Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-02-06, 10:47 PM   #26
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: juno11
似乎好開心bor,
想問你d 灰係底灰, 定係就咁灰色呢, 如果係底灰, 你用筆噴, 定係罐呢
tks
你點睇得出我好開心?.....

裝甲?.....油.......

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-06, 01:19 AM   #27
juno11
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: goldkey
你點睇得出我好開心?.....

裝甲?.....油.......
點睇?你完成左唔開心咩?

你之前有個post 話 噴左灰
我想問你d灰, 係底灰, 定係灰色油, 如果係底灰, 你係用筆噴定罐噴
juno11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-06, 01:33 AM   #28
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: juno11
點睇?你完成左唔開心咩?

你之前有個post 話 噴左灰
我想問你d灰, 係底灰, 定係灰色油, 如果係底灰, 你係用筆噴定罐噴
超!隻野幫朋友砌,又冇錢收,開心?..........你話呢!~~ (如果佢送360比我就唔同)

罐噴底灰..........

舊 06-03-06, 02:15 AM   #29
juno11
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: goldkey
超!隻野幫朋友砌,又冇錢收,開心?..........你話呢!~~ (如果佢送360比我就唔同)

罐噴底灰..........
比我會好開心ga, 幫到人bor, 不過呢d野都係唔好學.
360 ---------送張圖比你ar

罐灰 --- tks
juno11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-06, 06:59 PM   #30
kog
Moderator
リン・ミンメイ

紅藍機開始製作!~~\/\/
上傳的圖像
檔案類型: jpg ST 001.jpg (55.9 KB, 483 次查看)
檔案類型: jpg ST 002.jpg (34.3 KB, 486 次查看)
檔案類型: jpg ST.jpg (23.8 KB, 484 次查看)

舊 07-06-06, 02:20 AM   #31
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: kog
紅藍機開始製作!~~\/\/
強呀~~~!!! 不過都唔夠同時砌兩台同樣的模型強~~~
難道想產量化來........找外快~~~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-06, 11:42 PM   #32
kurama2006
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
想問下呢,噴射器個色點噴?
之前淨係切過笨大既gundam
個VF-1A可以唔用膠水ma?thx
kurama2006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-06, 12:37 AM   #33
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: kurama2006
想問下呢,噴射器個色點噴?
之前淨係切過笨大既gundam
個VF-1A可以唔用膠水ma?thx
噴灰=>黑=>銀=>薄噴金屬色一層....

長谷川 VF-1系列,所有飛機都要用膠水,而機械人可以不用(但好多夾口)....

舊 07-14-06, 08:37 AM   #34
溫臣

註冊日期: Jun 2004
個機倉同個機師咁細粒...點樣上色嫁???????

我以前砌親都係齋拍
完全唔識上色
所以買左幾盒macross係屋企幾年都唔敢砌呀.........
溫臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-06, 11:33 PM   #35
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 溫臣
個機倉同個機師咁細粒...點樣上色嫁???????

我以前砌親都係齋拍
完全唔識上色
所以買左幾盒macross係屋企幾年都唔敢砌呀.........
都是用支筆手掃上去.........\

水貼小心變黃...........

舊 07-31-06, 01:05 PM   #36
kog
Moderator
リン・ミンメイ

VF-1S Strike valkyrie

舊 07-31-06, 01:20 PM   #37
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
VF-1S Strike valkyrie
乜唔係 8月31日 咩...早左喎...

仲有麥斯同米娜0個兩部呢...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-06, 08:40 AM   #38
溫臣

想問下裝甲果隻綠得泥又灰灰地灰得泥又籃籃地既顏色係點溝出泥嫁??
同埋腳部果隻有光澤既黑色又點泥??

完全唔識油油呀
舊 08-04-06, 03:47 PM   #39
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 溫臣
想問下裝甲果隻綠得泥又灰灰地灰得泥又籃籃地既顏色係點溝出泥嫁??
同埋腳部果隻有光澤既黑色又點泥??

完全唔識油油呀
裝甲 <= 13+62+72
腳部 <= 2 => 159 => 28(薄噴一層)
*....mr color

p.s. 腳部黑色,我諗是指金屬色.....

