Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-23-16, 05:04 PM   #126
tenzen
Junior Member

註冊日期: Feb 2010
請問隻game 點save
tenzen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-16, 05:13 PM   #127
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
教學前期就係屋企張床SAVE,中段有教您係各個雨傘(傳點)有得SAVE。
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-16, 05:26 PM   #128
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
教學前期就係屋企張床SAVE,中段有教您係各個雨傘(傳點)有得SAVE。
我叫果d做車站,比你提一提先知係把遮
我仲未打算爆機⋯玩緊生蛋合怪
進度係打完白龍
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-16, 11:42 PM   #129
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
連線對戰見到坦隊啊啊啊 嗚呀~~~~~~~~~為什麼我的冰牙會見到抗冰的怪啊~~~~~~~~

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-16, 07:31 AM   #130
iu fu pig
塵埃...

剛剛爆機,黑龍無想像般難打(反而道上狗狗龍,冰牙更大威脅)
剛到上位找了數個上位巢,為何拿出來的都是下位級數啊?

小弟剛剛打完村的千刃龍
由手機版發出
舊 10-25-16, 07:52 AM   #131
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
令您傷心既一件事,"蛋"係冇分上下位
最多比您執埋部份爆機後先有既蛋。
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-16, 07:57 AM   #132
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
令您傷心既一件事,"蛋"係冇分上下位
最多比您執埋部份爆機後先有既蛋。
噢⋯⋯⋯原來喺咁⋯
難怪上位巢都是下位草食龍⋯

上位只有裝備,太浪費了
由手機版發出
舊 10-25-16, 10:06 AM   #133
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
剛剛爆機,黑龍無想像般難打(反而道上狗狗龍,冰牙更大威脅)
到o左真係打迷宮o個隻芒亨系列舊黑龍o個陣,你同d怪冇lv.90咪挑佢機,佢跟本就係隻bug炎王o既強化版
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-16, 01:08 AM   #134
Kaiser
ドウケシ

不,其實上位rare巢出rare技和rare怪物的比率都是比一般巢高的
現在挖蛋我只入金巢,挖到RARE怪有香味的蛋就閃,留來繼承 (重量都看 但香味優先

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
舊 10-26-16, 06:01 PM   #135
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
都唔知有冇攪Q錯。話說之前接咗唔知邊個NPC嘅炎王key sub-quest,諗住隻炎王咁屈機就清第二d sub-quest同升梗d防先打,點知打完sub-quest一角再入竇搬埋蛋出嚟,隻樣衰貓就無啦啦話拍擋我哋嘅旅程仲未完嘅之後,返上村任務板交任即刻發覺成個接咗未做嘅炎王key sub-quest連影都唔見!

呢個係咪bug嚟?點搞返掂?/
舊 10-26-16, 06:54 PM   #136
nomezero
Game Master

PSN  IDnome0818
你係未做依賴任定任務板任阿?
依賴任個炎王係火山村礦車入口接

舊 10-26-16, 07:42 PM   #137
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: nomezero 查看文章
你係未做依賴任定任務板任阿?
依賴任個炎王係火山村礦車入口接
依賴
舊 10-26-16, 08:19 PM   #138
Kaiser
ドウケシ

依賴任係唔會在塊板度出現

請叫我「小丑」。

舊 10-26-16, 08:24 PM   #139
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: Kaiser 查看文章
依賴任係唔會在塊板度出現
你睇真D我個post再覆,我係去塊板度清一角任
舊 10-26-16, 08:35 PM   #140
nomezero
Game Master

所以你連自己SUBQUEST欄隻炎王依賴都唔見左?
再去搵返果個人都冇?
因為你講去任務板交任務發覺,所以會令人誤會你係任務板搵唔到
===================================
話說搵岩位既因子真係搵到傻

舊 10-26-16, 08:53 PM   #141
滅龍士
MHWs↓

引用:
所以你連自己SUBQUEST欄隻炎王依賴都唔見左?
再去搵返果個人都冇?
因為你講去任務板交任務發覺,所以會令人誤會你係任務板搵唔到
===================================
話說搵岩位既因子真係搵到傻
你提一提先知係邊個NPC出炎王任。已解決,thx
============================
再順便一問:上位紅彩鳥同迅龍個上位竇係咪響平原先有?/
=====================================
仲有到家陣官網教路先知:對家怪出紅招先中麻穴,對家怪出綠招先中眠穴,對家怪出藍招先中落穴a

此篇文章於 10-26-16 09:25 PM 被 滅龍士 編輯。
舊 10-26-16, 10:08 PM   #142
nomezero
Game Master

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
你提一提先知係邊個NPC出炎王任。已解決,thx
============================
再順便一問:上位紅彩鳥同迅龍個上位竇係咪響平原先有?/
=====================================
仲有到家陣官網教路先知:對家怪出紅招先中麻穴,對家怪出綠招先中眠穴,對家怪出藍招先中落穴a
道具描述都有講另外就麻穴對綠招會壞對藍會仲係到,其他兩個都如此類推
竇既話,迅龍係丘,平原只有綠的
紅彩鳥就櫻花路都搵到過,不過好似真係上位竇先見過

================================

話說千刃係唯一可以學既綠招因子阿....

