Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後
電視遊戲討論版>大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介
GameQ 07:24 PM 10-07-07
作者: 八仙果:
真係好嘈,
有些遊戲,就算不玩,
只看 opening 都 Load 得頗大聲。
令我唸起D2
做乜都要load一餐,又load得鬼咁大聲
為左避免DC提早陣亡
所以打到disk2就放棄
antony chan 06:22 AM 10-08-07
作者: 機場美少年:
- 略 -
咁係因為你部電視support PAL mode....
亞利古 11:05 PM 10-09-07
有沒人知DC有咩game係完全唔對應vga?a
劉公子 12:22 AM 10-10-07
KONAMI 的 DDR 同 POP'N MUSIC 都是不對應的(苦)~~~

作者: 亞利古:

asimo 01:21 AM 10-10-07
作者: 亞利古:
http://www.racketboy.com/retro/2006/...lity-list.html
亞利古 09:26 PM 10-11-07
好詳細
唔該哂
利撒度 09:15 PM 10-30-07
小一的時候
回家看到我哥哥在打機
那隻game比較奇特(打裝甲車.扔炸彈.大佬多數會在一間房跟你玩肉搏)
畫面是向前的那一類
好像是叫火爆警長.但我查不到.可能是名字錯了吧?
不知有沒有人玩過?
大約是1991年(MD時期)
八仙果 02:02 AM 11-24-07
作者: GameQ:
令我唸起D2
做乜都要load一餐,又load得鬼咁大聲
為左避免DC提早陣亡
所以打到disk2就放棄
這遊戲我到現在還沒開 ......
還記得這個遊戲的包裝有不少版本的。
martinyau1979 02:24 AM 11-24-07
作者: 八仙果:
這遊戲我到現在還沒開 ......
還記得這個遊戲的包裝有不少版本的。
塞住耳塞未得law
八仙果 02:26 AM 11-24-07
有一段時間沒更新了。
近日找回一隻 DC 的 RPG:Eternal Arcadia。

這是 DC 的 @barai 版,
就像當時 PS2 的體驗版一樣,
不同的是這個 @barai 版,
可以在線上購入 @barai Key,再開始遊戲時,
就會「解鎖」,變為完全版了,
而在未解鎖之前的遊戲記錄也可用在解鎖後的完全版內,
所以不怕要從頭玩起。

一般而言,@barai 的體驗版約是遊戲的十分一內容。
而 @barai Key 會記錄在 DC 的 VMS 內,
使用兩格 (blocks) 記錄這個 @barai Key。

@barai 接受信用咭、ISAO 咭及 WebMoney。

以下是 Eternal Arcadia 的資料:
遊戲名字
日版:Eternal Arcadia (2000 年 10 月 5 日)
美版:Skies of Arcadia (2000 年 11 月 13 日)
歐版:Skies of Arcadia (2001 年 4 月 27 日)

Eternal Arcadia 的主題畫面,
下圖的選單中文為:
- 從新開始 (遊戲)
- 繼續 (遊戲)
- Homepage
- 購入 @barai Key

在 @barai 購入 Eternal Arcadia 前的選擇畫面:

八仙果 02:29 AM 11-24-07
作者: 利撒度:
小一的時候
回家看到我哥哥在打機
那隻game比較奇特(打裝甲車.扔炸彈.大佬多數會在一間房跟你玩肉搏)
畫面是向前的那一類
好像是叫火爆警長.但我查不到.可能是名字錯了吧?
不知有沒有人玩過?
大約是1991年(MD時期)
這個嘛,想不出是什麼遊戲來。
有多一點資料嗎?
劉公子 11:27 AM 04-04-08
八爺, 你之前講的 C64 版本 outrun 就是這個嗎(迷)???

http://www.youtube.com/watch?v=EIBeg...eature=related

估不到 GBA 版及 SOFTBANK 版會移植得那麼好~~~
九里貓 08:27 PM 05-05-08
邊度有機賣,我個部打左柴/+\

シェンムー 08:29 PM 06-07-08
好耐冇在GAF同大家傾傾~
LE排買左新電視(PAN記700M)

成日掛住打PS3..
但係也終於買左DC個VGA BOX了(八爺我終於買左了)

打GUNDAM DX同莎木真係.......正爆.

影得唔好請見諒~~~~~~~~~~~~~~~~~~

實在太正...
DREAMCAST真係太神..
攪到我莎木又要爆多次^^""(龜SPEED中)

攪攪下拎番我部SS出黎...

覺得自已部SS真係KEEP得好好~~XDDD
開番.個SRW FFINAL SAVE出黎^^仲O係度

SS始終用~大電視~(?)玩好^^

不算什麼特別的東西...只係想同大家分享玩舊GAME種快樂.
打新GAME同時玩下舊GAME也不錯...
櫻大戰1,2都玩緊,
太多GAME想玩...真係一日得太少時間可以打機...........><
劉公子 09:13 PM 06-07-08
o我!? 正兄借問聲用了多少錢入手個 VGA BOX 呢(迷)???
的確, DC 接上 VGA box 的輸出到現在仍然好靚(雖然我仍用那舊款的 CRT mon)~~~

作者: 肥仔正:
好耐冇在GAF同大家傾傾~
LE排買左新電視(PAN記700M)

成日掛住打PS3..
但係也終於買左DC個VGA BOX了(八爺我終於買左了)

打GUNDAM DX同莎木真係.......正爆.
影得唔好請見諒~~~~~~~~~~~~~~~~~~
實在太正...
DREAMCAST真係太神..
攪到我莎木又要爆多次^^""(龜SPEED中)
不知何解, 最近反而想玩返隻 SEGA RALLY...... 等我一陣又整返來玩先(笑)~~~
你就好啦, 那些 save 仍在...... 我那些在多年前已經無哂了(苦)~~~
之後的 save card 就開始時好時壞(汗)~~~

