Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-07-17, 12:46 AM   #1476
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: kev00269270 查看文章
總算齊DECK可以打全港對戰...
不過...
陸遜真係冇乜用...
依家叉半日加6武11C...
同普通英傑號令打都冇乜著數
而且依家係槍兵,叉電又唔識射箭...

中金多過中銀應該係好事吧...

話說荃灣係咪好多人兩邊走....今日試過連續10個人唔到,然後係對戰見到其中兩個..
荃灣兩方走唔奇 始終近
由手機版發出
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-17, 01:28 PM   #1477
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: b_boy 查看文章
無D大志, 學抽水G去日本打啦
過多陣人地返黎就變香港全一
去到日本就打其他香港無既機啦(無錯我係講after school fes)
前幾日gw十二點經過秋記club sega都無咩人打,但兩點幾樓上食完飯又滿鬼左無得打

此篇文章於 05-07-17 01:31 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-17, 04:51 PM   #1478
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
今日打完返黎 打到三品上位升唔到了

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-17, 11:27 PM   #1479
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
今日打完返黎 打到三品上位升唔到了
free matching只會變成上位既食糧

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-17, 11:56 PM   #1480
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: ikari28 查看文章
free matching只會變成上位既食糧
其實上面主流難打都係個幾副 但真係好q難打

舊 05-08-17, 05:22 PM   #1481
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: maxwaver 查看文章
去到日本就打其他香港無既機啦(無錯我係講after school fes)
前幾日gw十二點經過秋記club sega都無咩人打,但兩點幾樓上食完飯又滿鬼左無得打
想問下GW係咩黎?

日本有個係FINAL FANTASY 玩法似GVG 3打3嘅街機好似好HIT 但香港冇得玩

舊 05-08-17, 06:24 PM   #1482
happycolman
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code2062 9232 2181
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
想問下GW係咩黎?

日本有個係FINAL FANTASY 玩法似GVG 3打3嘅街機好似好HIT 但香港冇得玩
GW=黃金週

舊 05-08-17, 08:29 PM   #1483
番薯勤

引用:
作者: happycolman 查看文章
GW=黃金週
THX 原來係日本黃金週
啲日本人打機打到兩點唔使趕尾班車返屋企咩

順便問下霸者求DECK應該點玩
而家興4枚定5枚多

舊 05-08-17, 09:42 PM   #1484
GUSTAV
The One
poor

引用:

而家興4枚定5枚多
馬単

舊 05-08-17, 09:50 PM   #1485
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
想問下GW係咩黎?

LOV ???

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 10:17 PM   #1486
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: gafstar 查看文章
LOV ???
DFF ar

舊 05-09-17, 05:41 PM   #1487
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
觀廣好像少了不少人,見到億誠舊人出沒。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-09-17, 10:10 PM   #1488
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
其實點樣守關羽+張飛,前面兩隻9武槍壓基武好難守,係咪要落闞澤伏一野會好d 打緊若王+孫策&frds,啱啱用緣換咗太史慈 企定定射又輸油顏色,出去射又俾1.5武騎突; 隻孫策直去對面城門好d定係守屋企好d

舊 05-09-17, 10:27 PM   #1489
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:

而家興4枚定5枚多
下午兩點啦
FF唔算太多人打吧,真係長期會有人打的咪又係頭D同音game
--

星期日路經金星金禾都幾廿人跟機,幾時先有得打

舊 05-09-17, 11:20 PM   #1490
番薯勤

引用:
作者: zeroorz 查看文章
其實點樣守關羽+張飛,前面兩隻9武槍壓基武好難守,係咪要落闞澤伏一野會好d 打緊若王+孫策&frds,啱啱用緣換咗太史慈 企定定射又輸油顏色,出去射又俾1.5武騎突; 隻孫策直去對面城門好d定係守屋企好d
拍太史慈可能得嘅
剛弓本身有基DAM

舊 05-10-17, 12:16 AM   #1491
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
引用:
拍太史慈可能得嘅
剛弓本身有基DAM
好啊下次試下,張太史慈啱啱先印~

舊 05-10-17, 01:10 AM   #1492
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
屋企係附近吧...

