Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-23-13, 11:36 PM   #626
zero22
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
「絶狼<ZERO>-BLACK BLOOD-」 特報 2014.3

https://www.youtube.com/watch?v=y6lu2EXuHJc

ZERO 件甲好似型左咁既
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-13, 02:33 AM   #627
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
鋼牙個仔個樣唔好得........另外2人都一樣差過之前......
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-14, 01:03 AM   #628
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
ASI...唔係,係ZERO-BLACK BLOOD-生肉完食
藤田玲吐槽金田監督成日插入美腿特寫,所以套片可以改名做ASI(脚)

4大湯匙糖落杯朱古力(?)...零,你
全程冇金色有D唔慣
唔知係咪我錯覺,絶狼望落好似又肥又矮咗...

原來藤田玲玩開band,搵咗佢隊band唱ED,幾好聽

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-14, 01:42 AM   #629
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 夜貓 查看文章
ASI...唔係,係ZERO-BLACK BLOOD-生肉完食
藤田玲吐槽金田監督成日插入美腿特寫,所以套片可以改名做ASI(脚)

4大湯匙糖落杯朱古力(?)...零,你
全程冇金色有D唔慣
唔知係咪我錯覺,絶狼望落好似又肥又矮咗...

原來藤田玲玩開band,搵咗佢隊band唱ED,幾好聽
生熟肉都唔見有……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-14, 11:21 PM   #630
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: Sito 查看文章
生熟肉都唔見有……
,你知道的

舊 03-19-14, 12:38 AM   #631
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
正印回歸,真係大師兄番黎喇 流牙完全黑歷史化罷
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-14, 05:37 PM   #632
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
http://garo-project.jp/ANIME/sp/

2005年にテレビ東京系列で放送がスタートした、雨宮慶太監督が手掛ける特撮ドラマ『牙狼<GARO>』シリーズ。2014年4月からは第4弾『牙狼<GARO>-魔戒ノ花-』の放送が控える本シリーズより、新たにアニメが制作されることが2013年11月に開催されたイベント「金狼感謝祭」にて発表され話題を呼んだが、そのタイトル『牙狼<GARO>-炎の刻印-』とメインビジュアルが公開された。黄金騎士ガロが全身に炎をまとい、その名に相応しく、戦意をむき出しにした瞳が印象的な力強いビジュアルに仕上がっている。また、監督は期待の新鋭・林祐一郎氏、シリーズ構成・脚本はTVアニメ『進撃の巨人』の小林靖子氏が担当する。

2014年3月22日(土)・23日(日)に開催される「AnimeJapan 2014」に『牙狼<GARO>』が出展。ブースではメインビジュアル以外にイメージボードが多数展示される。

作品情報
■タイトル:「牙狼 -炎の刻印-」
■監督:林祐一郎
■シリーズ構成・脚本:小林靖子(『進撃の巨人』/『牙狼』シリーズ)
■制作:MAPPA/東北新社
■製作:東北新社

舊 03-23-14, 10:37 PM   #633
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
正印回歸,真係大師兄番黎喇 流牙完全黑歷史化罷
我倒覺得道外流牙反而是有最多俠義心腸感的牙狼,;該輯以戲論戲是目前為止的最佳之一輯(如果上一輯沒有〈魔戒閃騎〉此部,反會成為最佳的一輯),當中劇情用道外流牙縱受挫折及懷著悲傷,但仍緊抱允諾,與及以一個由上一代所結的緣,致牽引下一代,從而表達主旨—允諾與宿命。如果該輯有多些角色變身後戰鬥的場面,還有骸魔的造型及特點具多元化,我相信「黑歷史」的感覺不像現在般多。

此篇文章於 04-12-14 08:52 PM 被 動漫遊戲迷 編輯。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 09:33 AM   #634
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
套絕狼成日唱歌唱到我想訓咁滯....D悶場多到呢....

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 09:19 AM   #635
烈海王

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: 碧咸廿三 查看文章
套絕狼成日唱歌唱到我想訓咁滯....D悶場多到呢....
確實好悶
睇返《魔戒閃騎》Zero嘅單元
殺人種魔樹嘅父母
孤獨嘅女子高中生
不屈嘅古代武士
每個單元都好吸引、好精彩
其實今次都係用返呢個模式
Zero以局外人身份參予事件
問題係呢種單元模式根本不宜拖長
最多45分鐘就應該講完
而家故仔明顯係唔夠料拍六集
先格硬拍好多空鏡同播歌拖時間
因為呢個係中篇故仔
但主線同Zero係完全無扣連
其實畀邊個魔戒騎士做主角都無分別
突出唔到Zero嘅個性
睇落去就更加悶
如果我係小林阿姨
我會寫Zero發現死咗嘅女朋友突然復活
而且唔係以駭獸嘅形態
而係真真正正以擬似人類身份復活
Zero為追尋幕後真相而戰
另加一個暗戀Zero嘅女魔戒騎士參戰
形象就好似今次《絕狼》嘅特急黃
主題係Zero點放低過去包袱
接受並展開一段新戀情
咁樣會有睇頭好多
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-14, 05:40 AM   #636
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
魔戒之花#1

接近返一期,又有練劍,隻horror類型、召喚完件甲啲分鏡同一期第一話似到十足
雷牙都係爽朗性格,睇落比流牙討好 (真材實料)

三代人召喚件甲都有少少唔同,大河係紅眼,鋼牙係綠眼,雷牙係藍眼

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-14, 11:29 PM   #637
鷹柳

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Suda 查看文章
魔戒之花#1

接近返一期,又有練劍,隻horror類型、召喚完件甲啲分鏡同一期第一話似到十足

三代人召喚件甲都有少少唔同,大河係紅眼,鋼牙係綠眼,雷牙係藍眼
期待 希望有熟肉
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-14, 10:29 PM   #638
烈海王