攪攪下拎番我部SS出黎...
覺得自已部SS真係KEEP得好好~~XDDD
開番.個SRW FFINAL SAVE出黎^^仲O係度

SS始終用~大電視~(?)玩好^^

不算什麼特別的東西...只係想同大家分享玩舊GAME種快樂.
打新GAME同時玩下舊GAME也不錯...
櫻大戰1,2都玩緊,
太多GAME想玩...真係一日得太少時間可以打機...........><

シェンムー 09:30 PM 06-07-08
劉公子 你好 我用左100蚊買䟭 tcast的
二手的 可以接受啦 但係都唔會放過原裝那個 XD
牙 crt係好正 而家好多用ips panal lcd tv顏色還原能力都唔比crt差 XD
sega rally ?DC OR SS? 隻 rally 又係正野
劉公子 11:46 PM 06-07-08
哈哈...... 第三廠的 VGA BOX 我也有一個, 怕原裝的有乜差池都有得頂住o下(笑)~~~
SEGA RALLY 當然是指第一集的 saturn 版本, 記得以前無乜錢買新遊戲, o里隻我那時玩到...... 都好難o下(逃)~~~

劉公子 你好 我用左100蚊買䟭 tcast的
二手的 可以接受啦 但係都唔會放過原裝那個 XD
牙 crt係好正 而家好多用ips panal lcd tv顏色還原能力都唔比crt差 XD
sega rally ?DC OR SS? 隻 rally 又係正野

草薙さん 11:58 PM 06-07-08
入到呢個Topic就好自然咁想去買返DC隻連邦vs自護&DX
DC game入面想買, 但未買就只有呢隻
シェンムー 02:28 AM 06-08-08
作者: 劉公子:
哈哈...... 第三廠的 VGA BOX 我也有一個, 怕原裝的有乜差池都有得頂住o下(笑)~~~
SEGA RALLY 當然是指第一集的 saturn 版本, 記得以前無乜錢買新遊戲, o里隻我那時玩到...... 都好難o下(逃)~~~
作者: KUSANAGI 草薙:
入到呢個Topic就好自然咁想去買返DC隻連邦vs自護&DX
DC game入面想買, 但未買就只有呢隻
sega rally好玩呀 個第4條賽道個秘技我仲記得。
成日覺得如果dc可以玩ss game 就仲正

gundam dx
甘正點可以唔擁有
而家雖然唔易搵
果時覺得dc後期仲有甘正的遊戲玩又係太神
用dc vga出同玩gc版 gundam vs z用色差出畫面都係甘正。
劉公子 07:48 PM 06-08-08
o我!? 是怎樣按的秘技呢(迷)??? 我只有那個 ghost mode 的秘技(在遊戲雜誌 copy 出來的)~~~
昨晚玩了一陣, saturn 版本的 sega rally 的操控性及流暢度的確好正......
結果一係唔玩, 一玩就玩哂那四版賽道...... 最後仲要睇埋隻 Digital Dance Mix 先至收得手(笑)~~~

シェンムー 07:56 PM 06-08-08
劉公子,個秘技係在title畫面按面幾個指令....就可立刻玩第4條賽道^^
如果你想知我可以搵搵...
Irwin 08:03 PM 06-08-08

gundam dx
甘正點可以唔擁有

而家雖然唔易搵
果時覺得dc後期仲有甘正的遊戲玩又係太神
用dc vga出同玩gc版 gundam vs z用色差出畫面都係甘正。
同感…
PS2果隻雖然有雙打,不過玩呢隻覺得原汁原味多D…
而且DC版仲一盒兩GAME(DX/非DX版),抵到喊…

我只有用S線出來玩…
原裝日版DC VGA BOX由推出果日買左到而家一直都未用過(汗)
因為一直想搵個MON俾DC專用…唔想用俾佢用LCD (而家用緊果個15"LCD都係麻麻地,不過有TV INPUT就算啦…)
但奈何屋企地方細無位再擺多個MON,一直到DC沒落左都無實行過… (嘆氣)
シェンムー 08:14 PM 06-08-08
作者: Irwin:
同感…
PS2果隻雖然有雙打,不過玩呢隻覺得原汁原味多D…
而且DC版仲一盒兩GAME(DX/非DX版),抵到喊…

我只有用S線出來玩…
原裝日版DC VGA BOX由推出果日買左到而家一直都未用過(汗)
因為一直想搵個MON俾DC專用…唔想用俾佢用LCD (而家用緊果個15"LCD都係麻麻地,不過有TV INPUT就算啦…)
但奈何屋企地方細無位再擺多個MON,一直到DC沒落左都無實行過… (嘆氣)

係呀~~
一game兩味...好可借capcom 的遊戲通訊對戰只可以用日本國內KDDI...
我GE遺憾係從未試過用DC ONLINE

未用過咁慘 不如賣比我啦
Irwin 08:21 PM 06-08-08
係呀~~
一game兩味...好可借capcom 的遊戲通訊對戰只可以用日本國內KDDI...
我GE遺憾係從未試過用DC ONLINE
用DC玩ONLINE我試過啦…… PSO I、PSO II
過多一兩年會搬屋,到時睇下夠唔夠地方安置返部DC出來玩…
而家D主機同部PS3一樣,都係有時間先拎出來SET好格局玩幾個鐘再收埋
大情大性武大帝 07:33 PM 06-13-08

原來有純32X主機的…
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後

返回主題版面