舊 08-08-06, 08:23 AM   #40
溫臣

引用:
裝甲 <= 13+62+72
腳部 <= 2 => 159 => 28(薄噴一層)
*....mr color

p.s. 腳部黑色,我諗是指金屬色.....
thx!!
我諗我砌之前真係要好好咁研究下人地點整先
費事浪費左盒模型
舊 08-08-06, 11:24 AM   #41
kog
Moderator
リン・ミンメイ

紅藍機更新...........

電影版冇聯合軍美娜,只好老作一隻.......
顏色參考tv版美娜和一條輝既分別,再用電影版一條輝推測出來....
上傳的圖像
檔案類型: jpg ST 001.jpg (19.3 KB, 200 次查看)
檔案類型: jpg ST 002.jpg (13.6 KB, 199 次查看)
檔案類型: jpg ST 003.jpg (26.8 KB, 198 次查看)
檔案類型: jpg ST 004.jpg (39.6 KB, 199 次查看)
檔案類型: jpg ST 005.jpg (13.8 KB, 199 次查看)

舊 08-08-06, 11:37 AM   #42
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
紅藍機更新...........

電影版冇聯合軍美娜,只好老作一隻.......
顏色參考tv版美娜和一條輝既分別,再用電影版一條輝推測出來....
D人仔究竟點油嫁....?
手油!!????
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 07:19 AM   #43
kog
Moderator
リン・ミンメイ

更新.........
上傳的圖像
檔案類型: jpg kog.JPG (12.4 KB, 168 次查看)
檔案類型: jpg ST 004.jpg (10.6 KB, 166 次查看)
檔案類型: jpg kk.JPG (22.5 KB, 167 次查看)

舊 08-09-06, 07:21 AM   #44
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: iamleoluk
D人仔究竟點油嫁....?
手油!!????
手油......

舊 08-27-06, 05:58 PM   #45
kog
Moderator
リン・ミンメイ

再更新.........
上傳的圖像
檔案類型: jpg ST 010.jpg (28.0 KB, 124 次查看)
檔案類型: jpg ST 012.jpg (28.1 KB, 125 次查看)
檔案類型: jpg ST 013.jpg (24.8 KB, 124 次查看)

舊 08-31-06, 09:50 PM   #46
kog
Moderator
リン・ミンメイ

VF-1J Super valkyrie ( Miria Type )

P.S. ~ 特別多謝 Samuel 代為製作水貼

此篇文章於 08-31-06 10:40 PM 被 kog 編輯。
舊 08-31-06, 09:53 PM   #47
kog
Moderator
リン・ミンメイ

VF-1J Super valkyrie ( Max Type ) \

P.S. ~ 特別多謝 Samuel 代為製作水貼

此篇文章於 08-31-06 10:40 PM 被 kog 編輯。
舊 08-31-06, 10:13 PM   #48
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
我完全覺得偏心...有乜奶油呢兩隻做得咁靚....

你屋企係邊....我上黎打劫....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-06, 11:36 PM   #49
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
有麥C, 唔見美娜?

總覺得引擎太白, 唔名Match其他地方~~~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-06, 02:10 AM   #50
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 魚伕
我完全覺得偏心...有乜奶油呢兩隻做得咁靚....

你屋企係邊....我上黎打劫....
白老鼠............

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
長谷川模型 Macross/Virtual On kog 收藏品討論版 301 03-19-06 08:26 AM
hk-vf.net《VF4evo》新秀盃 & 2on2 比賽結果公布!!!!!(詳細賽程update) ayane123 街機遊戲討論版 13 02-09-04 09:19 PM
請問而家yamato 1:60 VF-1s 福卡版幾錢才合理? 蘭格哈撒 收藏品討論版 1 12-21-03 12:35 AM
Macross 1/48 VF-1S & VF-1A~ Ogre 收藏品討論版 25 12-07-03 11:41 AM
1/48 VF-1S bbsnake 收藏品討論版 0 08-04-03 05:42 PM

現在的時間是 05:12 PM

手機版 | APP版