Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 11-06-08, 08:53 AM   #26
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
奇怪....我都係用applocale裝CDChecker但係好正常
一dd有問題...
例如裝illusion出果d -game,就多數要用呢個方法,否則多數裝唔到...
又或者以前裝itunes or quicktime,裝左app的話個檔名會出亂碼 (正常安裝,唔係指用app黎裝)
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 08:58 AM   #27
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
呢個.....如果可以唔裝都係唔好裝吧啦......
會撞香港字碼...
但對我黎講實在太方便(用開acdsee,就咁開已經睇到唔同語言既file)
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 09:44 AM   #28
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: h.c. 查看文章
日文mode長開安定...
根本唔使補完
唔一定得,之前有隻萌萌大戰要我轉返中文mode刪掉papplocale(同埋個.tmp檔)裝埋日文字型裝完之後,先再裝papplocale設定日文mode來開返隻game先玩到
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 10:02 AM   #29
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我都試過因為裝左app而裝唔到隻英文game

舊 11-06-08, 09:03 PM   #30
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 兄澤命斗 查看文章
結果:失敗

我懷疑根本係部機本身出問題...因為初初都說了 部機出事前係咩問題都冇的

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 09:23 PM   #31
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 爽神 查看文章
一dd有問題...
例如裝illusion出果d -game,就多數要用呢個方法,否則多數裝唔到...
又或者以前裝itunes or quicktime,裝左app的話個檔名會出亂碼 (正常安裝,唔係指用app黎裝)
可能我係用piaip AppLocale
暫時未試過有呢個問題

舊 11-06-08, 10:16 PM   #32
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
結果:失敗

我懷疑根本係部機本身出問題...因為初初都說了 部機出事前係咩問題都冇的
試下剷左隻applocale同埋個tmp檔,然後轉日文mode裝一次。
唔得既中文mode亂碼下裝一次。
都唔得先裝papplocale中文mode裝一次。
記得之前裝左d 日文字型先

咁都唔得既試下搵過第二隻iso(如果你係既話),正版碟竟send封日文email去問官方吧

我諗你唔會為左隻game重灌部腦吧
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:02 AM

手機版 | APP版