Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-06, 10:29 AM   #351
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

引用:
作者: 八仙果
遊戲名稱:霊幻道士
發售日期:1988年9月16日
售價:5,900日圓
發售商:Pony Canyon
八爺,呢隻 game 好似係改編一套港產片,唔知道係唔係真?
香港都見到有呢隻 game 賣,不過呢隻唔係我嘅目標。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 06:34 PM   #352
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 阿聰
八爺,呢隻 game 好似係改編一套港產片,唔知道係唔係真?
我相信是, 因為在日本 yahoo 搜尋到相關的資料(笑)~~~
http://www9.plala.or.jp/riversite/classic/eiga-w1.html (留意最下的資料)
http://www.gctv.ne.jp/~seika/ (還有 tv 版本)

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 07:09 PM   #353
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
wink

引用:
作者: 劉公子
我相信是, 因為在日本 yahoo 搜尋到相關的資料(笑)~~~
http://www9.plala.or.jp/riversite/classic/eiga-w1.html (留意最下的資料)
http://www.gctv.ne.jp/~seika/ (還有 tv 版本)
我本紅白機20週年資料書都係咁樣寫。

舊 02-05-06, 11:57 PM   #354
PaulJai
Insane Gamer

霊幻道士?呢隻正!我個時好鐘意玩。可以買招、買道具。蹲下閉氣,D疆屍睇你唔到。仲有無敵password!
套戲好似係林正英做?

舊 02-06-06, 08:50 PM   #355
shtam
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDissa0110
XBox Live Gamertagissa0110
大家好...今日0係涉谷 mandarake 掃0左一 "咋" 紅白機原裝磁碟 game.....好鬼平....又掃0左少少 pce 0既0野....夾埋都唔少錢....不過好好好開心....返到香港影相俾大家睇...

to 聰兄....我0係吉祥寺買0左0的好過癮0既孖寶叔叔產品....雖然未知玩唔玩得因為未試....不過都一定會同大家分享0下...
shtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-06, 10:52 PM   #356
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: shtam
大家好...今日0係涉谷 mandarake 掃0左一 "咋" 紅白機原裝磁碟 game.....好鬼平....又掃0左少少 pce 0既0野....夾埋都唔少錢....不過好好好開心....返到香港影相俾大家睇...

to 聰兄....我0係吉祥寺買0左0的好過癮0既孖寶叔叔產品....雖然未知玩唔玩得因為未試....不過都一定會同大家分享0下...
shtam 兄剛遊日本嗎??? 還有什麼好東西搜尋到???(迷)
很想看看你的收藏品, 順便懷念一下在日本的快樂事(苦)~~~

舊 02-06-06, 11:11 PM   #357
shtam

客氣啦劉公子...我有0既都只係各版友0既冰山一角...其實都真係班門弄斧....不過即管分享0下0者...

之前我咪講過我從未擁有過原裝0既磁碟 game 0既....因為細個0個陣玩0既都係抄碟....咁0岩今次去到 mandarake 見到咁多咪掃多0的囉....算係還自己一個心願0丫.... 上次去 mandarake 都係成 7 年前0既事囉....

我 10 號先返香港...到時再影0下相同大家分享0下啦....

引用:
shtam 兄剛遊日本嗎??? 還有什麼好東西搜尋到???(迷)
很想看看你的收藏品, 順便懷念一下在日本的快樂事(苦)~~~
舊 02-06-06, 11:43 PM   #358
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
對。
這遊戲因為是我兒時買下的遊戲之一,
當時只有數個正版遊戲。
所以見回這個遊戲,有說不出的感覺,
比起在大個後才買回的遊戲有很大的分別。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-06, 11:44 PM   #359
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
作者: PaulJai
霊幻道士?呢隻正!我個時好鐘意玩。可以買招、買道具。蹲下閉氣,D疆屍睇你唔到。仲有無敵password!
套戲好似係林正英做?
對啊!當年好有根性,
可以爆機...

現在嘛...

