Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-12-05, 01:22 PM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
[NDS]天外魔境II [已售]

Homepage opened
http://tengai.jp/pc/ten2ds/index2.html

ソースはハドソンの5/11決算説明資料
(ハドソン公式サイトにてPDF資料としてダウンロード可能)
http://www.hudson.co.jp/corp/investors/ir4.html

ニンテンドーDS版「天外魔境II」  夏発売予定
PSP版「天外魔境 第四の黙示録」 秋発売予定

此篇文章於 11-29-05 09:34 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-05, 01:38 PM   #2
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

註冊日期: Dec 2002
好懷疑佢係移植pc-engine版定係ps2 remake版,
不過我估都係pc-engine版, 主要原因係容量細d.

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-05, 01:39 PM   #3
火機
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
又出天外魔境II 戰國萬丸, 上次PS2 Remark個隻我都未打爆, 不過兩個畫面又睇下佢點出.
PSP版 第四默示錄, 都應該ok, 個時都打爆過, 故事都OK, 不過都預計到係PSP 大概係點.

反而我最想佢remark 第一隻, 自來也, 大蛇丸同網手, 故事太正.
火機 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-05, 01:41 PM   #4
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: 火機
又出天外魔境II 戰國萬丸, 上次PS2 Remark個隻我都未打爆, 不過兩個畫面又睇下佢點出.
PSP版 第四默示錄, 都應該ok, 個時都打爆過, 故事都OK, 不過都預計到係PSP 大概係點.

反而我最想佢remark 第一隻, 自來也, 大蛇丸同網手, 故事太正.
me too!!! 第一隻正
舊 05-12-05, 01:45 PM   #5
火機

引用:
作者: neo2046
me too!!! 第一隻正
正有鬼用咩, 廣井王子話明唔出, 佢話唔見左個劇本, 雖然可以用番PC-Engine個隻做Remark, 但佢話咁做會俾同行笑...... 真係無言
舊 05-12-05, 01:46 PM   #6
MJT

註冊日期: Nov 2004
XBox Live GamertagMJTmuffin
哈哈,好野,一定買~
我鐘意 PCE 版多過 remake
同埋我可能真係要買 psp 啦~
MJT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-05, 01:53 PM   #7
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
正有鬼用咩, 廣井王子話明唔出, 佢話唔見左個劇本, 雖然可以用番PC-Engine個隻做Remark, 但佢話咁做會俾同行笑...... 真係無言
唔係呀, 手機版有出 (i-mode?)
舊 05-12-05, 01:56 PM   #8
土星人
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
但係好似好多人都笑緊佢隻III...
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-05, 02:06 PM   #9
火機

引用:
唔係呀, 手機版有出 (i-mode?)
唔好玩啦, 手機點同呢, 加上 for japan only.
舊 05-12-05, 02:07 PM   #10
火機

引用:
作者: 土星人
但係好似好多人都笑緊佢隻III...
但我仲未買wo, 仲諗住下星期考完試買, 不過都會買的.
舊 05-12-05, 02:13 PM   #11
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
唔好玩啦, 手機點同呢, 加上 for japan only.
有乜唔同
都係移植
舊 05-12-05, 03:30 PM   #12
火機

引用:
有乜唔同
都係移植
唔係移植, 移植係乜都唔改, 原封不動, 廣井係話唔remark, 情況如天外II.
舊 05-12-05, 07:43 PM   #13
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
隻GC版都未玩過...

舊 05-12-05, 08:19 PM   #14
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
希望人設好o的,ps2 o的人設.... 不懂欣賞
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-05, 08:23 PM   #15
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

引用:
作者: 一一
希望人設好o的,ps2 o的人設.... 不懂欣賞
ps2 果隻? 你講天外2 定係天外3先?
兩隻我都無玩過, 但印象中天外2 REMAKE時都好似有點地方做了3D化.

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。

此篇文章於 05-12-05 08:26 PM 被 山王 編輯。
舊 05-12-05, 08:27 PM   #16
一一
sureone

引用:
作者: 山王
ps2 果隻? 你講天外2 定係天外3先?
兩隻我都無玩過, 但印象中天外2 REMAKE時都好似有點地方做了3D化.
唔知丫,剩係知道個男主角塊面好似有紋身咁...
舊 05-12-05, 08:33 PM   #17
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

引用:
作者: 一一
唔知丫,剩係知道個男主角塊面好似有紋身咁...
男主角塊面好似有紋身果個係天外3 ,
天外2 係咁樣, 個人認為係人設最正果集.

詳細請睇
http://tengai.jp/pc/ten2/chara/index.html

裡.天人必勝法 :

此篇文章於 05-12-05 09:57 PM 被 neo2046 編輯。
舊 05-12-05, 09:56 PM   #18
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:

DS版「天外魔境II」  夏薴帘w
PSP版「天外魔境 第四黙示録」 秋薴帘w
又多隻game要買~

搞到PSP好似係懷舊人士必備品!
全部移植

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-05, 10:43 PM   #19
一一
sureone

引用:
作者: 山王
黎位人兄好似一套動畫既男主角 (忘了套動畫叫什麼名字
)
舊 09-14-05, 12:10 PM   #20
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
[DS]天外魔境II預定12月發售 (冇圖冇詳情)

DS「天外魔境II」12月発売

此篇文章於 09-14-05 01:07 PM 被 神祕人1號 編輯。
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 12:54 PM   #21
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk

呢隻值得期待
不過點解會出2先
我想要ZERO呀

舊 09-14-05, 01:28 PM   #22
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

原本話夏天出, 而家12月先出....

裡.天人必勝法 :
舊 09-14-05, 01:32 PM   #23
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

我想要天外1
我期待天外1多D

舊 09-14-05, 01:34 PM   #24
gc64
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
我想要天外1
我期待天外1多D
天外一俾左360~
gc64 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 03:42 PM   #25
shtam

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDissa0110
XBox Live Gamertagissa0110
NDS 天外二真係必買。。。冇計。。。真係情意結。。。
好想再睇「絹」力量蘇醒0個幕。。。大感動。。。雖然都有買 ps2 版。。。不過都未再爆。。。

最記得成日行0黎行去鋤 level 儲錢買最貴道具。。。因為唔想買0的平但係半桶水0既武器。。。

第四默示錄都幾好玩。。。不過個故事好似「直線」0左0的。。。

再唔係出返「風雲團十郎」都好0丫。。。

此篇文章於 09-14-05 03:46 PM 被 shtam 編輯。
shtam 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:32 PM

手機版 | APP版