Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-29-10, 02:23 AM   #151
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
今日意見

MACARONI好鐘意食蕉

垃圾喇叭,個喇叭又現返晒型,MASK同INSANITY果時拆到根本聽唔到
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 02:48 AM   #152
Kitlo
Insane Gamer
傑佬

註冊日期: Mar 2009
「がんばって〜」なお言葉ありがとうございましたっ!みんなの気愛でカスカスな声だったけど(^^燃え尽きたー☆明日帰国しまぁ〜す

想送機的留意了
Kitlo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 02:52 AM   #153
D-KM-Lam
Junior Member

註冊日期: Jun 2009
本來一場開開心心的live被一個不守規矩的朋友令我非常火滾

話說我坐C行11位
在我前面有個人坐B行13位
他在最後encore輪舞的時候大模施樣拿一部單鏡機出來影
我心諗: 「佢係咪staff來架?」
但明明由頭到尾他都在同一個位置看live
之後奧井再叫MACARONI☆君出來合照的時候
他再次肆無忌憚拿出他的單鏡機出來影沙龍

我一直忍他忍到奧井退場
當郭X安出場的時候
我硬著頭皮好聲好氣跟他說:「你係咪staff來架, 我見你係度影相既?」
他搖頭
我說:「咁樣唔係好岩規矩喎, 不如你真係delete左D相去啦」
「官方都講到明唔比影, 你咁樣真係唔岩規矩喎」
他沒應我
然後我不知道他是不是以為我看不到
把相機入面的memory card取了出來
然後在相機的「設定」欄裡(大概)按兩按, 好像是做給我看
「拿入面冇曬野架」<<我get到的大概是這意思
他當我白痴乎?還是當我是盲鬼?(盲鬼別介意)

我沒再和他糾纏
但最令我火滾的事情發生了
抽握手會的資格竟然落了在這位坐B13的「攝影師」身上
這世界還有沒有公理?orz

散場的時候
我一口氣走了出去找主辦單位
即ED的「社長」報告此事
之後官方怎樣處理我也不能過問了
只是一盡作為一名歌迷, 作為一名觀眾的本分而已

和大家長篇大論分享這事
是想大家以作為第三者角度來評一評理
小人自知small potato, 但明人不做暗事
先報上自家名字, 大家都叫我KM的, live當天坐C11
而那位「攝影師」身穿白色上衣, 帶著啡色的袋, 當日坐B13
如果有幸你在看這post, 我也很歡迎你來跟我面對
讓大家來評一評理

舊 05-29-10, 03:04 AM   #154
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: D-KM-Lam 查看文章
本來一場開開心心的live被一個不守規矩的朋友令我非常火滾

skip
讓大家來評一評理
你話佢你無做錯.
講架餐我都有一大堆,但今日一件都無帶,一來要返工,二來明知唔比影.
無謂破壞規舉.

我覺得就算唔企起身,座係度聽都唔緊要(可能人地腳痛唔企得呢? )
唔call/ 唔識cal唔l緊要,至少唔做都唔會影響到人,做錯只係對call唔熟識姐.

但如果有人破壞規舉,咁佢既錯好有機會拎到大會不能再舉辦同類活動,到時損失既係
全港既fans....唔係單單只係破壞規舉那一個人......

為左以後活動既著想,如果大家見到希望可以報告比工作人員知,等佢地處理.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 03:05 AM   #155
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
(抬頭
e 位人兄係邊位? 唔好意思我lum 唔起

回到家...爆累...
一陣寫blog 訓覺

本日金句: 我好中意yak 蕉

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 04:35 AM   #156
anglewave
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
(抬頭
e 位人兄係邊位? 唔好意思我lum 唔起

回到家...爆累...
一陣寫blog 訓覺

本日金句: 我好中意yak 蕉
引用:
作者: brunhild 查看文章
今日意見

MACARONI好鐘意食蕉

垃圾喇叭,個喇叭又現返晒型,MASK同INSANITY果時拆到根本聽唔到
佢地今日朝早可能係聽緊商台節目啦~

anglewave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 09:06 AM   #157
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
奧井Blog已更新

http://ameblo.jp/okui-masami/page-1.html#main
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 10:11 AM   #158
Shing
Game Master
Break Out

註冊日期: Sep 2004
I was in row A.
Actually I did not think that there were any problems on sound quality.
I once wanted to say that the sound quality was the best among all ED-production's lives.

