Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-20-16, 09:24 AM   #51
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
今次頗期待單機戰役~

舊 10-20-16, 12:28 PM   #52
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
Operations 亞洲區完全冇人玩.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 01:36 PM   #53
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Amuro0093 查看文章
Operations 亞洲區完全冇人玩.
聽日應該多番

話晒普通版聽日先係正日

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-16, 09:31 AM   #54
ps4boy

註冊日期: Mar 2016
尋日連元朗都有貨!

舊 10-21-16, 08:12 PM   #55
ooldmann30
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
故事是否得六關?
ooldmann30 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-16, 11:22 PM   #56
Amuro0093

XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: ooldmann30 查看文章
故事是否得六關?
其實係5 關, 第個1係intro, 好短;
終於玩到Operations, 好好玩.
不過E+server down左.
舊 10-22-16, 09:24 AM   #57
Alpha2

註冊日期: Sep 2016
online players status

http://bf1stats.com/
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-16, 10:12 AM   #58
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
睇吾明,主武器下,顯示切換150公尺,300公尺是甚麼意思?

舊 10-22-16, 11:01 AM   #59
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: holsety 查看文章
睇吾明,主武器下,顯示切換150公尺,300公尺是甚麼意思?
應該係彈道問題

依家sniper 望佔據點 有顯示距離

幫你改用唔同距離既子彈加強 命中率

舊 10-22-16, 03:36 PM   #60
Amuro0093

引用:
作者: rokuna 查看文章
應該係彈道問題

依家sniper 望佔據點 有顯示距離

幫你改用唔同距離既子彈加強 命中率
係鏡準星高度調較抵消子彈下墜

舊 10-22-16, 03:50 PM   #61
zeorimer
Junior Member

註冊日期: Jun 2006
想問下係咪所有國家用既武器/載具都一樣?
唔似1942唔同國家有唔同武器/載具?
zeorimer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-16, 04:09 PM   #62
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: zeorimer 查看文章
想問下係咪所有國家用既武器/載具都一樣?
唔似1942唔同國家有唔同武器/載具?
全部共用

舊 10-23-16, 07:51 PM   #63
Amuro0093

d獎盃係咪有bug?
我assault level 4都冇盃﹐又話level 2有.
舊 10-23-16, 09:13 PM   #64
nosaj31
Senior Gamer

註冊日期: May 2012
PSN  IDnosaj31
引用:
d獎盃係咪有bug?
我assault level 4都冇盃﹐又話level 2有.
係有bug,我支援升到level 8都無獎盃
nosaj31 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-16, 07:05 PM   #65
Amuro0093

今日出左1.03更新, 連線就開到之前bug左 d盃.
舊 10-25-16, 10:38 AM   #66
Dave

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDdavewong2502
XBox Live Gamertagdavewong2502
尋日玩左陣單機版本,整體感覺良好,
相比起之前BF 單機故事超薄弱 ( 通常係PT TO PT 射射射射.. ),
今集個故事係用心左,淨係頭一關介紹,以一個淒慘死守戰作序,
比你不停扮演一班年輕士兵,去表達戰役死傷者眾,同時比你試玩不同武器已是神來之筆。
尋晚完成左意大利裝甲兵章戰,再開左少少美軍垣克章節,真心係想玩落去而不是捱流程,值得一讚。
今集垣克似乎很惡,一般步兵冇咩遠程武器可以克制。
但坦克機動性似乎一般,亦多左泥濘設定去拖慢架車,算是平衡。
Dave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-16, 01:21 PM   #67
Amuro0093

引用:
作者: Dave 查看文章
尋日玩左陣單機版本,整體感覺良好,
相比起之前BF 單機故事超薄弱 ( 通常係PT TO PT 射射射射.. ),
今集個故事係用心左,淨係頭一關介紹,以一個淒慘死守戰作序,
比你不停扮演一班年輕士兵,去表達戰役死傷者眾,同時比你試玩不同武器已是神來之筆。
尋晚完成左意大利裝甲兵章戰,再開左少少美軍垣克章節,真心係想玩落去而不是捱流程,值得一讚。
Assault有反坦克火箭可以遠程攻擊人同坦克;
不過輕坦克(Howitzer PACKAGE)好好用, 有機槍+炮.
舊 10-25-16, 01:42 PM   #68
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: Dave 查看文章
引用:
Assault有反坦克火箭可以遠程攻擊人同坦克;
不過輕坦克(Howitzer PACKAGE)好好用, 有機槍+炮.
同埋今集相對地多左好多大炮用黎打坦克,狙擊手都有個「可以幫坦克括花下」既K-Bullet