以前睇亞視"尋找他鄉之旅"(葛民輝做主持果幾集日本之旅)有講過可以去廉租酒店住一晚,
不過所謂既"客房"就只有一個床位:棺材咁上下大既床位(內附空調&迷你影音設施)...

此篇文章於 05-10-17 01:13 AM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 01:15 PM   #1493
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
引用:
馬単

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 02:16 PM   #1494
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
霸求當然是金3騎(笑)

從2代開始我玩霸求都是習慣玩5騎
曹操 龐德/徐晃 張郃/春華 樂進/曹昂 賈詡
只要唔遇到加速號令或者呂布問題都不大
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 03:36 PM   #1495
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: maxwaver 查看文章
下午兩點啦
FF唔算太多人打吧,真係長期會有人打的咪又係頭D同音game
--

星期日路經金星金禾都幾廿人跟機,幾時先有得打
若王大弓打雙槍DECK 算好守啦WOW 對面多數推邊雙槍埋城衝軍
靠張飛攻城術打到城 之後死1隻就返生黎守

你可以開幕連環射死佢 搵隻馬去油色 槍仔1隻防劉封突 另1隻可以諗去偷下城
都可以試下大攻勢 你較弓記得集射張飛 關公有大軍難死好多

再唔係就兩隻大弓直拍城門同佢鬥快 你留隻孫策一夠5氣就開小霸王應該都得

引用:
霸求當然是金3騎(笑)

霸求馬單打神速有利架....

此篇文章於 05-10-17 03:48 PM 被 GUSTAV 編輯。
舊 05-10-17, 04:18 PM   #1496
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
若王大弓打雙槍DECK 算好守啦WOW 對面多數推邊雙槍埋城衝軍
靠張飛攻城術打到城 之後死1隻就返生黎守

你可以開幕連環射死佢 搵隻馬去油色 槍仔1隻防劉封突 另1隻可以諗去偷下城
都可以試下大攻勢 你較弓記得集射張飛 關公有大軍難死好多

再唔係就兩隻大弓直拍城門同佢鬥快 你留隻孫策一夠5氣就開小霸王應該都得

霸求馬單打神速有利架....
[紙上談兵]
雖然未玩過
不過今代有填色
馬單霸求我覺得對神速DECK冇乜SO
以前就話可以玩城底
依家輸內亂都輸死
[/紙上談兵]
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 04:22 PM   #1497
GUSTAV
The One
poor

引用:
[紙上談兵]
雖然未玩過
不過今代有填色
馬單霸求我覺得對神速DECK冇乜SO
以前就話可以玩城底
依家輸內亂都輸死
[/紙上談兵]
人地軍團生放講明有SO

你8.5C 對面5.5C 中場鬥突都唔會輸

舊 05-10-17, 05:19 PM   #1498
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
今代神速太短,唔係有愛跟本唔會打……

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 07:56 PM   #1499
番薯勤

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
屋企係附近吧...

以前睇亞視"尋找他鄉之旅"(葛民輝做主持果幾集日本之旅)有講過可以去廉租酒店住一晚,
不過所謂既"客房"就只有一個床位:棺材咁上下大既床位(內附空調&迷你影音設施)...
膠囊酒店?

引用:
霸求當然是金3騎(笑)

曹操 龐德 張郃 樂進 賈詡

唉啲緣有排儲

仲要先打300 COST 槍DECK攞奧義增援

舊 05-10-17, 08:03 PM   #1500
番薯勤

引用:
作者: BeanZzZz 查看文章
今代神速太短,唔係有愛跟本唔會打……
香港未有得玩個陣6.5c

個時頂上好多4人神速大喝

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 07:41 PM

手機版 | APP版