Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-17, 02:46 PM   #576
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 小光 查看文章
我玩FPS唔會暈
但係玩BH7VR 一轉角度就見暈, 玩5分鐘就想嘔
已經沒SET平滑轉視點
SET了平滑10秒都頂唔順

補充; 我睇左d外國網都話頭暈可以用時間來適應
暫時唔會放棄VR住

以下是轉貼A9的新文章
哈哈,我剛打完遊戲,這都凌晨3點了。今天打了4個小時。神奇的是,我特麼居然不暈了,不想吐了。

剛入手第一天,我玩的room和生化危機demo,room抓鬼,一開始上台階我都暈,後來玩生化demo,不能走路,走出房門到餐廳,我整個人暈的不行,就想吐,可能因為帶耳機又壓抑又不知道劇情,後來果斷退出。然後玩了vr世界的那個星際打蟲子,我特麼在隕石上跳來跳去的,第一天玩了3個小時不到,就這麼下來了,晚上睡覺,整個人都不好了,想拉,想吐,喝水壓壓驚睡著了,我第二天上班都想暈想吐。

第二天沒開機,第三天開機,玩了vr世界的剩下的遊戲,那個頭球是挺好玩的,我頭了有一個小時多。後來玩滑板,我尼瑪,暈。後來又完了羅賓遜,我尼瑪,震撼又暈,關機,可惡的是早晨起床,還是想吐。

第四天,下午玩了生化危機demo,這次我事先網上看了視頻流程,原來demo並沒有高能劇情,所以知道劇情了,我就認為我不怕了。大白天,尼瑪,進去我又膽怯了,走到衛生間,一池子血水,我尼瑪。堅持玩到最後,最後一刻,我閉眼了,不敢看!然後我暈了,關機。

晚上,我特麼,玩了demo 所有的遊戲,rings,駕駛俱樂部,eve瓦爾基裡,說下感受,駕駛俱樂部,除非撞牆,會暈一瞬間,如果現實撞車,也會暈吧。rings我跳啊跳,我覺得一點不暈,或者說只有一點點,完全不影響,高速戰鬥。然後坦克大戰,我特麼轉啊,開炮,突突突,可好玩了,高速沒事,不暈。最後就是eve,我去,大作就是不一樣,那叫一個震撼啊,太空宇宙,少年星球大戰,來著戰鬥力翻滾,射射射,導彈。

玩完關機,我特麼一點都不暈了居然。難道這個真的是可以鍛鍊的?我發現高速的我不暈,反而低速的遊戲,像生化危機走路位置,怎麼還有點小暈,肯能我適合高速戰鬥吧,腦子轉的快,跟的上,哈哈哈。

不過雖然vr像素不行,但是說實話,像eve,還有羅賓遜,這樣的遊戲,其實進去了,就管不了像素了

我不暈了,我驕傲

這人也是一星期到習慣

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-17, 03:16 PM   #577
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
謝分享
外國網都話一星期適應期
不過我估要KEEP住玩, 放低幾個月再玩返又見暈

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 01-25-17 03:24 PM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-17, 05:24 PM   #578
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
見在坐各位對隻game評價不俗,小弟即管放膽-試買隻嚟應節,418叉盒版連書!
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-17, 10:39 PM   #579
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
日版紅盒封面係咪等如行版?
(除左 O / X 對掉 )

舊 01-26-17, 01:24 AM   #580
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
日版紅盒封面係咪等如行版?
(除左 O / X 對掉 )
唔firm出唔出到中文 (之前BHR2水日出到中文)

行貨廣告洗腦式話自己係最血腥版本

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-17, 11:35 AM   #581
DevilElvis
The One
還我香港!!

想問日版番咗貨未?

我從使用 Tapatalk 的 LG-D855 發送

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 01-26-17, 11:41 AM   #582
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
想問日版番咗貨未?

我從使用 Tapatalk 的 LG-D855 發送
出咗,Fb見有人貼咗出嚟
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-17, 12:08 PM   #583
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 野良猫 查看文章
出咗,Fb見有人貼咗出嚟
Thx,有冇報到價錢出嚟?

舊 01-26-17, 10:50 PM   #584
ccfa
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2009
我懷疑中途不見了開鎖的工具,開不到好多抽屜 !
ccfa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-17, 10:50 PM   #585
elac
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PS4 vs PS4 Pro
https://www.youtube.com/watch?v=I-rE0Qul7II

此篇文章於 01-26-17 10:53 PM 被 elac 編輯。
elac 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-17, 11:42 PM   #586
andychan26675

註冊日期: Dec 2012
有冇人知日水有冇中文?

Sent from my iPhone using Gaforum
andychan26675 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 11:08 AM   #587
bearkat

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: elac 查看文章

分別不大!

反而有條pc vs ps4 pro 就好明顯
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 11:24 AM   #588
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: bearkat 查看文章
分別不大!

反而有條pc vs ps4 pro 就好明顯
反而想問吓pc版既野
今次個入門門檻好似都唔低
display好似要2gb先run到??

舊 01-27-17, 12:09 PM   #589
cat722
雪凝騎士

(借個位)我pc版入左開頭畫面就彈左下圖,我唔知邊度出問題,問問可以點解決.thanks.
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 12:19 PM   #590
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
我爆左兩次都揾唔到第二個尋寶嘅屎坑位置

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 12:32 PM   #591
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
畫汁,個人感覺PC>ps4 pro>> ps4
有D似低度數近視除唔除眼鏡睇野咁..
亮度就PC> ps4 pro=ps4

舊 01-27-17, 01:01 PM   #592
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
亮度自己set之嘛

我從使用 Tapatalk 的 SM-G930F 發送

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 01:21 PM   #593
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: cat722 查看文章
(借個位)我pc版入左開頭畫面就彈左下圖,我唔知邊度出問題,問問可以點解決.thanks.
~skip cap 圖~
由手機版發出
我之前玩DEMO時都係咁,爬晒中文英既Forum,見到有外國人證實左
係部機既display問題,要有2gb或者以上先run到
我果張display都係得1gb,同樣都係出依個error

舊 01-27-17, 08:56 PM   #594
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
玩左陣日版就算係Z版都冇行版咁血猩

停車場死戈位。日版個頭都係冇一分為二

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 10:46 PM   #595
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: GN00508771 查看文章
玩左陣日版就算係Z版都冇行版咁血猩

停車場死戈位。日版個頭都係冇一分為二
但係日版有無中字?

舊 01-27-17, 11:43 PM   #596
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Marco 查看文章
但係日版有無中字?
A9嗰面話有,仲話Z版都幾多和諧下~

舊 01-28-17, 12:17 AM   #597
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
-del-
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-17, 12:52 AM   #598
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
甘就要買個日版玩下拉

舊 01-28-17, 12:55 AM   #599
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
系屋入面要揾你3個頭像開門果PART~
中間個狗頭系邊到揾?系咪要有蛇KEY先找到?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-17, 12:39 PM   #600
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: DC 97 查看文章
系屋入面要揾你3個頭像開門果PART~
中間個狗頭系邊到揾?系咪要有蛇KEY先找到?
唔駛蛇key,提提你有個文件會講d狗頭收埋係邊
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Biohazard 攻略書 arceela 買賣專區 5 03-12-13 12:48 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
Biohazard: Miami ahleung ~清談館~ 101 11-26-12 04:12 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 02:35 AM

手機版 | APP版