Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-11-16, 04:50 PM   #126
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: Terry 查看文章
PS4有無人要online刷嘢?
add 我, TerryLam_hk
唔睇ID都唔知原來係你
乜你呢次咁早玩啊,好多野都蝕抵喎

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-16, 06:36 PM   #127
醜小鴨
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
隻遊戲初頭就覺得幾好玩,但到中後段學咗果堆加攻加爆擊同無敵之後就完全係無腦咁打,爆機後都冇動力再繼續玩落去了。
醜小鴨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-16, 09:22 PM   #128
Terry

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDTerryLam_HK
引用:
作者: Kello820 查看文章
唔睇ID都唔知原來係你
乜你呢次咁早玩啊,好多野都蝕抵喎
無乜game想玩
無腦刷緊熟練度,等ff15出
Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-16, 11:01 PM   #129
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Terry 查看文章
無乜game想玩
無腦刷緊熟練度,等ff15出
白金龍珠了

可以開始玩SA:O了

這集怎樣升好感好?

可以直接帶上房?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 11-12-16 11:08 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-16, 11:20 PM   #130
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
啱啱開始,SET完自己角色成個故事感覺好怪…

舊 11-12-16, 11:33 PM   #131
pet3
The One

合成bug 之後更新又會消失掉吧

這作有沒有傳道具?
有的話不怕沒bug 直接和朋友互傳不就好嗎?

好像白金很困難的樣子XD

這集有要求全LA
但可以重打只有幾隻還好啦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 11-13-16 10:48 PM 被 pet3 編輯。
舊 11-13-16, 10:47 PM   #132
Terry

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
啱啱開始,SET完自己角色成個故事感覺好怪…
有無關主角配音
舊 11-13-16, 10:50 PM   #133
Terry

引用:
作者: pet3 查看文章
合成bug 之後更新又會消失掉吧

這作有沒有傳道具?
有的話不怕沒bug 直接和朋友互傳不就好嗎?

好像白金很困難的樣子XD

這集有沒有要求全LA ?
稀有道具不能交易,LA四隻boss,好易
舊 11-13-16, 11:19 PM   #134
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
好感度難刷到佢,去到5之後好難升到6,斷章爆機都仲可以有一個MAX
主線幾唔錯,不過竟然無2週目斷章明明都可以
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-16, 07:45 AM   #135
pet3
The One

引用:
作者: Lamsze 查看文章
好感度難刷到佢,去到5之後好難升到6,斷章爆機都仲可以有一個MAX
主線幾唔錯,不過竟然無2週目斷章明明都可以
和上集一樣最快方法是有錢(copy法)之後
一起散步之後開自動(連射手製)狂購買甜品食
2秒到2-3音符

這集點掛機升熟練度?
玩好耐先玩完第一章.....

FGO 目標預算

此篇文章於 11-14-16 08:02 AM 被 pet3 編輯。
舊 11-14-16, 08:34 AM   #136
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
唔係好明情感點升...
如個角色有5個情感,我就算set左其中2個但戰鬥時冇set個3個都會出現比我good佢

另外lock其他人技能係咪lock左=佢唔會升個樣?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-16, 08:35 AM   #137
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
和上集一樣最快方法是有錢(copy法)之後
一起散步之後開自動(連射手製)狂購買甜品食
2秒到2-3音符

這集點掛機升熟練度?
玩好耐先玩完第一章.....
無無限定的,買5次之後再買唔會有音符...
($已刷夠近一億+絕大部份可Trade的素材*9000件 表示無奈...XD )

掛機升熟練度,有2個方法我搵
1. 半卦機(有人睇住),Hard雙牛地區boss開防禦態勢打(鎖口),用加得最快o既曲刀15分鐘有110熟練度+EX技都加幾十熟練度
2. 全自動,去搵隻識自己回血的NM,卡高台扔石仔(鎖三角),之後訓覺去...1個鐘加幾十熟練度...
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-16, 09:21 AM   #138
pet3
The One

引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
無無限定的,買5次之後再買唔會有音符...
($已刷夠近一億+絕大部份可Trade的素材*9000件 表示無奈...XD )

掛機升熟練度,有2個方法我搵
1. 半卦機(有人睇住),Hard雙牛地區boss開防禦態勢打(鎖口),用加得最快o既曲刀15分鐘有110熟練度+EX技都加幾十熟練度
2. 全自動,去搵隻識自己回血的NM,卡高台扔石仔(鎖三角),之後訓覺去...1個鐘加幾十熟練度...

