Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-10-10, 12:31 AM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
莎木 III |

鈴木裕氏: 『シェンムーIII』のコンセプトは既に存在する
http://gs.inside-games.jp/news/259/25916.html

1UP: The Disappearance of Yu Suzuki: Part 2
http://www.1up.com/do/feature?pager....=0&cId=3182650

此篇文章於 06-17-15 10:40 AM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線  
舊 12-10-10, 01:15 AM   #2
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
打埋gt5 我唔打機嫁啦....如果你出莎木3...就算果部機得一隻game我都買黎撐你又點話!!!

舊 12-10-10, 07:24 AM   #3
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

已經唔寄望會出~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線  
舊 12-10-10, 09:03 AM   #4
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
莎本應該連埋1,2集,出個終極版本喇!一炮過喇…

舊 12-10-10, 09:09 AM   #5
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
莎本應該連埋1,2集,出個終極版本喇!一炮過喇…
如果佢肯正正式式出隻3,1,2 collection應該冇走雞
沙翁 目前離線  
舊 12-10-10, 09:40 AM   #6
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
點都好, 莎本III最好出返落DC等我可以繼續用返個save, 我唔想又由頭打過...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 12-10-10, 09:49 AM   #7
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 沙翁 查看文章
如果佢肯正正式式出隻3,1,2 collection應該冇走雞
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
點都好, 莎本III最好出返落DC等我可以繼續用返個save, 我唔想又由頭打過...
但此終莎本都係好浪費資原既野來的…

故事無睇頭,太細致,都唔知整埋D煲煲撐撐做乜?

雖然係開創左新派故事遊戲先河…但好可惜…

舊 12-10-10, 09:50 AM   #8
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
希望有生之年可以見到莎木3,不過依家已經無咩時間可以打機

舊 12-10-10, 09:50 AM   #9
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
同 UNIQLO crossover 做件 "莎木衫" 算吧
now_loading 目前離線  
舊 12-10-10, 09:55 AM   #10
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
依家我想佢放1,2集上psn / xblive我就已經滿足 sosad

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 12-10-10, 10:00 AM   #11
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
希望有生之年可以見到莎木3,不過依家已經無咩時間可以打機
黃子華:不如我地縮短你有生之年

舊 12-10-10, 12:03 PM   #12
MichaelSpirit
Senior Gamer
遊魂

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDMichaelSpirit
XBox Live GamertagMichaelSpirit
莎木......話題性真係爆燈
但......會唔會好銷量而家真係好惡講

初出莎木1 個陣佢當然係業界先河, 但今時今日同類既遊戲實在太多
而且相較之下佢個故事唔算特別吸引

如果佢夾硬推出新作明顯只係同錢作對
MichaelSpirit 目前離線  
舊 12-10-10, 12:22 PM   #13
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
我覺得依家故事無咩問題,最重要係演繹故事和過場時做得好唔好,最少莎木1的過場情景依然記得.
只要隻game遊戲性足夠,過場演繹又吸引,咁樣應該已經唔錯.

都係o個句~叫ms出錢吧~sega一定唔肯比太多錢.

ai. 目前離線  
舊 12-10-10, 12:22 PM   #14
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
莎木III 出既話真係會感動死
俾個好好睇睇既Ending 我啦

Bandit-Anji 目前離線  
舊 12-10-10, 12:45 PM   #15
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
最大問題係個故事剛剛開始,女主角先啱啱出場
究竟個故事整體好唔好真係冇人知....
但我真係好想玩落去LAW

舊 12-10-10, 12:53 PM   #16
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
會係咩機出

舊 12-10-10, 01:03 PM   #17
rider
Ultimate Gamer
MR.X

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDgafrider
如果我中左六合彩有幾千萬,我比幾百萬佢開發又點話
rider 目前離線  
舊 12-10-10, 01:37 PM   #18
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
望中六合彩1/2/3獎, 隨時仲易過等莎木出三
一一 目前離線  
舊 12-10-10, 01:47 PM   #19
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
引用:
作者: ai. 查看文章
我覺得依家故事無咩問題,最重要係演繹故事和過場時做得好唔好,最少莎木1的過場情景依然記得.
只要隻game遊戲性足夠,過場演繹又吸引,咁樣應該已經唔錯.

都係o個句~叫ms出錢吧~sega一定唔肯比太多錢.
你係ms你會唔會幫sega出??
呢個project...之前實在投資太大....sega賴野賴到部dc又摺埋...間公司又被人收購埋
我係sega都當續作透明算啦
石光 目前離線  
舊 12-10-10, 01:50 PM   #20
tenkafubu
Insane Gamer
天下布武

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDterrycch
XBox Live GamertagBlack Lotus SR
不要問, 只要信.....反正我都俾佢呃左咁多年, 都唔差在繼續俾佢呃

舊 12-10-10, 01:54 PM   #21
david
The One

註冊日期: Mar 2002
今時今日O既SEGA...衰O的講句,只係得翻個殼咁濟,MS先唔會丟錢去堆填區。

我認為MS買起由SEGA出走O既要員好過啦。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 12-10-10, 02:02 PM   #22
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 石光 查看文章
呢個project...之前實在投資太大....sega賴野賴到部dc又摺埋...間公司又被人收購埋
投資大都無所謂,佢唔識放落其他遊戲果度戇居!!

其實,ss時代已經有喇!點解唔變左做開發機在dc呢?

此篇文章於 12-10-10 02:07 PM 被 大情大性武大帝 編輯。
大情大性武大帝 目前離線  
舊 12-10-10, 02:02 PM   #23
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 石光 查看文章
係ms我的話已經講緊出莎木6

莎木名氣在外國好似比日本好.
如果ms真係有興趣可以試市場,比錢sega和鈴木裕+am2出隻莎木1+2加強合版.

此篇文章於 12-10-10 02:06 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線  
舊 12-10-10, 02:23 PM   #24
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
以而家呢個年代

借ms去開發多平台都唔係未見過

舊 12-10-10, 03:21 PM   #25
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
FREE game 缺 FEE
now_loading 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Maker綜合] circus『D.C.III ~ダ・カーポIII~』11月18日制作発表会生中継 HM H-GAMEの部屋 64 10-21-23 11:33 AM
[多機種] Diablo III (暗黑破壞神 III) 玩家收集區 八仙果 攻略及心得交流區 11 10-08-14 03:59 PM
The Apprentice III (飛黃騰達 III) Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 223 09-23-05 08:11 AM
莎木 α+β 電視遊戲討論版 10 08-30-05 05:33 PM
[PS2]Ys III イースIII 圖片, 3月24日發售 neo2046 電視遊戲討論版 13 03-18-05 10:38 PM

現在的時間是 08:07 PM

手機版 | APP版