Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-08, 12:28 AM   #401
Fun
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004
殺人考察字幕開始有喇喎~
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 12:57 AM   #402
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 細路翔 查看文章
看完後我有一個疑問

織真的是男性人格嗎"?!

看那賣萌的動作aaaaaa
呢集 預就預左悶 但係冇左佢 之後d野又會唔清唔楚
純粹"交代用"的一話 沒有打鬥 只有獵奇場面
冇睇過原著的觀眾真係悶死都似
(好在呢集放係第2 放係第一的話 之後搵鬼去睇...)

唯有叫式/織不停係度賣萌

不過呢集...幹也先係主角

此篇文章於 06-30-08 01:03 AM 被 izumo 編輯。
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 01:04 AM   #403
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: izumo 查看文章
呢集 只有深深的慨嘆
純粹"交代用"的一話 沒有打鬥 只有獵奇場面
冇睇過原著的觀眾真係悶死都似
(好在呢集放係第2 放係第一的話 之後搵鬼去睇...)

唯有叫式/織不停係度賣萌

不過呢集...幹也先係主角
我冇睇過原著但都唔覺得今隻悶喎, 相反仲吸引左我更加想去睇原著.

舊 06-30-08, 12:24 PM   #404
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: 銀色流星 查看文章
我冇睇過原著但都唔覺得今隻悶喎, 相反仲吸引左我更加想去睇原著.
我都無睇過原著而且都唔覺悶...不過就是睇唔明佢講咩
看來要重睇多一次
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 01:44 PM   #405
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我睇過原著

覺得今話ok上章反而ok悶

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 11:51 PM   #406
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
第4章 第5章主題曲試聽開始
sprinter好有速度感 曲風唔錯

第4章 主題曲 ARIA
mms://stream3.gekimedia.net/SMOJP/wmt/Music/Arch/SMER/kalafina/SECL-669/2/sound.asf

第5章主題曲 sprinter
mms://stream3.gekimedia.net/SMOJP/wmt/Music/Arch/SMER/kalafina/SECL-671/1/sound.asf

此篇文章於 07-03-08 02:49 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 04:00 PM   #407
Fun
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004
睇完, wa 織第一次現身真係完全唔同, 黑桐仲可以咁鎮定

我覺得式 崖邊回望, 血口紅, 浴血微笑 個幾幕只係creepy, 唔夠靚, 呢幾幕係應該要又靚又creepy囉. 死亡告白個幕就好dd...
應該係話小說從來不停地強調住式既綺麗, 但係o係動畫度感覺唔倒...

空境同gothic有咩關係, 點解d CD次次個個都係著成咁
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 06:14 PM   #408
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: money 查看文章
第4章 第5章主題曲試聽開始
sprinter好有速度感 曲風唔錯

第4章 主題曲 ARIA
mms://stream3.gekimedia.net/SMOJP/wmt/Music/Arch/SMER/kalafina/SECL-669/2/sound.asf

第5章主題曲 sprinter
mms://stream3.gekimedia.net/SMOJP/wmt/Music/Arch/SMER/kalafina/SECL-671/1/sound.asf
我反而like第4章aria多d
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-08, 04:19 AM   #409
money
◆.西野司命.◆

果然趕唔切
延期至8月16日先公開
延期係正確既
無謂趕頭趕命
攪到第5章既質素變低

第五章「矛盾螺旋」上映日程変更のお知らせ

7月26日(土)より上映を予定しておりました「第五章:矛盾螺旋」は
制作スケジュールの延長により下記日程に変更となります。

また、日程変更に伴いまして、ロングラン(長期間)での上映を予定致しております。
なお、テアトル新宿では7月26日(土)~8月15日(金)迄の3週間において
「第四章:伽藍の洞」を引き続き上映致します。
ご鑑賞を心待ちにされておりますお客様にはご迷惑をお掛け致しまして誠に申し訳御座いません。
深くお詫び申し上げます。

「第五章:矛盾螺旋」
公開劇場/テアトル新宿
上映日程:8月16日(土)よりモーニング&レイトショー・ロングラン(長期間)での上映決定
上映時間:8:30AM/21:30