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: Suda 查看文章
魔戒之花#1

官網寫住,雷牙係繼承咗鋼牙嘅強大,同埋小薰嘅溫柔,睇完第一集,的確有混和兩種性格嘅感覺,個樣似阿爸,笑容似阿媽,今次男主角選角真係要讚下(反而女主角選角就唔多掂......)。

無論角色、設定、風格,今輯先係真真正正嘅第三輯,希望今次可以撥亂反正,省返靚《牙狼》個招牌。

睇完最唔明係,魂座到底幾多歲?
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-14, 12:13 AM   #639
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 烈海王 查看文章
官網寫住,雷牙係繼承咗鋼牙嘅強大,同埋小薰嘅溫柔,睇完第一集,的確有混和兩種性格嘅感覺,個樣似阿爸,笑容似阿媽,今次男主角選角真係要讚下(反而女主角選角就唔多掂......)。

無論角色、設定、風格,今輯先係真真正正嘅第三輯,希望今次可以撥亂反正,省返靚《牙狼》個招牌。

肘井美佳雖然普普通通
但南里美希太正

此篇文章於 04-10-14 12:21 AM 被 stevenfan 編輯。
stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-14, 09:44 AM   #640
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
呢個問題我都想知
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-14, 11:18 AM   #641
stevenfan
貧窮神附身

引用:

初代登場好像67歲

舊 04-10-14, 05:17 PM   #642
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 拉打龍騎 查看文章
期待 希望有熟肉
熟肉已出,睇埋

引用:
作者: stevenfan 查看文章
肘井美佳雖然普普通通
但南里美希太正
南里美希係model嚟,梗係正

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區

此篇文章於 04-10-14 05:20 PM 被 ALEX CHOW 編輯。
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-14, 12:56 AM   #643
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
隻烏鴉又係腹黑

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-14, 08:53 PM   #644
動漫遊戲迷

首集是雨宮慶太故意把第一輯的「經典」重現,抑或真是固步自封,骸魔在藝術性展覽館內找惡人附體、主角在家中佈陣練功及主角變身後慢行產生的壓迫性強勢,可謂「似層相識」。不過,畫面在表達骸魔附入惡人時顯現惡人的惡行倒具體,冴島雷牙練功時用仰角、慢鏡及近攝表達千鈞一髮之險是比第一輯好,某程度是「進步版」。我希望首集只是故意把「經典」重現,第一輯的第二部(〈魔戒閃騎〉)正是犯了這個毛病及主次不分,降低了整體的水準。

中山麻聖倒像何家勁,正氣、穩重及友善,演技仍有待給人觀之。不過,今輯在宣傳時曾表明冴島雷牙是歷代的最強之牙狼,我希望劇情能多呈現角色怎憑本身的實力取勝實力與己之匹敵者。

倉橋魂座這名三代管家真是奇人,以前被龍騎駈音用多股炁勁重創竟毫無重傷,如今是年歲不增。
舊 04-12-14, 11:14 PM   #645
Dom031059

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 動漫遊戲迷 查看文章
首集是雨宮慶太故意把第一輯的「經典」重現,抑或真是固步自封,骸魔在藝術性展覽館內找惡人附體、主角在家中佈陣練功及主角變身後慢行產生的壓迫性強勢,可謂「似層相識」。不過,畫面在表達骸魔附入惡人時顯現惡人的惡行倒具體,冴島雷牙練功時用仰角、慢鏡及近攝表達千鈞一髮之險是比第一輯好,某程度是「進步版」。我希望首集只是故意把「經典」重現,第一輯的第二部(〈魔戒閃騎〉)正是犯了這個毛病及主次不分,降低了整體的水準。

中山麻聖倒像何家勁,正氣、穩重及友善,演技仍有待給人觀之。不過,今輯在宣傳時曾表明冴島雷牙是歷代的最強之牙狼,我希望劇情能多呈現角色怎憑本身的實力取勝實力與己之匹敵者。

倉橋魂座這名三代管家真是奇人,以前被龍騎駈音用多股炁勁重創竟毫無重傷,如今是年歲不增。
其實打鬥上都表演到雷牙幾輕鬆壓制到對手,呢點我認為係實力分級上算做到野
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-14, 04:52 PM   #646
stevenfan
貧窮神附身

點解要加條鋼索....
好唔Match

舊 04-13-14, 07:34 PM   #647
動漫遊戲迷

引用:
作者: Dom031059 查看文章
其實打鬥上都表演到雷牙幾輕鬆壓制到對手,呢點我認為係實力分級上算做到野
誠然如此,但是冴島雷牙往後遇上「超班馬」級的對手時,能否與對方平分秋色則有待被人觀之。
舊 04-14-14, 12:26 AM   #648
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
唔知點解總覺得雷牙後期會黑化

舊 04-18-14, 07:26 PM   #649
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
絕狼真係悶到...

好彩同期有新牙狼平衡下

舊 04-18-14, 07:38 PM   #650
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
絕狼cut返做三集就夠, 小林姨跟本夾硬拖夠六集 唔知Zero上下集劇場版又搞成點
三代目雨宮自己搞番應該唔會失手掛
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Garo Suika Cosplay同人MIX討論區 7 08-07-06 12:20 AM
聽聞garo導演黎香港? bearbearbear 日本動漫畫討論版 1 07-28-06 01:22 AM
牙狼 GARO 問題 黑澤夜 日本動漫畫討論版 4 07-15-06 01:15 PM
[PS2]黃金騎士牙狼<GARO>, 2006年4月20日發售預定 neo2046 電視遊戲討論版 12 04-06-06 12:05 AM

現在的時間是 02:26 PM

手機版 | APP版