Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-13, 08:50 PM   #901
Irwin
God of Gamer
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
Irwin 太強了, 原裝VGA BOX又一堆MATCHING Service的遊戲
我都一定要入返隻ZERO3 同SSF2 的matching service 版返黎(>﹏<)

剛剛同版友snow_man 交收了
之前幾版話過玩開部dc 太耐有不停自動on / off 問題
想收一部二手的換了power supply 的部份
點不知$110 收了這堆東東回來, 超抵Y(^o^)YXDDD,
多了兩個後備掣用
今晚換左佢先

果張座墊正喎

藍圈…係歐美版手掣呢。

講開手掣,除左三姑奶版之外,我最鍾意用佢,因為佢條線夠長。
豬豬落茄版手掣

不過個盒就無左了…借用網上的圖

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>

此篇文章於 03-22-13 08:59 PM 被 Irwin 編輯。
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 09:34 PM   #902
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
上面是我壞了的DC
下面是新回收回來的二手DC
大家都是HKT -3010 的主機
但可以見到有若干的不同,extension 一個是有pcb的dummy, 一個是純膠殼一個
電源部份的零件/ 散熱位置,用的時間電池,散熱風扇也不同
下面的GD ROM 部份寫了 SAMSUNG GD UNIT 字樣, 原來三星有份生產過??

岩岩換左run 了半小時沒有事
可以繼續dc 了XDY(^o^)Y

此篇文章於 03-22-13 09:37 PM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 10:45 PM   #903
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002

青之6號都算係被人遺忘既良作
現在價格都在上升中

引用:
作者: Irwin 查看文章
講開手掣,除左三姑奶版之外,我最鍾意用佢,因為佢條線夠長。
豬豬落茄版手掣

不過個盒就無左了…借用網上的圖
呢個掣我都有一盒全新係度
有時間下次拎出黎影下

此篇文章於 03-22-13 10:54 PM 被 Rez 編輯。
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 10:54 PM   #904
backtomac
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
果間野我人生去188 的次數不到10次每次都會入去看看
一些二手遊戲比較貴

話時話我想試下用mouse黎玩櫻大戰睇下有咩feelXD
SS, DC 的MOUSE 都未入手
我有SS 同PS MOUSE~~用黎玩POLICENAUTS~ XDD
backtomac 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 11:07 PM   #905
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
青之6號- 歲月不待人全新品都有, 利害利害
之前買左返黎玩左兩下唔岩玩就入櫃了

舊 03-23-13, 12:25 AM   #906
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Irwin 查看文章
你講佢?

以我的實力隊white dingo 根本嬴唔隻白色惡魔, 好難打我記得
side story 呢類slg玩法 寫實在駕駛艙視點 好想有多d 呢類遊戲 继ss 隻 bd 後好似都冇乜呢類指揮包抄敵方自己唔洗郁既gundam game, 第一視點, 格劍真係好精彩XD

此篇文章於 03-23-13 01:01 AM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 03:17 PM   #907
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
我懶得影相,但我相簿有張2011年upload既相見到我隻DS櫻戰限定版
註: 我後來d NDS games係連一隔櫃都放唔晒

舊 03-23-13, 03:31 PM   #908
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

琴晚睇返, 原來ps2 出過櫻大戰3 , 我真係完全唔知orz
Psp 果隻1&2 倒是有入手,睇下遲下揾唔揾得返出黎先
不過櫻大戰都是在sega 的主機上玩先有味道XD

舊 03-23-13, 03:58 PM   #909
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
琴晚睇返, 原來ps2 出過櫻大戰3 , 我真係完全唔知orz
我都唔知ps2有第三集
psp果隻我都有,不過就未開黎玩過,頭兩隻玩左太多次

舊 03-23-13, 06:26 PM   #910
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
當年我覺得PS2版冇得call落個真實既memory unit道,係爭d而冇入。

櫻大戰3A,B限定版我都有入。重係道。

今日突然想起,隻Ferarri 355同莎木同一張card有save可以開個wireframe mode(Ferarri)好似。

舊 03-23-13, 09:37 PM   #911
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003

真的嗎?