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 02-06-06, 11:46 PM   #360
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:

咦?有得去日本掃貨咁正?!
期待shtam兄的分享。

孖寶的產品,小心毒親聰兄。(笑)

舊 02-07-06, 12:47 AM   #361
gc64
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: PaulJai
套戲好似係林正英做?
咪即係彊屍先生囉,日本叫霊幻道士~
gc64 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-06, 04:04 AM   #362
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
http://video.google.com/videoplay?do...41320726561589
懷舊cm

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-06, 08:19 AM   #363
nick

等我遲下貼我的東京戰利品先.
8掛問下,呢到有冇人知superphtato間店呀?
好正喎~

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-06, 09:14 AM   #364
阿聰

wink

引用:
我都想去日本啊!想「掃」好多任天堂同浦和紅鑽嘅物品。

快 d 影好 d 相同大家分享一下啦!我都幾鍾意睇 sega 同 pce 那兩個討論區。
引用:
作者: 八仙果
對。
這遊戲因為是我兒時買下的遊戲之一,
當時只有數個正版遊戲。
所以見回這個遊戲,有說不出的感覺,
比起在大個後才買回的遊戲有很大的分別。
依家香港都搵到有呢隻 game 賣,價錢應該都唔會太貴,
不過我暫時都仲係等緊雪人兄弟,暫時未見到日本 yahoo 拍賣場有好貨式。

依家我已經有死黨叫我整埋部磁碟機,可以玩返 black 同赤色要塞,
我仲考慮緊買唔買好,因為 d 磁碟比較難保存得好,一「潮」咗就玩完。

舊 02-07-06, 05:44 PM   #365
阿聰

wink

我補返張相先,呢度差唔多係我一半身家咁滯……
櫃底部份未完全執好,要再睇下點樣用盡 d 空間擺 games。

舊 02-11-06, 02:01 PM   #366
shtam

聰兄...俾住一張你睇睇先....可能你都見過或者已經有喇...(我估啦...以你呢個孖寶叔叔天字第一號 fans 0黎講)...

都仲未試玩唔玩到...尋晚半夜先返到屋企...乜都未執...係叫0左個朋友0黎我度拎哂所有 DQ 0既手信...

慢慢再補多0的相同大家分享0下...
舊 02-11-06, 03:40 PM   #367
阿聰

wink

引用:
聰兄...俾住一張你睇睇先....可能你都見過或者已經有喇...(我估啦...以你呢個孖寶叔叔天字第一號 fans 0黎講)...
都仲未試玩唔玩到...尋晚半夜先返到屋企...乜都未執...係叫0左個朋友0黎我度拎哂所有 DQ 0既手信...
慢慢再補多0的相同大家分享0下...
呢個皆旺好似有得賣……係一個紅白機手掣控制馬利奧的﹙非無線﹚,幾得意!

等你嘅相啊!

舊 02-11-06, 07:33 PM   #368
shtam

正解...

其實另外仲買0左一隻...
0個間舖頭真係好好好細...入到去轉個身都唔係易....可能係我肥啦....
有一個櫃有好多馬里奧叔叔0既0野....就揀0左呢兩件過癮0野走人....仲有少少 DQ 0野咁啦...

引用:
呢個皆旺好似有得賣……係一個紅白機手掣控制馬利奧的﹙非無線﹚,幾得意!

等你嘅相啊!
舊 02-11-06, 07:54 PM   #369
shtam

分享0下少少與紅白機同馬里奧叔叔有關0既0野啦...

鎖匙扣...話唔駛電其實係太陽能...有個畫面閃0下閃0下咁...幾得意...

左邊都係鎖匙扣...係 "ice climber" 0既會發聲鎖匙扣...聽到0的鑿冰聲都諗起隻 game 0架...
右邊0既扭蛋我開心到震...又係會發聲0既...係 "孖寶一" 0既 sound effects...我呢個就係跳0既聲...秋葉原大大間新0既 yodobashi 得兩部...夾埋淨返三個...我行多個圈點知得返一個...乜都唔理就擰埋佢...開心死我... 跟住就見到冇幾遠個日本仔拎住其餘兩隻...一隻黃一隻綠...早知就即刻擰哂三隻啦....之後行過所有地方都見唔到呢部扭蛋機喇....

部份0係 mandarake 買0既原裝磁碟 game...有0的真係平到二百幾 yen 有交易...即係 14 蚊港錢唔駛...一般都係 1000 yen 左右....所以不停咁執0野入個籃度都唔知....
而且仲有哂說明書0係入面...雖然我唔識佢個軟膠外盒係咪真0野....不過以一個從未擁有過原裝磁碟 game 0既我0黎講...已經好好好開心喇....

另外一0的磁碟 game....好開心竟然搵到我最鍾意玩0既 "3d hot rally"....隻 "鬼 ke 島" 仲要係前後篇一 pack 過....所以個盒厚好多0既...

仲有兩張係 pce 0既相...我 post 返去0個邊啦....