Shing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 11:27 AM   #159
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我Row E,overall 都ok,但有一首歌我覺得音響太大聲,另外有一首有一part我覺得係完全聾左,乜都聽唔到,奧井把聲又聽唔到,音樂又係。
唔知係因為全場叫,加上音樂強,所有野一次過攻擊我對耳仔。

此篇文章於 05-29-10 11:29 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 11:35 AM   #160
ise_mogami
伊勢

註冊日期: Mar 2010
我係e8個位.....同大家say個sorry,我都唔記得邊首,有一下我因為支電棒撞到個fd手擘而導致飛棒.......萬分抱歉
ise_mogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 01:48 PM   #161
小樹

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
引用:
作者: ise_mogami 查看文章
我係e8個位.....同大家say個sorry,我都唔記得邊首,有一下我因為支電棒撞到個fd手擘而導致飛棒.......萬分抱歉
白痴仔
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 02:06 PM   #162
心情大好

註冊日期: Apr 2009
引用:
飛棒大家應該唔會介意既~~因為太興奮喇~~
大家9月再見(我係e10果位)
心情大好 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 02:10 PM   #163
sunhikari
Crazy Gamer

PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
放心,你唔係第一位亦唔係最後一位
有位型到係連UO都飛到台前,連奧井都望到
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 07:00 PM   #164
小樹

引用:
作者: sunhikari 查看文章
放心,你唔係第一位亦唔係最後一位
有位型到係連UO都飛到台前,連奧井都望到
你亂爆UO都好型吖
舊 05-29-10, 07:01 PM   #165
小樹

引用:
作者: 心情大好 查看文章
飛棒大家應該唔會介意既~~因為太興奮喇~~
大家9月再見(我係e10果位)
wow
我係e4
舊 05-29-10, 07:12 PM   #166
小樹

天子,有人好不滿你喎
http://miyarei.org/edforum/viewthrea...&authorid=1192
舊 05-29-10, 07:25 PM   #167
Kitlo
傑佬

奧井剛剛回到成田機場了 (by 奧井 twitter )
舊 05-29-10, 08:22 PM   #168
minazukix

註冊日期: Jan 2008
引用:
作者: Shing 查看文章
I was in row A.
Actually I did not think that there were any problems on sound quality.
I once wanted to say that the sound quality was the best among all ED-production's lives.
Row a + 1
INSANITY音樂真係不能接受…(一舊舊咁出…
其他我覺得ok

最後Encore 輪舞-revolution人聲都好似有少少拆…

舊 05-29-10, 08:47 PM   #169
D-KM-Lam

引用:
作者: 小樹 查看文章
天子再教育計劃要開始了......

舊 05-29-10, 10:33 PM   #170
Kitlo
傑佬

奧井 blog 已 update
http://ameblo.jp/okui-masami/
舊 05-29-10, 11:25 PM   #171
sunhikari
Crazy Gamer

PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: Kitlo 查看文章
奧井 blog 已 update
http://ameblo.jp/okui-masami/
張相好細.......
叫做睇到自己係邊
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-10, 11:56 PM   #172
ise_mogami
伊勢

引用:
作者: 小樹 查看文章
沒有天子就沒有uo (無誤?
舊 05-30-10, 12:01 AM   #173
ise_mogami
伊勢

引用:
作者: sunhikari 查看文章
張相好細.......
叫做睇到自己係邊
已看到我條..........毛巾(淚
舊 05-30-10, 12:37 AM   #174
紅蓮

註冊日期: Jan 2005
太好啦,因為條毛巾,我搵得返我自己

舊 05-30-10, 01:23 AM   #175
anglewave

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 紅蓮 查看文章
太好啦,因為條毛巾,我搵得返我自己
仲好講...嬲嬲地添...因為前面班人仔舉高哂毛巾...
於是第三, 第四, 第五, 第六行全部影唔到..唉...真係.......

anglewave 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:41 AM

手機版 | APP版