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-16, 10:42 PM   #69
WidePok
Junior Member

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagwidepok
有冇人知兵種level點先可以升快d?
升1lv要成5萬經,有排打真係.....
WidePok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-16, 11:11 PM   #70
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: WidePok 查看文章
有冇人知兵種level點先可以升快d?
升1lv要成5萬經,有排打真係.....
睇你邊個職,Medic同Support一開頭不斷跟大隊放補血同補彈包、之後有得放大箱就用埋佢,然後不時復活加修理,三日已經可以七級。

Sniper大部份時間靠狙擊,但都可以用訊號彈幫手搵人都有分;但Assault的話…殺人,係咁多。

舊 10-26-16, 10:37 AM   #71
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
delete

此篇文章於 10-26-16 08:46 PM 被 SHCEHUK 編輯。
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-16, 01:02 PM   #72
Amuro0093

Titanfall 2 has something special for Battlefield 1 players

舊 10-26-16, 08:47 PM   #73
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
有個勛章要求索敵助攻10-15次,請問索敵助攻怎樣才算完成一次
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-16, 09:11 PM   #74
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
有個勛章要求索敵助攻10-15次,請問索敵助攻怎樣才算完成一次
spot完然有人打殺你搵到個敵人就得,我試過用recon轎鼤、訊號彈到人後都得

舊 10-28-16, 02:17 AM   #75
Dave

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDdavewong2502
XBox Live Gamertagdavewong2502
引用:
作者: wuxu 查看文章
睇你邊個職,Medic同Support一開頭不斷跟大隊放補血同補彈包、之後有得放大箱就用埋佢,然後不時復活加修理,三日已經可以七級。

Sniper大部份時間靠狙擊,但都可以用訊號彈幫手搵人都有分;但Assault的話…殺人,係咁多。
打左一晚已經4 LV ( 3~ 4 場大戰 ),
搵SUPPORT 起勢開空爆迫擊炮... 睇場地.. 如果平原/ 樹林戰,可以殺好多隻。
有一場打樹林戰,成場起勢炸.. 炸屎左廿件.. 但得分唔多..
順帶一題,迫擊炮雖然會有CUT IN 射擊視點,其實唔洗等佢完都可以開下一炮,
即係起勢按R .. 一炮接一炮咁去..

一開始用突擊兵,極度脫力

今集少左好多車,其實自己是喜歡的,之前BF4 時,一開波大半人上哂飛機上哂車.. . 無車上的兵仔傻傻下咁跑... 好淒涼。
今集載具少左,64 人戰都係每邊一隻垣克,主要都係步兵戰為主。另外樓/ 建物都少,好多時係搵高低差或自然地形避子彈,
以一次大戰為背境亦十分討好,雖然不像現代戰爭咁ONE SHOT ONE Q ,然而槍械仍然唔少 ,應該有一些練頭。( 雖然輕機我淨係識BAR )

此篇文章於 10-28-16 02:20 AM 被 Dave 編輯。
Dave 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Battlefield 3 (已售) - Is it real? Or is it Battlefield? ahleung 電視遊戲討論版 950 05-31-14 09:19 AM
BattleField Play4Free Paptimus PC電腦遊戲討論版 16 04-30-11 07:50 PM
Battlefield Play4Free 簡.. PC電腦遊戲討論版 7 11-11-10 08:40 PM
[psp]出Battlefield sunny88shoes 手提遊戲機討論版 1 12-30-04 01:40 AM
Battlefield 2{中.... macross7ra PC電腦遊戲討論版 5 04-22-04 09:51 PM

現在的時間是 06:17 PM

手機版 | APP版