Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-27-17, 09:14 PM   #7276
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
全世界暫時Walk in貨最多可能係香港,頭先寶X一箱箱搬出
差不多經開都有人出機

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 05-27-17, 09:18 PM   #7277
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
睇黎又要出機
係邊到出好呢

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線  
舊 05-27-17, 09:41 PM   #7278
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 赤武神 查看文章
全世界暫時Walk in貨最多可能係香港,頭先寶X一箱箱搬出
差不多經開都有人出機
日本買機都可能要抽選..

D 人話老任開始儲貨應該splatoon 的出機潮

信長 目前離線  
舊 05-27-17, 09:57 PM   #7279
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問Aeon係咪都可以walkin買剩機喇?

我從使用 Tapatalk 的 LG-D855 發送

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 05-27-17, 10:04 PM   #7280
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: 信長 查看文章
日本買機都可能要抽選..

D 人話老任開始儲貨應該splatoon 的出機潮
日本呢兩個星期出貨少左一半,應該係準備緊應付splatoon

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 05-27-17, 11:33 PM   #7281
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
係, 開兩個方便(XXJP/XXUS)
你揸住部機開新profile ,佢都係step by step 搞, 中間好似要用PC/電話去email 收 確認信

或者全程用去nintendo acc 搞,右下角係語言(英文都得)只有 region 影響eshop 分區
https://accounts.nintendo.com/
已經搞掂晒, THANKS ALL~

補充下買左孖車同個連MON貼的袋, 可以放埋GAME卡同當機座用, 3千有找

未買SD卡同TYPE C線
qwe 目前線上  
舊 05-28-17, 12:33 AM   #7282
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
SAO ORDINAL SCALE箱

連埋官方套放入去岩岩好

BTW.,香港官方定價好似全球最貴
最多貨都好應該o既
不過就算定價接近相同
都係香港都多貨

以前d外國人o黎香港遊行,真係順便買埋外國斷貨遊戲機

此篇文章於 05-28-17 12:35 AM 被 新月 編輯。
新月 目前離線  
舊 05-28-17, 02:01 AM   #7283
chibiyuchan
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: 新月 查看文章
連埋官方套放入去岩岩好

BTW.,香港官方定價好似全球最貴
最多貨都好應該o既
不過就算定價接近相同
都係香港都多貨

以前d外國人o黎香港遊行,真係順便買埋外國斷貨遊戲機
https://www.reddit.com/r/NintendoSwi...ices_compared/
唔明點解會覺得香港官方定價全球最貴…
另外日本雖然29980好似好平,但其實日本人自己買番要俾8%tax
計番都要2200hkd左右
係外國人過去日本買先會覺得平左…
chibiyuchan 目前離線  
舊 05-28-17, 11:02 AM   #7284
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
支pad好似幾正

HORI 推出 NS / PC 兩用大型搖桿與可替換方向鍵的 NS 專用控制器
https://gnn.gamer.com.tw/index.php?c=TVG

引用:

neo2046 目前離線  
舊 05-28-17, 11:10 AM   #7285
ayacalip
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
小弟新買Switch(紅藍),有D問題想問問各位.....

手提mode,發覺joy con左邊藍色 的 "上下左右" 按鈕按落去係明顯比較響,無右邊紅色的ABXY咁好按...

有無人有呢個情形?

係咪屬於正常?thanks

此篇文章於 05-28-17 11:33 AM 被 ayacalip 編輯。
ayacalip 目前離線  
舊 05-28-17, 12:33 PM   #7286
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
Takashi Mochizuki
@mochi_wsj
カプコン広報さんとの会話。
「体験版でますか?」
「詳細は明日で」
「今期予定の未発表大型タイトルはこれではないですよね?」
「はい、スイッチ版モンハンダブルクロスとは別です。」

係咪真係BIO5...

舊 05-29-17, 12:43 AM   #7287
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: ayacalip 查看文章

手提mode,發覺joy con左邊藍色 的 "上下左右" 按鈕按落去係明顯比較響,無右邊紅色的ABXY咁好按...

有無人有呢個情形?

你一講拎部機試下,
手感真係有啲唔同。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線  
舊 05-29-17, 09:37 AM   #7288
ayacalip

引用:
作者: Y.Bird 查看文章
你一講拎部機試下,
手感真係有啲唔同。
係咪『撻』『撻』聲?

我只係方向鍵有『撻』『撻』聲,其餘button唔覺有

唔知呢個情形,係咪可以上去老任個度更換個藍色joycon?我新買左2-3日 ja ...
舊 05-29-17, 10:46 AM   #7289
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
我試左2對制, 手感冇乜唔同
lodoss 目前離線  
舊 05-29-17, 10:52 AM   #7290
lodoss
Crazy Gamer

引用:
係咪『撻』『撻』聲?

唔知呢個情形,係咪可以上去老任個度更換個藍色joycon?我新買左2-3日 ja ...
如果唔係壞, 只係有冇聲, 好難換比你,
你去設定試按鍵果度試下有冇問題先
lodoss 目前離線  
舊 05-29-17, 10:53 AM   #7291
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:

有無人有呢個情形?

