Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 11-20-02, 12:01 AM   #1
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
岩岩想聽歌......

我個harddisk有成二, 三千隻mp3, 但剎時間真係覺得唔知想聽邊隻,
突然覺得點解而家咁少好歌?
唯有聽番Eason D舊歌.........香港樂壇及外地樂壇都幾悲哀!

舊 11-20-02, 12:10 AM   #2
何英
↓米奇老鼠

我得112X炸
聽緊hunter
eason既舊歌你有邊D?

幾時到下次去日本
何英 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-02, 12:21 AM   #3
炎尾燃
Game Master
HONO MOYUR

註冊日期: Jan 2002
Re: 岩岩想聽歌......

引用:
Originally posted by 浦島景太郎 :
我個harddisk有成二, 三千隻mp3, 但剎時間真係覺得唔知想聽邊隻,
突然覺得點解而家咁少好歌?
唯有聽番Eason D舊歌.........香港樂壇及外地樂壇都幾悲哀!

雖然話每個人聽歌?鴾f味都唔同,
但係你會唔會將阿Eason神化?鬻r?
我反而戥你悲哀就真……:@_@":

舊 11-20-02, 12:40 AM   #4
何英
↓米奇老鼠

依家聽緊黎明既舊歌...
係呢,出呢個topic既係咪浦島細佬?

幾時到下次去日本
舊 11-20-02, 01:16 AM   #5
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
我都覺得你幾悲下....免為其難聽Eason....俾我就唔聽香港囉.

舊 11-20-02, 01:23 AM   #6
何英
↓米奇老鼠

黎明D舊歌聽落幾輕鬆下嫁都
不過唔係好多年前果d...大約99~00啦
我dl左果首傻痴痴啦

幾時到下次去日本
舊 11-20-02, 01:44 AM   #7
達比

註冊日期: Jul 2002
引用:
Originally posted by 小昭Teddy :
我都覺得你幾悲下....免為其難聽Eason....俾我就唔聽香港囉.
乜eason唱得好難聽,要免為其難咁聽咩..
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-02, 01:54 AM   #8
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
Originally posted by 達比 :

乜eason唱得好難聽,要免為其難咁聽咩..
有人好唱得好過佢, 仲乜要講到好似冇選擇咁一定要聽Eason???

舊 11-20-02, 02:11 AM   #9
達比

引用:
Originally posted by 小昭Teddy :

有人好唱得好過佢, 仲乜要講到好似冇選擇咁一定要聽Eason???
個人喜好o者..
舊 11-20-02, 10:25 PM   #10
JACKY
Moderator

XBox Live Gamertagkeijackyhk
Re: Re: 岩岩想聽歌......

其實每個人都可能因為經歷令你對那一首歌產生不同感覺
好似張學友首"望月", 我以前唔明佢d 歌詞咁正
出左黎做野就發覺呢首係好歌(包括歌詞)
所以每個人聽歌都會有唔同口味
嘗試接受唔同既音樂, 可以增廣對音樂領域同對音樂有新體會

至於EASON 我唔係針對佢, 佢好似近幾年冇咩突破
作為一個歌手應該同多D 音樂人合作
我個人認為EASON 適合唱慢歌好過快歌
陳輝陽, 黃偉文同EASON 呢個組合再聽落去我驚會悶

舊 11-20-02, 10:56 PM   #11
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:

唔使咁激進0者......
你咁講法全世界淨係聽歌劇得啦......
如有理解錯誤,請原諒

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-02, 11:17 PM   #12
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

Re: Re: Re: 岩岩想聽歌......

引用:
Originally posted by JACKY :
嘗試接受唔同既音樂, 可以增廣對音樂領域同對音樂有新體會
同意你呢句
唔應該因為你覺得呢種音樂冇你聽開的咁好就棄絕佢

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 11-20-02, 11:25 PM   #13
何英
↓米奇老鼠

EASON都係華星果時好D...
(個人睇法)
佢過左英皇之後唱多左商業式既歌
同埋詞都係越舊越有味...當然依家有部份詞都幾好

幾時到下次去日本
舊 11-20-02, 11:29 PM   #14
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Re: Re: Re: Re: 岩岩想聽歌......

引用:
Originally posted by 昏迷童子Sleepy :
同意你呢句
唔應該因為你覺得呢種音樂冇你聽開的咁好就棄絕佢
冇話邊一種音樂好邊一種唔好. 而係講緊同係pop, eason好咩???舊果d都ok, 而家果d....又係量產化....

我亦冇放棄過聽香港pop, 只不過聽完真係冇乜邊首好聽咁解之嘛. 如果我真係放棄而唔聽, 我又點會知而家d pop質素差到咁呢.

聽多d唔同種類既音樂啦.

舊 11-20-02, 11:38 PM   #15
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
Originally posted by samkit :
EASON都係華星果時好D...
(個人睇法)
佢過左英皇之後唱多左商業式既歌
同埋詞都係越舊越有味...當然依家有部份詞都幾好
我都覺華星時代的Eason好d
d歌比較有印象......("與我常在"個期)
而且...我係反英皇的......

死神Lv.3能力覺醒
舊 11-21-02, 12:09 AM   #16
何英
↓米奇老鼠

咁不如講下EASON係英皇被認為好聽既歌...
K歌之王,shall we talk,明年今日等等...
大家對呢D歌既睇法係?

幾時到下次去日本
舊 11-21-02, 12:16 AM   #17
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
咁不如講下EASON係英皇被認為好聽既歌...
K歌之王,shall we talk,明年今日等等...
大家對呢D歌既睇法係?
四個字:上唔到腦

死神Lv.3能力覺醒
舊 11-21-02, 12:21 AM   #18
何英
↓米奇老鼠

何為之?

幾時到下次去日本
舊 11-21-02, 12:40 AM   #19
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
何為之?
即係話聽到個陣就記得
唔聽住的話好易就會忘記

舉例講啦
即使我冇日日聽住
五年後我都仲會記得"花火"點唱
但係就多數會唔記得"K歌之王"點唱
因此對我黎講
"花火"係上到腦的歌
"K歌之王"係上唔到腦的歌
明白未?

死神Lv.3能力覺醒
舊 11-21-02, 01:14 AM   #20
Ultimate Gamer
二天

註冊日期: Mar 2002
因為你鐘意 gigi 既歌多過 eason 既歌嘛(睇你簽名檔覺得係)
我而家已經唔記得邊首係花火,我反而記得 k 歌之王每句歌詞呢

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-02, 03:10 AM   #21
達比

我反而鍾意eason唔主流d歌..例如熱帶雨林,綿綿,失戀太少..
舊 11-21-02, 07:13 PM   #22
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

卵鐘意eason既1874..... :?
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-02, 12:12 AM   #23
chun chun d d
Game Master
格鬥天王異靈靈異(初)

我2家聽緊yusee d歌...

唔知點解覺得佢唱得唔錯(但我d fd 話我痴線)

熱帶雨林,綿綿,失戀太少..個d真係幾正
反而e神新碟d歌唔係好得
chun chun d d 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-02, 01:11 AM   #24
chunyu
Banned

註冊日期: Mar 2002
我都覺得佢唱得唔錯喎~~~
chunyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-02, 01:14 AM   #25
chun chun d d
Game Master
格鬥天王異靈靈異(初)

多謝>_<
chun chun d d 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:00 PM

手機版 | APP版