這集無得用錢去屈好感?

咁用慢d既直接對話屈吧

今集點連射?
按鍵精靈 電腦控制ps4 ?

紅字....求copy

最喜歡斯朵蕾雅
但穿婚紗反而露不到佢應有的特徵(超巨大)
這有不斷稱讚的特別衣服嗎?

FGO 目標預算
舊 11-14-16, 09:45 AM   #139
遊雲gspirit
Game Master

我望佢過2日update會唔會將個好感rank5->6的要求改低...先再洗

我係實體連射制的...我聽日wiki講就remote play去連射係worko既....

洗料如果係PSV版可以搵日幫你手...PS4版好不幸我個plus剛剛過期,而我又未打算再續....Orz(通常當月有好game送/真係需要online打我先續)

d囡囡衫同上次HF一樣,攻/防/回/支 夠250分就有衫換....
但少量各色 2男人/情報屋女/黑肉伊藤靜 都係暫時未見有衫換 (唔排除update後會有...)

此篇文章於 11-14-16 09:47 AM 被 遊雲gspirit 編輯。
舊 11-14-16, 09:57 AM   #140
pet3
The One

引用:
我望佢過2日update會唔會將個好感rank5->6的要求改低...先再洗

我係實體連射制的...我聽日wiki講就remote play去連射係worko既....

洗料如果係PSV版可以搵日幫你手...PS4版好不幸我個plus剛剛過期,而我又未打算再續....Orz(通常當月有好game送/真係需要online打我先續)

d囡囡衫同上次HF一樣,攻/防/回/支 夠250分就有衫換....
但少量各色 2男人/情報屋女/黑肉伊藤靜 都係暫時未見有衫換 (唔排除update後會有...)
psn+ 之嘛

我比14日你好了

女女服
這集唔係好明點升
無明確顏色
直接攻防支做了就稱讚xx次就可以吧

其實上集也是xx次就得
唔洗連續同色到極限

FGO 目標預算
舊 11-14-16, 10:05 AM   #141
遊雲gspirit
Game Master

引用:
psn+ 之嘛

我比14日你好了

女女服
這集唔係好明點升
無明確顏色
直接攻防支做了就稱讚xx次就可以吧

其實上集也是xx次就得
唔洗連續同色到極限

ok好啦,睇你想幾時洗話我知,不過我平日夜晚係返夜更工,如果一定要夜晚就要星期六先得...

每樣野加幾多(+同埋點學)可睇睇呢度
https://mudauchi.info/saohr/127

今次比較煩的地方係d性格屬性...係混色的。
而且好多時兇唔到自己要果樣 [都係望update改善]
舊 11-14-16, 10:19 AM   #142
pet3
The One

引用:

ok好啦,睇你想幾時洗話我知,不過我平日夜晚係返夜更工,如果一定要夜晚就要星期六先得...

每樣野加幾多(+同埋點學)可睇睇呢度
https://mudauchi.info/saohr/127

今次比較煩的地方係d性格屬性...係混色的。
而且好多時兇唔到自己要果樣 [都係望update改善]
這集的重要關鍵就只有合成傳說劍和練劍技和100好朋友吧

傳說劍和朋友 都能用你傳道具量產解決吧

只要自己努力練劍技SSC(oss)好了

熟練度和好感就掛機

女女衣服這集時間有點緊迫(就出高達和人中之龍)
除了斯朵蕾雅外到DLC再做好了

能行的
應該200小時就白金到

不過我星期1-5都要上班
回家要5點半後
星期6日就早上到晚上都得

FGO 目標預算
舊 11-14-16, 10:30 AM   #143
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
一路都講緊而家玩係蝕抵,如果唔係我都唔會先玩其他啦

