈玩呢隻野要求既時候就睇死佢
另外睇到上面超長果篇文,我第一次見一隻game可以頹到咁多野比人笑

其中最好笑既healer果段,要點中隻人先可以heal到,無得按人名
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 10:46 PM   #355
littleyip
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDlittleyip
XBox Live Gamertagyip616
我諗極都唔明點解差成咁,又唔係未整過,FF11 個介面仲好過佢多多聲...
littleyip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 10:48 PM   #356
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: littleyip 查看文章
我諗極都唔明點解差成咁,又唔係未整過,FF11 個介面仲好過佢多多聲...
所以我信係國內代工....
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 01:00 AM   #357
Dolly
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
XBox Live GamertagEfsf
咪俾人洗腦啦, 國內做又點, Management 唔 audit 既咩? 咁都過到既就係 d 大既問題啦, btw 點解 SE 要係九月出? 咁岩個財政年度係九月完, 唔知有冇關呢?

Dolly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 02:27 AM   #358
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

玩左兩日感想:
冇想像中咁差 但冇初初玩ff11時果種感動
以下係不滿地方:
1. ui真係好有問題, 做咩都要一層層咁禁入去 出番黎又要一層層咁close先出得番去 再揀
2. quest個journal 要搵咩人又唔講 要再click入去show張咩都冇既地圖俾你睇 但係張地圖竟然係話你聽果個人叫咩名!吹漲
3. 做完既quest journal入面見到 click唔到入去睇番.....
加上個UI反應慢 冇番咁上下耐性都係扯火

另 我係figaro
Mine Hayashi
你地有冇開LS

此篇文章於 10-08-10 03:12 AM 被 minekaoru 編輯。
舊 10-08-10, 09:30 AM   #359
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: Dolly 查看文章
咪俾人洗腦啦, 國內做又點, Management 唔 audit 既咩? 咁都過到既就係 d 大既問題啦, btw 點解 SE 要係九月出? 咁岩個財政年度係九月完, 唔知有冇關呢?
因為12月出WoW expension 吧
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 05:30 PM   #360
Dolly
Crazy Gamer

Blizzard 多謝 SE 都黎唔切, d 人玩得耐 WoW 諗住跳船試下 FF14, 而家唔洗諗啦, 一定大班人回流 WoW

舊 10-08-10, 05:41 PM   #361
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
se need do somthing la, pls makes discount issue 30 days free offers on following month !!!!!!!!!!
se, do u remember what u had done in ff11........wakeup pls

舊 10-08-10, 05:44 PM   #362
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Dolly 查看文章
Blizzard 多謝 SE 都黎唔切, d 人玩得耐 WoW 諗住跳船試下 FF14, 而家唔洗諗啦, 一定大班人回流 WoW
wow最好既一點就係solo做quest都唔悶,仲可以排副本
睇到cataclysm d 片好想佢快d出

ff14衰冇乜side quest,做完d leve 就要去farm怪
同埋生產好晒時間

有冇人知ff11個時d quest量係點
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 05:52 PM   #363
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
ff11 d quest 多好多, 又有cutin 睇故仔....14 真係太悶了

舊 10-08-10, 06:49 PM   #364
AMD

註冊日期: Aug 2002
ui 問題真係好火滾...
我岩岩玩左幾日,有冇d幾多lv 應該去邊昇or 解任務既guide....
我rank6,除左解左treasure of the main 同一個regional leve 之外咩任務都搵唔到...
AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 09:38 AM   #365
Uesugi

註冊日期: Apr 2010
單睇生產...唔可以說哂時間 <-------> 道理與升rank 一樣 XDDD

咩rank 去那兒升<--------> game 中無guide 係正常, 只可以話其他網站無XDDD
Uesugi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 01:04 PM   #366
hyakukawa
Senior Gamer
唔想咁樣! 可以點樣

註冊日期: Dec 2001
Mainten完後成日R0...真係好火 已經開始想放棄唔玩..
我覺得SE係設計UI時根本唔係以USER為先,SE根本係為左防止BOT程式而攪到個合成介面咁複雜。
另外唔知大家有冇睇過G.WEEKLY第555期GW部落格小志寫既野,根本就係一D大機構既官僚作風。
好聽D既可以叫日系MMO既一貫堅持,根據小志講自從XI個綜合總�轉左人之後成隻GAME都唔同晒。
而XI之前個綜合總監就係因為忙於XIV而換人,我諗XIV重有好幾年要困係此日系堅持之下。

個人覺得短期內都唔會有咩改善原因係:
1)消費者係最大權力既,如果有幾千或過萬既人話唔玩既話。不過依家睇黎重有好多人ENJOY緊隻GAME,你睇D SERVER幾爆就知。
2)我諗佢地而家投放最多資源既係盡快可以準時出隻PS3版,其他問題唔係唔改不過多數都係D少恩少惠吊住下命咁。

此篇文章於 10-09-10 04:24 PM 被 hyakukawa 編輯。
hyakukawa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 11:55 PM   #367
owann

註冊日期: Oct 2010
大家好 我係新人 :) 
just insatll 完 個game.

But i cannot get into Figaro......

此篇文章於 10-10-10 02:22 AM 被 owann 編輯。
owann 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 10:31 AM   #368
Vanux

註冊日期: Jul 2004
其實都唔係咁差姐, 自從解決左R0問題 (唔用wireless, 直插Router), 而家都打得好爽, 玩過FFXI對佢依家個Control都唔覺太大問題, 如果只玩過WoW既人就會因而發顛....

依家佢只不過出左唔夠一個月, 好多野都無係正常, 以Casual play既角度來看我已經很滿意, 相信以後會有好大潛力
Vanux 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 03:23 PM   #369
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: Vanux 查看文章
其實都唔係咁差姐, 自從解決左R0問題 (唔用wireless, 直插Router), 而家都打得好爽, 玩過FFXI對佢依家個Control都唔覺太大問題, 如果只玩過WoW既人就會因而發顛....

依家佢只不過出左唔夠一個月, 好多野都無係正常, 以Casual play既角度來看我已經很滿意, 相信以後會有好大潛力
快d出番個AH....

最唔滿意係36個鐘只可以接8個guildleves
星期六日戇居居冇得接quest....
舊 10-10-10, 07:11 PM   #370
Dolly
Crazy Gamer

引用:
作者: minekaoru 查看文章
快d出番個AH....

最唔滿意係36個鐘只可以接8個guildleves
星期六日戇居居冇得接quest....

36 個鐘 8 個 quest 我覺得超忙...放工番屋企, 做曬咁多個城 guildleves 之後仲有 8 個 crafting quest, 忙到癲, 有時做唔曬添, 我覺得差唔多

舊 10-11-10, 04:53 PM   #371
Gurren
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
裸體補丁已出現
Gurren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-10, 01:49 PM   #372
giogio999

註冊日期: May 2009
有冇人係ISTORY玩緊﹗﹖

http://www.facebook.com/home.php?sk=...id=84017816585
giogio999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-10, 02:03 PM   #373
Vanux

註冊日期: Jul 2004
10月25日前開始玩既朋友, 送多三十日game time

http://lodestone.finalfantasyxiv.com...41f0d8c4e88994
Vanux 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-10, 02:18 PM   #374
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: Vanux 查看文章
10月25日前開始玩既朋友, 送多三十日game time

http://lodestone.finalfantasyxiv.com...41f0d8c4e88994

我仲未搞掂張card
可以hea多一個月了!
舊 10-20-10, 08:02 AM   #375
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
個拍賣系統黠用? 冇得search....?
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:01 AM

手機版 | APP版