引用:
係咪『撻』『撻』聲?

又唔係好覺有呢個問題喎…

同埋最緊要都係去設定>test input devices>test controller buttons果度試下D掣有無輸入問題,
如果無問題,我諗佢都未必會換比你吧?

舊 05-29-17, 01:18 PM   #7292
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: chibiyuchan 查看文章
https://www.reddit.com/r/NintendoSwi...ices_compared/

唔明點解會覺得香港官方定價全球最貴…

另外日本雖然29980好似好平,但其實日本人自己買番要俾8%tax

計番都要2200hkd左右

係外國人過去日本買先會覺得平左…

香港2340 一直有貨出,日本仲係玩抽先可以買到
過多一排日水大把貨先再比較

從我的iPhone使用Tapatalk 發送
ipchow 目前離線  
舊 05-29-17, 02:59 PM   #7293
赤武神
The One
多多指教!

引用:

有無人有呢個情形?

正常,生產有些少偏差
響係因為太過彈

-------
赤武神 目前離線  
舊 05-29-17, 03:02 PM   #7294
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
Takashi Mochizuki
@mochi_wsj
カプコン広報さんとの会話。
「体験版でますか?」
「詳細は明日で」
「今期予定の未発表大型タイトルはこれではないですよね?」
「はい、スイッチ版モンハンダブルクロスとは別です。」

係咪真係BIO5...
大作...
應該係新GAME ....

信長 目前離線  
舊 05-29-17, 03:07 PM   #7295
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
大作...
應該係新GAME ....
以前唔記得邊間廠都係用差唔多字眼,嗰時我都估係全新作品,結果出嚟只係某game續作
野良猫 目前離線  
舊 05-29-17, 03:27 PM   #7296
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
又話詳細係明日(27日),

今日都29日了
harakuma 目前離線  
舊 05-29-17, 03:50 PM   #7297
ayacalip

引用:
作者: 赤武神 查看文章
正常,生產有些少偏差
響係因為太過彈
咁應該點算好?

CHING你係咪都有咁?

嚴格來講係. 我press下去果刻唔算大聲,release放開手果刻真係好大聲.... (”撻“一聲)
反應係OK正常的...

如果刻意細力/輕力(甚至指甲)會好dd... 普通就咁手指按會大聲

唔知係咪我少打開機定要求太高.. 唉....

總知咁樣真係唔太舒服... 所以我先問....唔知比唔比換........

(紅色果邊係完美喇....我無投訴)

由手機版發出
舊 05-29-17, 04:14 PM   #7298
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 野良猫 查看文章
以前唔記得邊間廠都係用差唔多字眼,嗰時我都估係全新作品,結果出嚟只係某game續作
等她慢慢再公布啦....
個個月都有GAME, 真係打唔切...

--------------------------------------------------------------------------------

引用MHXX版CHING的FORMAT....

3月 - NS + jc單邊紅 + 12 Switch (放置中 )+ 炸彈人(破壞友情用) + 剪剪剪
4月 - Mario Kart (放毒用) + Pro Con + 踩地板(破壞友情用)
7月 - Splatoons 2
8月 - MHXx

暫時.... 見到有隻DQ10 OPEN WORLD 又有D興趣...作死了 10月出
未玩過DQ, 唔知好唔好玩

不過PS4有隻EDF....個隻一定買...但未知幾月出

此篇文章於 05-29-17 04:36 PM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線  
舊 05-29-17, 04:32 PM   #7299
lodoss
Crazy Gamer

引用:
咁應該點算好?

CHING你係咪都有咁?

嚴格來講係. 我press下去果刻唔算大聲,release放開手果刻真係好大聲.... (”撻“一聲)
反應係OK正常的...

如果刻意細力/輕力(甚至指甲)會好dd... 普通就咁手指按會大聲

唔知係咪我少打開機定要求太高.. 唉....

總知咁樣真係唔太舒服... 所以我先問....唔知比唔比換........

(紅色果邊係完美喇....我無投訴)

由手機版發出
你可以直接打電話去問, 如果有帶NS起身, 按埋比佢聽有幾大分別

客戶服務熱線:(852) 3549 6611
lodoss 目前離線  
舊 05-29-17, 04:59 PM   #7300
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
等她慢慢再公布啦....
個個月都有GAME, 真係打唔切...

--------------------------------------------------------------------------------

引用MHXX版CHING的FORMAT....

3月 - NS + jc單邊紅 + 12 Switch (放置中 )+ 炸彈人(破壞友情用) + 剪剪剪
4月 - Mario Kart (放毒用) + Pro Con + 踩地板(破壞友情用)
7月 - Splatoons 2
8月 - MHXx

暫時.... 見到有隻DQ10 OPEN WORLD 又有D興趣...作死了 10月出
未玩過DQ, 唔知好唔好玩

不過PS4有隻EDF....個隻一定買...但未知幾月出
DQ10要俾月費㗎...
等DQ11啦~
MultiPASS 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5812 昨天 12:58 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 10:10 PM

手機版 | APP版