「第五章:矛盾螺旋」初日舞台挨拶決定!!
開催日程/8月16日(土)21:30の回上映前
登壇ゲスト(予定)/坂本真綾さん・中田譲治さん・平尾隆之監督

舊 07-13-08, 05:19 PM   #410
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: money 查看文章
果然趕唔切
延期至8月16日先公開
延期係正確既
無謂趕頭趕命
攪到第5章既質素變低
8月頭過日本諗住睇嫁
無念

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-08, 09:22 AM   #411
細路翔
The One

奈須你洗唔洗咁大方

英國說大家抱團死
舊 07-19-08, 09:10 PM   #412
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://www.allcinema.net/prog/image_...E2%CD%E6%C0%FB
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 02:30 PM   #413
The One
あかん

第五章預告
http://www.karanokyoukai.com/trailer/index.html
舊 07-23-08, 07:43 AM   #414
細路翔
The One

這是什麼新番的h動嗎?

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-24-08 03:59 AM 被 money 編輯。
舊 07-23-08, 08:21 PM   #415
stcdavidhk

引用:
作者: 細路翔 查看文章
這是什麼新番的h動嗎?

竟然. . .竟然會有裸露鏡頭. . .還以為會用其他方法稍略表達一下而已

此篇文章於 07-24-08 03:59 AM 被 money 編輯。
舊 07-23-08, 08:30 PM   #416
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
竟然. . .竟然會有裸露鏡頭. . .還以為會用其他方法稍略表達一下而已
小說對呢度只係輕描淡寫
估唔到OVA會加料
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-08, 08:58 PM   #417
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
吓.... 奈須竟然... 破壞左個氣氛喎

使唔使加埋凌虐SCENE?
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-08, 09:41 PM   #418
細路翔
The One

用動畫做出黎之後令我覺得式唔係一般既得閒

製作群對大小姐比人凌辱既過程睇黎好執著

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-23-08 09:46 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-23-08, 09:53 PM   #419
The One
あかん

第3章o既打鬥反而無第2章最尾o既追逐來得刺激
舊 07-23-08, 10:52 PM   #420
ptx003c
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: izumo 查看文章
小說對呢度只係輕描淡寫
估唔到OVA會加料
OVA
ptx003c 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-08, 08:34 AM   #421
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
見識到咩係死魚

舊 07-24-08, 01:34 PM   #422
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
第3集dvd今朝到左,限定版比想像中細盒 (我剩係買左呢集)

3集入面覺得呢集最吾好睇wor,原本仲最期待呢集架tim
打鬥吾夠激,淺上d心理描寫感覺又吾夠深入...
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-08, 06:42 PM   #423
stcdavidhk

引用:
作者: relight 查看文章
我都覺打鬥時不夠緊張,但整體來說也不錯 (要在個幾十分鐘表達整章內容是有點勉強=0=)

3集中覺得最差的原因應該是. . .頭2章做得太好了
舊 07-24-08, 06:53 PM   #424
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: relight 查看文章
第3集dvd今朝到左,限定版比想像中細盒 (我剩係買左呢集)

我反而覺得第3集唔錯
BGM 首M19+M20實在太正

不過講期待
最期待係第5章

第5章Yuki姐都話有一首BGM 會係好長
係過去都未試過咁長
同埋第5章音樂既volume都係過去章之中最高

舊 07-24-08, 08:31 PM   #425
money
◆.西野司命.◆

劇場版『空の境界』のWebラジオが夏コミ特別CDになって登場!
完全新規録り下ろしでお届けします!
ジャケットはアニメイラスト描き下ろし!

DJCD「空の境界」the Garden of summers
KARA-0001 2,000円(定価)
2008/8/15 コミックマーケット74企業ブース

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] MAGES.「STEINS;GATE 0(シュタインズ・ゲート)」アニメ化決定 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 711 03-11-21 08:33 PM
[動畫] 「THE IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS」7月17日(金)より2nd SEASON放送開始!! 丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1140 06-13-19 03:32 AM
收 魔法少女小圓 劇場版 淨戲飛 一張 YALIU 買賣專區 2 11-03-13 10:56 AM
空の境界 the Garden of sinners 全画集+未来福音 extra chorus h0104788 買賣專區 3 10-26-13 01:06 AM
[動畫] 「魔法少女リリカルなのはThe Movie 2nd A's」好評公開中!丨名古屋上映一週間の全席完売の記録樹立 Vol.4 money 日本動漫畫討論版 1000 07-25-12 10:56 AM

現在的時間是 09:37 PM

手機版 | APP版