BN好多GAME初版設定都唔合理,要人刷到噴飯
比你地咁早搞掂咪個個都去放GAME.講到尾都係為左防2手

而家求其玩係OK,見到差唔多就自己收
但如果想一氣呵成白金,真係唔太推薦.我識人每日玩15個鐘,都要近兩星期先白金

另外BEATER'S CAFE之前爆過少少料,關於熟練度以後既舒緩救濟
唔想辛苦既可以等下先

舊 11-14-16, 10:36 AM   #144
pet3
The One

引用:
一路都講緊而家玩係蝕抵,如果唔係我都唔會先玩其他啦

BN好多GAME初版設定都唔合理,要人刷到噴飯
比你地咁早搞掂咪個個都去放GAME.講到尾都係為左防2手

而家求其玩係OK,見到差唔多就自己收
但如果想一氣呵成白金,真係唔太推薦.我識人每日玩15個鐘,都要近兩星期先白金

另外BEATER'S CAFE之前爆過少少料,關於熟練度以後既舒緩救濟
唔想辛苦既可以等下先
我就奇怪你明明天天在線但又沒有玩SA:O去玩FF世界 (明明你應該是幾期待)

我的目標也是先努力到出其他遊戲之後再等DLC 玩下去

有料DLC有無說幾時出?

FGO 目標預算
舊 11-14-16, 10:37 AM   #145
Kello820
Crazy Gamer

引用:
囡囡D衫今次勁懶
雖然每人有4套,但所有人都係同款,只係各自對應自己既顏色.比如本子娜紅白,有紀紫黑

SAOHF一樣每人4套,而且個個都唔同款.同埋我覺得D衫靚過今次

此篇文章於 11-14-16 11:09 AM 被 Kello820 編輯。
舊 11-14-16, 10:38 AM   #146
pet3
The One

引用:
囡囡D衫今次勁懶
雖然每人有4套,但所有人都係同款,只係各自對應自己既顏色.比如本子娜紅白,由季紫黑

SAOHF一樣每人4套,而且個個都唔同款.同埋我覺得D衫靚過今次
本子娜上次SAO的第4套很漂亮

這集有沒圖可以看?

FGO 目標預算
舊 11-14-16, 10:45 AM   #147
Kello820
Crazy Gamer

引用:
我就奇怪你明明天天在線但又沒有玩SA:O去玩FF世界 (明明你應該是幾期待)

我的目標也是先努力到出其他遊戲之後再等DLC 玩下去

有料DLC有無說幾時出?
之前P5好玩到超出晒我個時間表,搞到而家先玩WOFF
刀劍其實只係我時間上趕唔上,識既人都已經玩緊.我最遲12月中玩(暫定打完FF15)

===

之前提過有料DLC要出年1月先開始
我估佢每個月出一彈,出到4月?

應該同高破3差唔多時間,一齊填坑

此篇文章於 11-14-16 11:08 AM 被 Kello820 編輯。
舊 11-14-16, 10:50 AM   #148
Kello820
Crazy Gamer

引用:
本子娜上次SAO的第4套很漂亮
這集有沒圖可以看?

同款範例.個乳量...

舊 11-14-16, 10:56 AM   #149
Kello820
Crazy Gamer

PO多兩張HF自家後宮合照,D衫我堅覺得好睇過HR

另外順手

舊 11-14-16, 11:00 AM   #150
pet3
The One

引用:

同款範例.個乳量...
我拿這兩套好了
上邊比斯朵蕾雅
下邊比本子娜

那套是什麼系強化拿

一代
本子娜 直葉妹妹 日高里菜 的第4套服都靚

詩音就.....(這就算了)

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ソードアート・オンライン ロスト・ソング 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 153 01-26-16 08:27 AM
[PSV] ソードアート・オンライン -ホロウ・フラグメント- ~皇輝の継承者~ 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 165 08-07-14 02:17 PM
SELL 加 一番くじ ソードアート・オンライン , 2/7 加 一番くじ 魯魯修 CODE BLACK A-G 賞 Lyce 買賣專區 76 07-02-13 10:19 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 05:57 AM

手機版 | APP版