Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64 114 514  ... 最後
手機平板遊戲討論版>「スーパーロボット大戦X-Ω」討論區。サービス終了しました
:bface: 06:06 PM 10-10-15
作者: clie:
謝解答
仲有抽咗一堆唔用既R如鐵牛、藤堂嗰堆,係咪可以即賣?
暫時睇似乎可以賣,因為真是睇唔到有乜用
不過都建議賣之前check 下張R卡有無特別之處
補充:請參考上頁最尾小嘉的post

純粹參考:
HI_Ricky 06:15 PM 10-10-15
2nd 機 重刷第一回10抽 即有1次2件: 三一 SSR同 LockON SSR
clie 06:38 PM 10-10-15
作者: 小嘉:
其他解完10LV任就拎去賣啦
THX~
唔太明,10LV任指升到LV10打UNIT QUEST
既然唔用,點解仲咁辛苦升
ryvius123 06:41 PM 10-10-15
作者: :bface::
暫時睇似乎可以賣,因為真是睇唔到有乜用
不過都建議賣之前check 下張R卡有無特別之處
補充:請參考上頁最尾小嘉的post

純粹參考:
  • 屍屍個別角色升到某個lv先有送石角色任,機戰好似連送石的角色任都無
  • 屍屍有絆系統,個別C到R的角色本身廢但絆能力勁都會留。機戦無依樣野(support unit代替?)
  • 屍屍個別C到R的角色有唱歌跳舞加隊友攻/防/屬性之類的skill。機戰暫時無(唯一類似是精神"激勵")
  • 同上的卡有擺後備加主隊攻的能力。以現行玩法來睇機戰多數唔會有
好似有幾隻有指揮既放後備都有效加攻
heyman774 06:46 PM 10-10-15
咁SR藤堂/R Zero都好勁....如果後備都得
小嘉 06:46 PM 10-10-15
作者: clie:
THX~
唔太明,10LV任指升到LV10打UNIT QUEST
既然唔用,點解仲咁辛苦升
係呀
R解左係無咩用
咪當拎下料同錢
而且有個成就係睇你解左幾多UNIT MISSION麻
clie 06:51 PM 10-10-15
作者: :bface::
恕刪
謝詳解
如果下下都跟CC,咁無玩過既會好唔着數
我上巴哈見人話唔好抽魔神JS等卷角,都唔知咩黎
原本諗住儲夠100CHIP就衝去換,3次10抽先得一隻SSR,啲R成日死,過關S唔到,第日又要再玩過
小嘉 07:00 PM 10-10-15
你首抽中左魔神Z就可以唔換魔神JS姐
你首抽中其他SSR可以換架魔神JS,架野係幾勁

其實首抽最好中魔神Z外既SSR
咁你換埋架魔神Z坐底有2張SSR用
會好打好多既
heyman774 07:01 PM 10-10-15
CC經驗來講,
而加S chip=CC的戒子
每個月會有戒子換SSR角色, 儲夠一次過突爆一隻SSR將會係非常好的戰力
而加機戰S CHIP就可以換果隻飛拳萬能合, 不過初期應該儲唔夠500CHIP換到突爆
換唔換就睇自己啦
小嘉 07:04 PM 10-10-15
新GAME我覺得換一隻用都OK
架野真係唔差
起碼識飛

換一隻黎搏突爆紅雞都好
HI_Ricky 07:13 PM 10-10-15
其實三一 SSR 係好, 但咁唔好彩其它SR 都中其它三一 咁就同唔到隊, hihi 了.

PS: 今日見識到有人首抽4 SSR.....
小嘉 07:15 PM 10-10-15
SR是但啦

攻機SR而家值得中得藤堂
6078 07:25 PM 10-10-15
fd數點樣加?
而家得15個位
升lv,shop都無
clie 07:29 PM 10-10-15
作者: 小嘉:
SR是但啦

攻機SR而家值得中得藤堂
隻SRビッグボルフォッグ都好X勁,自己周圍9格大DAMAGE
Matthew.Y 08:30 PM 10-10-15
作者: heyman774:
咁SR藤堂/R Zero都好勁....如果後備都得
我試過放後備唔出場的確係加不過cost上仲未可以咁做
Matthew.Y 08:32 PM 10-10-15
作者: 6078:
fd數點樣加?
而家得15個位
升lv,shop都無
大概每5個lv就一次過加5個fd位
元首KFC 10:40 PM 10-10-15
放後備會加攻?
幸好zero沒吃掉

如果奶媽放後備會回血就爽了XD
亍 ◣ 10:44 PM 10-10-15
終於刷到隻剎那ssr.....
元首KFC 10:52 PM 10-10-15
首抽一只SSR
活動一只SSR
今月或(首抽鐵甲的)下月一只SSR
補師一只
後備指揮一只

Cost足夠的很快就可完成無課過渡隊XD

話說拳鐵甲在同等級下比盾鐵甲總合力更高
不過現階段不用盾鐵甲還可用哪盾?非洲人能抽到鐵甲2??

而且不久的將來其他首抽也會和卷角重複, 眼看辛苦儲了500卷結果又要等一個月也不好過, 有SSR就可開始, 反正初期也放不下兩只SSR, 到cost能放下兩只SSR時也可能擁有不只兩只SSR了
6078 10:59 PM 10-10-15
作者: Matthew.Y:
大概每5個lv就一次過加5個fd位
thx
作者: 元首KFC:
首抽一只SSR
活動一只SSR
今月或(首抽鐵甲的)下月一只SSR
補師一只
後備指揮一只
其實補血機係指邊d?
精神skill補血果d?
元首KFC 11:17 PM 10-10-15
作者: 6078:
thx

其實補血機係指邊d?
精神skill補血果d?

R密達斯,愛美神,維納斯
每wave免費為最少hp的機体回血
6078 11:26 PM 10-10-15
作者: 元首KFC:
R密達斯,愛美神,維納斯
每wave免費為最少hp的機体回血
thx
咁岩兩次30石抽到,仲有sr藤堂,不過0ssr
亍 ◣ 11:48 AM 10-11-15
平日應該點打先最有效率??係唔係衡晒主線先再解其他uc任務??
小嘉 12:01 PM 10-11-15
衝完故事先啦...
低RANK 低COST做得D咩...
T.K. 12:03 PM 10-11-15
十連得斬月同大三身一体
sosad
標籤:スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64 114 514  ... 最後

返回主題版面