Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-16, 11:41 AM   #751
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
咁屈機,真係要allin抽,個網又話鎧加防

不過我之前痾左廿幾抽都垃圾,而家得番千幾石,諗住每日半價算,個pool好似去到20號,不過到時可能又要留黎抽下個特效

不過leonheart之後會入平時d pool
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 11:45 AM   #752
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: ShinDou 查看文章
咁屈機,真係要allin抽,個網又話鎧加防

不過我之前痾左廿幾抽都垃圾,而家得番千幾石,諗住每日半價算,個pool好似去到20號,不過到時可能又要留黎抽下個特效

不過leonheart之後會入平時d pool
抽得多就會發覺D 野冇pick up 時係超難抽的, 我miss 左FF13 隻3-5星雲呢拿抽左好多次活動先抽得返1 隻

同埋呢排D 網好多錯漏, 睇返FFBE 官方人物介紹佢個trust 係寫劍。重鎧裝備時攻擊up

此篇文章於 06-15-16 11:48 AM 被 jackiecyho 編輯。
jackiecyho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 01:16 PM   #753
ShinDou

我抽得少,成日都係過左先抽番以前d pickup
舊 06-15-16, 07:19 PM   #754
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

4下10抽得2隻, 但意外地中返FF3 隻5星限

舊 06-15-16, 08:04 PM   #755
ShinDou

你好似特別易中咁,會唔會課金ACCOUNT係特登調高中好野機率﹖0課成日抽垃圾

FF3限即係﹖
舊 06-15-16, 08:15 PM   #756
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
你好似特別易中咁,會唔會課金ACCOUNT係特登調高中好野機率﹖0課成日抽垃圾

FF3限即係﹖
http://altema.jp/ffbe/chara/307

舊 06-15-16, 09:05 PM   #757
ShinDou

引用:
作者: jackiecyho 查看文章
升到98/100點

不過係咪奶挺勁D﹖有得克屬又有得屬CHAIN
舊 06-16-16, 09:43 AM   #758
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
升到98/100點

不過係咪奶挺勁D﹖有得克屬又有得屬CHAIN

呢隻同奶挺一樣, 最大攻用係慳返個二刀流個位裝多一個刀極, 奶挺在有屬攻但100 lv 果招細力D

舊 06-19-16, 03:21 PM   #759
ShinDou

21至30號人氣SELECTION PICKUP: 奶挺, 拉冇沙, FFT性騎, FFT暗騎, 小丑, FF9怪獸

我想問除左奶挺之外其他邊忽人氣﹖小丑係岩岩出果陣威過1輪,1出奶挺就唔知去左邊了

不過有奶挺係度冇得唔抽,但我得番唔夠1千石,半價都係3下,都唔方中

新降臨有GILGAMESH打,拎源氏之刀,107攻,好勁下喎,不過應該會好難打,唔知幾多百萬HP

下個活動係巴哈姆幻影,應該係拎巴哈姆加解召喚3星啦﹖
舊 06-19-16, 03:46 PM   #760
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
21至30號人氣SELECTION PICKUP: 奶挺, 拉冇沙, FFT性騎, FFT暗騎, 小丑, FF9怪獸

我想問除左奶挺之外其他邊忽人氣﹖小丑係岩岩出果陣威過1輪,1出奶挺就唔知去左邊了

不過有奶挺係度冇得唔抽,但我得番唔夠1千石,半價都係3下,都唔方中

新降臨有GILGAMESH打,拎源氏之刀,107攻,好勁下喎,不過應該會好難打,唔知幾多百萬HP

下個活動係巴哈姆幻影,應該係拎巴哈姆加解召喚3星啦﹖
FFT 男主, 聖騎同暗騎個trust 都係S級之上, ケフカ 緞帶狀態異常全防對一般玩家都有用, 係FF9 隻野最唔吸引

舊 06-19-16, 04:01 PM   #761
ShinDou

而家TRUST MASTER唔係得番2刀流/源氏/兩手持/極意/最大力武咩﹖

刷左幾日神殿,而家先有1隻兩手持有40幾%,其他3隻都係得十幾20%,仲有把暗大劍30幾%
舊 06-19-16, 04:14 PM   #762
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
而家TRUST MASTER唔係得番2刀流/源氏/兩手持/極意/最大力武咩﹖

刷左幾日神殿,而家先有1隻兩手持有40幾%,其他3隻都係得十幾20%,仲有把暗大劍30幾%
仲要黑頭巾, FFT男主同暗騎再加攻, 聖騎劍勁在無屬

舊 06-19-16, 04:20 PM   #763
ShinDou

我1隻TRUST MASTER都未刷到,應該有排都未開始刷得其他

不過唔係有屬劍好過冇屬咩﹖可以屬性CHAIN喎﹖
舊 06-20-16, 12:54 AM   #764
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
有成15000石,仲有WORLD1,2都未有心機打番D石....
呢次要唔要抽呢.....雷姐....
定係都係等FF7,8,10先....

