Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-24-17, 11:09 AM   #201
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: qhxu 查看文章
玩到40關左右先知咩叫親生仔,咩係本氣演出
其他本來覺得ok既機械人戰鬥動畫瞬間扣左十零廿分
你指原創機?
可以本氣得過大和號?

舊 02-24-17, 11:15 AM   #202
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
尋晚搭巴士試左remote play
果然高難度
一路行一路好多地方都唔穩定,操作上出現好大壓力

......都係望將來出機戰係NS度好過(拖走

舊 02-24-17, 11:16 AM   #203
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
唔係原創機,雖然佢地先係真‧親生仔,不過我覺得主角機待遇似野仔
某親生仔最後兩招精美程度不下於大和 我覺得
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 11:16 AM   #204
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
你指原創機?
可以本氣得過大和號?
打左頭幾話, 令我有衝動搵返套動畫睇
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 11:26 AM   #205
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: qhxu 查看文章
唔係原創機,雖然佢地先係真‧親生仔,不過我覺得主角機待遇似野仔
某親生仔最後兩招精美程度不下於大和 我覺得
引用:
作者: hkpm 查看文章
打左頭幾話, 令我有衝動搵返套動畫睇
我剛好睇完先開始玩
大和號的確係今次真‧親生仔
戰鬥畫面堅係睇動畫級數

BTW大和號有血有淚好好睇

舊 02-24-17, 11:42 AM   #206
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
同感,大和號好似好正咁
同想翻睇黑百合

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 02-24-17, 11:42 AM   #207
Fio
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
好耐冇玩45度角地圖,上下左右唔多就手,另外睇慣集中卜根性底力咁多年,中文化要唸一唸咩意思
不過有中文化係好事,最近玩odin sphere同ys8中文版真係投入好多,d新人新機都會click入去library睇d description
另外psv流暢度比z3更好,特別quick save都好似快咗,係有d字例如攻擊畫面左上同右上“攻擊“迴避””d字怪怪地,其他部分都冇咩問題
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 11:44 AM   #208
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
尋晚搭巴士試左remote play
果然高難度
一路行一路好多地方都唔穩定,操作上出現好大壓力

......都係望將來出機戰係NS度好過(拖走
你電話咩台和咩合約
電話性能好影響的

我屯門到元朗落車
係天水圍到站時會卡一下其他完全無事

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 11:53 AM   #209
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入)

引用:
相信唔係咁,由第2次Z開始一直不滿ZZ被奄嘅UC年代粉絲好難息怒

Z係Z-Gundam劇場版所以無ZZ(其實玩平行世界有都無所謂..)
今次見BGM有水の星に愛をこめて應該用番TV版..

另唔明F91點解話自己係最後嘅高達

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 02-24-17 12:05 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 12:00 PM   #210
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: pet3 查看文章
你電話咩台和咩合約
電話性能好影響的

我屯門到元朗落車
係天水圍到站時會卡一下其他完全無事
我CSL 6GB,但手機係G5
一直有接收問題

路程係尖咀到天水圍站,剛出到3號幹線就好唔穩

引用:
作者: aquarius 查看文章
Z係Z-Gundam劇場版所以無ZZ(其實玩平行世界有都無所謂..)
今次見BGM有水の星に愛をつめて應該用番TV版..

另唔明F91點解話自己係最後嘅高達

初期透
故事話因為拉美亞斯嘅大炮巨艦射程長火力勁,搞到地球所有人型兵器通通KO
於是戰爭就回到艦隊戰為主導
因此木星戰爭就係高達最後活躍場所,所以佢地叫叉骨同F91係最後嘅高達

舊 02-24-17, 12:19 PM   #211
ivanivan
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
都係買套裝包$229,反正都使左咁多錢,第一版後即刻有30萬資金,3000TacP,10個強化部件,另外玩多20版
ivanivan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 12:21 PM   #212
pet3
The One

引用:
我CSL 6GB,但手機係G5
一直有接收問題

路程係尖咀到天水圍站,剛出到3號幹線就好唔穩

初期透
故事話因為拉美亞斯嘅大炮巨艦射程長火力勁,搞到地球所有人型兵器通通KO
於是戰爭就回到艦隊戰為主導
因此木星戰爭就係高達最後活躍場所,所以佢地叫叉骨同F91係最後嘅高達
現在吃飯
剛錄了一條由開始去到打一場戰鬥的畫面你看