此篇文章於 10-26-16 10:17 PM 被 nomezero 編輯。
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-16, 11:29 PM   #143
Kaiser
ドウケシ

上位我而家不是在塔打就是在迷宮打
平時果d巢真係搵到你傻

但我未試迷宮可唔可以用彩鳥叫怪,有無人試過

請叫我「小丑」。

舊 10-29-16, 09:24 PM   #144
滅龍士
MHWs↓

出o左都三個禮拜,仲係唔見有人好似之前芒亨系列咁出post約人網戰/面聯喎a
舊 10-29-16, 11:29 PM   #145
iu fu pig
塵埃...

引用:
出o左都三個禮拜,仲係唔見有人好似之前芒亨系列咁出post約人網戰/面聯喎a
呢隻個人感覺單機比較吸引,或者好多人已經放低咗隻game
主角絆石去到9級,不過所有可以騎嘅怪最高都只喺8級

到係喺設定bug定有後著呢?
不過我覺得一定會有下集,本來幾期待騎霸龍等最後緊急怪
點知連打都無得打⋯(遺傳因子明明連到去二名怪,又喺無)
總括黎講覺得比DQM都毒⋯而且有咁上下難度(養成RPG一直都喺難度欠缺,本來DQM系列嘅裡boss有,不過近幾集嘅金屬身體大平賣已經失去難度)
由手機版發出

此篇文章於 10-29-16 11:32 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 10-30-16, 09:07 AM   #146
nomezero
Game Master

引用:
呢隻GAME個對戰,好似係秒與被秒既關係
應該因為咁興致不大吧,我自己係冇乜打過
==========================
話說你地有幾多隻因子覺得滿意既怪呢?

舊 10-30-16, 10:32 AM   #147
滅龍士
MHWs↓

引用:
呢隻GAME個對戰,好似係秒與被秒既關係
應該因為咁興致不大吧,我自己係冇乜打過
==========================
話說你地有幾多隻因子覺得滿意既怪呢?
都唔係你話得咁極端嘅,我網聯赢十場有幾場我爭d輸

仲有:
http://mh-stories-cap.net/gene-origin.html
http://mh-stories-cap.net/gene-general.html
你想要咩DNA要咩怪就睇呢兩條link啦

滿唔滿意唔知點講,不過起碼有八九隻怪俾我塞爆九格DNA

此篇文章於 10-30-16 10:36 AM 被 滅龍士 編輯。
舊 10-30-16, 10:48 AM   #148
nomezero
Game Master

引用:
都唔係你話得咁極端嘅,我網聯赢十場有幾場我爭d輸

仲有:
http://mh-stories-cap.net/gene-origin.html
http://mh-stories-cap.net/gene-general.html
你想要咩DNA要咩怪就睇呢兩條link啦

滿唔滿意唔知點講,不過起碼有八九隻怪俾我塞爆九格DNA
個網未齊資料
就好似初頭我以為冇得靠因子學既綠技咁,原來有千刃
怪自帶既一般因子都未齊,雖然呢個影響唔大

塞爆9格我都有,不過有部份係未有o岩位既因子
例如暫時塞住迴避中攻擊中之類
依家想執隻素早8既麒麟,但係一直唔齊料

舊 10-30-16, 11:04 AM   #149
iu fu pig
塵埃...

由頭到尾都喺用隻眼火龍⋯
黑轟改成龍屬個效果唔錯⋯
想要多隻麒麟,但喺搵唔到蛋,
由手機版發出
舊 10-30-16, 11:19 AM   #150
nomezero
Game Master

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
由頭到尾都喺用隻眼火龍⋯
黑轟改成龍屬個效果唔錯⋯
想要多隻麒麟,但喺搵唔到蛋,
由手機版發出
完左依賴任打麒麟之後
用誕生のオフダ之後去コベニー峠既レア巣
30分內大概可能搵到4~6隻麒麟蛋
星型紋既就係麒麟

此篇文章於 10-30-16 11:24 AM 被 nomezero 編輯。
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[3DS] Monster Hunter X(クロス)/Generations 情報區 2 | 日版已售/美版 2016 Summer enishi 手提遊戲機討論版 95 04-05-16 02:23 AM
[3DS] Monster Hunter X(クロス) | 日版已售 enishi 手提遊戲機討論版 1023 11-28-15 06:37 PM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
[3DS] Monster Hunter 4 綜合情報 Vol.3 | 無料線上狩獵 | 日版已售 W!LL 手提遊戲機討論版 1042 09-13-13 08:33 PM

現在的時間是 03:01 AM

手機版 | APP版