其實想問下world1,2 d怪咁弱,有時要3,4下LB,用召喚finish個d點玩....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-16, 07:03 AM   #765
ShinDou

引用:
作者: GP03D 查看文章
有成15000石,仲有WORLD1,2都未有心機打番D石....
呢次要唔要抽呢.....雷姐....
定係都係等FF7,8,10先....

其實想問下world1,2 d怪咁弱,有時要3,4下LB,用召喚finish個d點玩....
我估FF7,8,10有排都唔會出,應該起碼解晒現有果D上晒6星先,分分鐘開7星先出

召喚我都冇心機清,我都係求其盡拎MISSION,之前盡R好似總共有3,4萬石

真係要拎就出LYDIA啦,佢LB有得加召喚條氣,召喚FINISH可以靠其他人殺,條屍未消失之前召喚打中佢都計
舊 06-20-16, 08:56 AM   #766
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
我估FF7,8,10有排都唔會出,應該起碼解晒現有果D上晒6星先,分分鐘開7星先出

召喚我都冇心機清,我都係求其盡拎MISSION,之前盡R好似總共有3,4萬石

真係要拎就出LYDIA啦,佢LB有得加召喚條氣,召喚FINISH可以靠其他人殺,條屍未消失之前召喚打中佢都計
FF9 王女都可以

另外有屬劍會俾人克, 我裝兩把聖劍俾劍聖打鬥技場會打唔入FF4 男主....因為佢100% 防聖

舊 06-20-16, 07:15 PM   #767
ShinDou

原來巴哈姆係打RANK,都係課長玩架啦,我諗我應該都係同鬥雞場果邊差唔多咁排萬幾位了,淨拎個人報酬算

佢冇提解召喚3星,唔知點解仲唔解,唔知係咪唔想咁早俾人個個都用到GA系魔法,驚唔平衡﹖

不過呢隻GAME由1開始都唔平衡慣架啦,只係由開始FULL BREAK必須變做而家個個都屈,不過1線6星超屈咁解

此篇文章於 06-20-16 07:17 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-21-16, 08:30 AM   #768
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
原來巴哈姆係打RANK,都係課長玩架啦,我諗我應該都係同鬥雞場果邊差唔多咁排萬幾位了,淨拎個人報酬算

佢冇提解召喚3星,唔知點解仲唔解,唔知係咪唔想咁早俾人個個都用到GA系魔法,驚唔平衡﹖

不過呢隻GAME由1開始都唔平衡慣架啦,只係由開始FULL BREAK必須變做而家個個都屈,不過1線6星超屈咁解

唔只個巴哈姆event, 連個基加米修降臨都係俾超課長打的

舊 06-21-16, 09:00 AM   #769
ShinDou

gilgamesh會set到要好多trust master先可以 1 turn秒既難度?俾佢1郁即秒晒?

而家d trust技都係推攻,冇守

如果佢1郁秒唔到既話應該唔駛課長先打到
舊 06-21-16, 09:30 AM   #770
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
gilgamesh會set到要好多trust master先可以 1 turn秒既難度?俾佢1郁即秒晒?

而家d trust技都係推攻,冇守

如果佢1郁秒唔到既話應該唔駛課長先打到
預左點都秒唔到, 話明超高stat...

同埋佢送把刀仲勁過我果幾把櫻吹雪, 唔會咁好死咁易俾你打把比trust 更勁既刀啦

舊 06-21-16, 09:47 AM   #771
ShinDou

但如果佢1下秒晒人既話應該課長都打唔到
舊 06-21-16, 10:13 AM   #772
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
但如果佢1下秒晒人既話應該課長都打唔到
唯有用連續魔復活囉

舊 06-21-16, 10:30 AM   #773
ShinDou

如果佢唔係1下秒晒全隊,咁應該打到,只係課長打快d

又或者係1千萬hp,睇你夠唔夠力係用晒mp道具前殺到,咁樣似d
舊 06-21-16, 04:18 PM   #774
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

所以協力event 原來只係一齊打分. 巴哈姆覺醒級根本上都係秒, 今次個人獎勵算幾好.

暫時唔浪費體力打基加米修住, 睇下報告先

舊 06-21-16, 04:32 PM   #775
ShinDou

半價中小丑

覺醒巴哈好易,秒左佢,1場3千分,2點5倍bonus

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 12:05 AM

手機版 | APP版