Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-04-16, 07:37 PM   #1726
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
不過佢隻指環幾堅,唔駛修練,靠指環吸收人地既戰鬥實力呢個設定好犯規
拍環好似無吸EXP呢樣野?
應該係變左悟空身體, 悟空有越打越強呢個設定, 由於未來得大杜唔夠佢升LV, 所以悟空黎左就有得升?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 08:00 PM   #1727
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: qwe 查看文章
拍環好似無吸EXP呢樣野?
應該係變左悟空身體, 悟空有越打越強呢個設定, 由於未來得大杜唔夠佢升LV, 所以悟空黎左就有得升?
不是越打越強

是同一身體

你做到我都一定做到
所以當悟空變強佢就立即掌握和記住 (畫面有畫佢在練習

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 10:25 PM   #1728
bbmanonline
Crazy Gamer
Key社之吉詳物

註冊日期: May 2006

某島有人提出如圖所示的一個可能性

BLACK要跟悟空交換身體,是因為他從第七宇宙界王神得悉悟空消滅了布歐,而他非常需要這種力量。 (漫畫路線)

BLACK必須去杜拉格斯線,是因為只有這個時間線破壞神死亡。
只有這個時間線,BLACK可以隨意破壞,以及說服該時間線的札馬斯合作。(未來路線)

相反,大杜回來的時間線,札馬斯的陰謀被及早發現因此被破壞神消滅。 (動畫路線)

(斯路的時間線所有撒亞人死亡,布歐不夠能源復活,而界王神和破壞神也健在,是最和平的時間線)

此篇文章於 10-05-16 10:43 PM 被 bbmanonline 編輯。
bbmanonline 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 10:37 PM   #1729
怪人怪人
God of Gamer
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
其實札馬斯既行動好牽強, 佢走去無破壞神既世界都只能享受殺人既樂趣,
而達唔到消滅所有 (包括所有宇宙同時空)人類既目的

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者

此篇文章於 10-05-16 10:39 PM 被 怪人怪人 編輯。
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 10:42 PM   #1730
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: bbmanonline 查看文章

某島有人提出如圖所示的一個可能性

BLACK要跟悟空交換身體,是因為他從第七宇宙界王神得悉悟空消滅了布歐,而他非常需要這種力量。 (漫畫路線)

BLACK必須去杜拉格斯線,是因為只有這個時間線破壞神死亡。
只有這個時間線,BLACK可以隨意破壞,以及說服該時間線的札馬斯合作。(未來路線)

相反,大杜回來的時間線,札馬斯的陰謀被及早發現因此被破壞神消滅。 (動畫路線)
這個論點我看過
問題係...

當神龍幫你換左悟空個身體
就算悟空唔適應佢個身體發揮唔到
你係比達+維斯+比魯斯眼皮下還能殺得了被換身體的悟空嗎
咁既話佢實力又唔應該只有超2水準....

我都係覺得,被換既悟空應該係其他世界既
應該比較似係人造人時代

另外一個問題係...
大特的世界
點解扎馬斯要變不死身呢
佢應該係有見到悟空先會去考慮依件事

此篇文章於 10-05-16 10:45 PM 被 kev00269270 編輯。
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 10:21 AM   #1731
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: kev00269270 查看文章
這個論點我看過
問題係...

應該比較似係人造人時代

另外一個問題係...
大特的世界
點解扎馬斯要變不死身呢
所以我提出黑悟空個身體係次貨嘅可能性

扎馬斯要變不死身我覺得只係佢唔確定自己係宇宙最強嘅一種保險

舊 10-06-16, 07:08 PM   #1732
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
魔封波...
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 07:52 PM   #1733
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
其實札馬斯既行動好牽強, 佢走去無破壞神既世界都只能享受殺人既樂趣,
而達唔到消滅所有 (包括所有宇宙同時空)人類既目的
咁又未必,
而家都未講何謂人類零計劃和點解要留在地球慢慢殺,
可能佢真係有方法同時消滅所有宇宙所有時空的人類(含外星人; 不過果堆神唔知算唔算)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 08:09 PM   #1734
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
D BUG 多到令人有幻想空間我覺得好成功
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 09:25 PM   #1735
bbmanonline
Crazy Gamer
Key社之吉詳物

引用:
作者: kev00269270 查看文章
這個論點我看過
問題係...

應該比較似係人造人時代

另外一個問題係...
大特的世界
點解扎馬斯要變不死身呢
大特世界中扎馬斯要變不死身這點可以解釋。
不管悟空有沒有出現,扎馬斯都會在觀眾人類的過程中思考正義。
雖然沒有悟空這個引爆點,但是BLACK來到大特世界並「教唆」扎馬斯消滅人類。
因為兩個是同一個人,理念一致,扎馬斯很容易可以被BLACK說服。

至於BLACK如何避開耳目殺死悟空,方法有很多,例如用超龍珠殺死悟空。

舊 10-07-16, 02:08 PM   #1736
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: supermanlady 查看文章
魔封波...
封印笛子魔王個招?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-16, 02:28 PM   #1737
psidef

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
封印笛子魔王個招?
其實不如叫布歐變佢做朱古力啦

舊 10-07-16, 08:26 PM   #1738
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
作者: psidef 查看文章
根據之前布歐將比古洛變成朱古力之後,戰況完全沒變,都係完全捱打

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-16, 08:34 PM   #1739
bbmanonline
Crazy Gamer
Key社之吉詳物

引用:
作者: psidef 查看文章
占卜婆婆既手下惡魔人,應該可以殺死BLACK?

舊 10-07-16, 10:29 PM   #1740
Dr.KOF
Senior Gamer

引用:
作者: supermanlady 查看文章
魔封波...
得唔得嫁 笑
Dr.KOF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-16, 10:41 PM   #1741
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
魔封波 咁駛唔駛搵番個電飯煲

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-16, 11:51 PM   #1742
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
亂估, 悟空個心臟病都係佢搞出黎???

舊 10-08-16, 12:58 PM   #1743
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
65話個標題...小全出手?

舊 10-08-16, 06:01 PM   #1744
supermanlady
The One
あかん

63-65標題
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 06:44 PM   #1745
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
真係合體,之前都估過會吾會依一環
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 09:42 AM   #1746
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
今集最後.....嗯,不愧係天才個仔

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 12:00 PM   #1747
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

大杜係咪 變左 神之超級撒亞人

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 01:18 PM   #1748
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
悟空瞬移no look punch果下好型
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 01:57 PM   #1749
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
今話基本解說了...雖然看起來好似好多BUG

換了身體後扎殺悟空好像太容易了吧
不過這世界反正地球龍珠+其他人和神還在其實還是救得回來的吧

所以比魯斯說的都是廢話?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 02:05 PM   #1750
clie

註冊日期: Dec 2001
無眼珠似係布洛尼嗰種,應該會好厲害,加上藍光
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 07:44 AM

手機版 | APP版