其實0係 mandarake 見到有紅白機同埋磁碟機...夾埋 9000 yen 左右啦....不過實在太多0野拎....真係帶唔到佢0地返0黎香港....另外又有 pce duo 連盒....唔記得幾錢喇....

係咁多喇...謝謝觀賞...
舊 02-11-06, 10:57 PM   #370
qk28
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
O my god!!!
隻3D hot rally我當年都有, 我當年仲有立體眼鏡呀!!!!

舊 02-12-06, 02:26 AM   #371
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
分享0下少少與紅白機同馬里奧叔叔有關0既0野啦...
另外一0的磁碟 game....好開心竟然搵到我最鍾意玩0既 "3d hot rally"....隻 "鬼 ke 島" 仲要係前後篇一 pack 過....所以個盒厚好多0既...

仲有兩張係 pce 0既相...我 post 返去0個邊啦....

其實0係 mandarake 見到有紅白機同埋磁碟機...夾埋 9000 yen 左右啦....不過實在太多0野拎....真係帶唔到佢0地返0黎香港....另外又有 pce duo 連盒....唔記得幾錢喇....

係咁多喇...謝謝觀賞...
shtam 兄乜放o的毒咁勁呀...............睇怕唔知又會死幾多人(笑)~~~
搭訕問句 : 見到有乜 MD/MD-CD 正o野(迷)???

舊 02-12-06, 03:23 AM   #372
sagill萬歲

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4596 9428 5195
PSN  IDcybut2004
XBox Live GamertagLiHoLunYeah
題外話?其實除左紅白機..
呢度有冇人有收藏當年台灣既小天才架...我相信呢部機仲難搵過紅白機
sagill萬歲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-06, 03:59 AM   #373
shtam

講真...md/md-cd 0既0野我真係唔多識....係有心想搵隻 "宇宙戰機 希魯菲多" Silpheed 呀 ....不過好似冇....
好似連 md 0既二手硬件都唔多見到.....

間0野放 game 個櫃應該都有十幾尺闊....幾層架放哂各個機種0既 game....絕對相信 gaf 一班老鬼去到一定 "v 嘩鬼叫"....

引用:
shtam 兄乜放o的毒咁勁呀...............睇怕唔知又會死幾多人(笑)~~~
搭訕問句 : 見到有乜 MD/MD-CD 正o野(迷)???
舊 02-12-06, 08:26 PM   #374
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
講真...md/md-cd 0既0野我真係唔多識....係有心想搵隻 "宇宙戰機 希魯菲多" Silpheed 呀 ....不過好似冇....
好似連 md 0既二手硬件都唔多見到.....

間0野放 game 個櫃應該都有十幾尺闊....幾層架放哂各個機種0既 game....絕對相信 gaf 一班老鬼去到一定 "v 嘩鬼叫"....
唉.........越講我就越羨慕你, 可以去日本度掃貨, 我也很久沒有出外國了(哀)~~~
shtam 兄, 那處是否全機種的遊戲也有得賣呢???

舊 02-12-06, 09:15 PM   #375
shtam

我眼見0既就係喇.....所有主流機種0個度都會有二手 game 賣....好似仲有幾款 atari 0既主機0忝....不過我以前冇超任 md/md-cd....所以唔係好詳細咁睇....紅白機帶有0的仲係有盒0既0忝....不過數量好似唔多....朋友見我突然間變0左個細路咁睇玩具都呆0左...

p.s. 又俾我搵到個 pce 0既 emulator....可以玩返哂0的 cd game 喇...
我去0左0既就係呢間分店...
http://www.mandarake.co.jp/shop/index_sby.shtml

佢0的0野包得鬼咁整齊...攪到我而家想拆0的0野0黎睇都唔係好捨得...

引用:
唉.........越講我就越羨慕你, 可以去日本度掃貨, 我也很久沒有出外國了(哀)~~~
shtam 兄, 那處是否全機種的遊戲也有得賣呢???

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志IX 攻略集 Janus PC電腦遊戲討論版 26 03-07-09 05:16 PM
[ETC] NEW:PSP及NDS最新全球百萬遊戲大作名單 神祕人1號 手提遊戲機討論版 80 12-31-06 11:08 PM
GAF GFDM-CWM 團 第四十六章 『Mr.Orange』 真仔 街機心得交流討論區 1000 09-15-06 05:39 PM
[GBA] 火炎之紋章 ~烈火之劍~ 討論區 t-cup 手提遊戲機討論版 350 07-03-03 06:34 PM

現在的時間是 05:22 AM

手機版 | APP版