一陣回去上傳
----------------------------------------------------------------
http://uhub.com/uIormoca

遊玩環境
地點元朗 某餐廳
iphone SE(CSL 10gb 不限速月費) 放wifi 比psv
家中的ps4 插線 到ac68u(router) 網絡供應商BB1000

第一次連慢是因為家中ps4在休眠所以要等ps4開機
實際遊戲畫面由1分鐘開始

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 02-24-17 12:59 PM 被 pet3 編輯。
舊 02-24-17, 01:06 PM   #213
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
今集沒有了米諾夫司基粒子萬能說

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 01:22 PM   #214
march

想請問一下有冇人知25周年bgm特典可否 PS4 Vita 通用?(日版)

買左PS4日版普通,set左D熱血bgm成日有問題,諗住乾脆買隻vita 25周年特典。但唔知會唔會好似 bonus stages 買一次兩邊都用得⋯

Thanks thanks
march 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 01:26 PM   #215
pet3
The One

引用:
作者: march 查看文章
想請問一下有冇人知25週年bgm特典可否 PS4 Vita 通用?(日版)

買左PS4日版普通,set左D熱血bgm成日有問題,諗住乾脆買隻vita 25週年特典。但唔知會唔會好似 bonus stages 買一次兩邊都用得⋯

限定版不是dlc
是成隻遊戲唔同

所以你會變成ps4 無歌
psv 有歌

FGO 目標預算
舊 02-24-17, 01:41 PM   #216
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: march 查看文章
想請問一下有冇人知25周年bgm特典可否 PS4 Vita 通用?(日版)

買左PS4日版普通,set左D熱血bgm成日有問題,諗住乾脆買隻vita 25周年特典。但唔知會唔會好似 bonus stages 買一次兩邊都用得⋯

引用:
作者: pet3 查看文章
限定版不是dlc
是成隻遊戲唔同

所以你會變成ps4 無歌
psv 有歌
追記
但官方講明兩個唔同版本save可以cross save共通
即係可以PS4用普通版,PSV用限定版
到時只會係普通版無特別歌而已

舊 02-24-17, 01:45 PM   #217
march

多謝兩位~很清楚啊
march 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 02:56 PM   #218
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: T.K. 查看文章
今集沒有了米諾夫司基粒子萬能說
光子力同三一射線+GN爐

從我的 F8332 發送

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 03:01 PM   #219
pet3
The One

好不習慣 這作沒有開頭的3d 動畫

FGO 目標預算
舊 02-24-17, 03:12 PM   #220
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: HONDA 查看文章
光子力同三一射線+GN爐

從我的 F8332 發送
仲有「次元波動超弦跳躍機関」,通稱波動エンジン。

此篇文章於 02-24-17 03:14 PM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 03:20 PM   #221
Orphan
Game Master

波動砲
波動砲は武器として使えるのは下ルート最終話と途中スポット解禁の2回だけ
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 03:27 PM   #222
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Orphan 查看文章
波動砲
波動砲は武器として使えるのは下ルート最終話と途中スポット解禁の2回だけ
波動炮
因為地球人向女王承諾唔會再用波動炮。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 03:56 PM   #223
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
波動炮
因為地球人向女王承諾唔會再用波動炮。
某人:有咩所謂者 。一、兩個星球仔

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 04:02 PM   #224
KubrickS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
剛入手﹐無小隊制實在太好﹐過版面諗下D錢點用再裝埋PART就可開波﹐唔洗諗來諗去乜機配乜機。

岩岩拿F91..... 點解運動性0甘低架都唔知改唔改好。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 04:15 PM   #225
pet3
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
某人:有咩所謂者 。一、兩個星球仔
戰術飛機和機械人根本無用
有波導炮就足夠

比我射啊

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 中文版同步推出 日版已出 鐵之侍 電視遊戲討論版 583 08-02-19 09:31 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 (updated) hokhin 買賣專區 4 01-11-17 01:49 AM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM

現在的時間是 03:31 PM

手機版 | APP版