舊 03-23-13, 10:58 PM   #912
backtomac

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章

真的嗎?
真係有隻咁既野,不過係HOMEBREW 來的,所以個包裝都係自製。
backtomac 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 11:58 PM   #913
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
在下都獻醜了
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 02:26 PM   #914
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: ryuka 查看文章
在下都獻醜了
嘩!黑歴史呀

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 03:49 PM   #915
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: ryuka 查看文章
在下都獻醜了
多謝分享
櫻大戰3 ps2版有機會我都會儲返

此篇文章於 03-24-13 03:54 PM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 09:52 PM   #916
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
係堆舊毛巾揾到呢塊野, 呢隻game我都好鍾意

此篇文章於 03-24-13 09:56 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 01:51 PM   #917
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

原來隻premium disc 我都有…
不過當年應該係買返黎…
Bandai 真邪惡, 要抽先有高達用-_-||

DDR 2nd Dreamcast EDITION
當年DC 弱勢, GF , DM 等等HIT 的音GAME 全無DC 份
有隻DDR 已經係皇恩浩盪
果時熱潮真係不得了
記得DDR HIT 時我中一, 二, 學校重有比賽添竟然
但我敢寫包單, 裡面果隻PS 版係老翻來(・㉦・)

舊 03-26-13, 10:53 PM   #918
C.K.F.

註冊日期: Dec 2001

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 11:08 PM   #919
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
原來隻premium disc 我都有…
不過當年應該係買返黎…
Bandai 真邪惡, 要抽先有高達用-_-||
抽果隻係打果封面三隻, 都係沒高達用的

引用:
DDR...
有線果個打電話remote 玩DDR 係我 develop....
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
[IMG]https://pbs.twimg.com/media/BGOvQUCCAAA0E5r.jpg:large[iMG]
呢個Forum 起碼有4個人有

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 03-26-13 11:12 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-13, 01:16 AM   #920
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

電車GO! 2 高速編 3000番台
DC 唯一的電車GO
電車GO 我自己就半個FANS , 去到PS2 年代都只是有買最強作Final
Psp 翻出的四個版本將final 分左4隻出, 二手價一直高企
NDS 版那隻後, 好像已沒有新作了
應該沒有機會玩到高清電車GO 了: (

舊 03-27-13, 11:36 PM   #921
rwtk

註冊日期: Jul 2007
想問下大家有無玩過cotton 系列的遊戲,可否介紹下
rwtk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-13, 03:20 AM   #922
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
多謝分享
櫻大戰3 ps2版有機會我都會儲返
估唔到有PS3嘅櫻大戰3..
3其實算係喺該系列上最好玩嘅作品
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-13, 09:18 AM   #923
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: aquarius 查看文章
估唔到有PS3嘅櫻大戰3..
3其實算係喺該系列上最好玩嘅作品
呢點好認同
一來戰鬥又最好玩
二來故事又豐富
無記錯opening 都有三個
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-13, 01:35 PM   #924
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
我都係SGEA 門徒
細細個就打依D

隻DOUBLE DRAGON 永遠打唔爆...
可惜部主機唔見左依家打唔番
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-13, 05:09 PM   #925
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: frankieccc 查看文章
呢點好認同
一來戰鬥又最好玩
二來故事又豐富
無記錯opening 都有三個
神作啦直頭b
連爆機後既巴里優雅既一日都勁多CONTENT
琴日咁岩巢返4黎玩,完全比哂下去.....唔係因為係櫻戰既一個總結的話,真心真係一個HARDCORE FANS都想比唔合格
(傳聞開發櫻4果時開發部用多太多資源去整電影版活動寫真當然另一半責任係嚮停產...)

而家呢一刻玩返4,隻GAME真係好似出到而家D GAME既DLC咁款/或者係expansion pack(唔係嫌佢短)

此篇文章於 03-30-13 05:45 PM 被 Montague 編輯。
Montague 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Maker綜合] circus『D.C.III ~ダ・カーポIII~』11月18日制作発表会生中継 HM H-GAMEの部屋 64 10-21-23 11:33 AM
[多機種] Diablo III (暗黑破壞神 III) 玩家收集區 八仙果 攻略及心得交流區 11 10-08-14 03:59 PM
BlackSite: Area 51 神祕人1號 電視遊戲討論版 35 10-20-07 07:44 PM
The Apprentice III (飛黃騰達 III) Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 223 09-23-05 08:11 AM
[PS2]Ys III イースIII 圖片, 3月24日發售 neo2046 電視遊戲討論版 13 03-18-05 10:38 PM

現在的時間是 08:39 PM

手機版 | APP版