Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-21-14, 05:24 PM   #251
kingtin1
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
謝版友意見!
剛開始玩,故事幾吸引....
唯一考慮係玩完PS4依兩集,返番轉頭會接受唔倒PS3啲畫面...
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 08:15 PM   #252
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
AC3後嘅現代線劇情

明白Ubisoft想以後嘅AC主角唔再被Desmond嘅血統限制住,始終如果話個個刺客主角都係Desmond祖先未免太勉強。

但自Desmond領便當後,現代線就冇咗個種可以令觀眾有親切感嘅主角。

AC4嘅Edward係最後一個Desmond祖先嘅AC主角,不過Abstergo D科技進化到只需將Desmond D基因記憶上載入Abstergo嘅伺服器,就算唔係後裔都可以讀取呢D記憶。

於是喺AC4同ACRO,現代線就改為由玩家控制既無名氏視點。

ACU直頭係現代線都費時寫,係咁兒比Rebecca同Shaun係背景旁述,同埋整D Animus「故障」情節比你玩下。

此篇文章於 11-21-14 08:17 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 02:53 AM   #253
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我都開吾到藍箱呀
如果24小時內吾開會點?又要再解過?
我係app落mark,係game可以即時見到,主角係game入面行,個app會跟住郁,但除此之外,我係app入面開左個幾個藍箱(夠24個鐘,app刺客會幫手拎),係game入面一個都無開到,但app個reward清楚見到佢拎左,不過係game入面就無拎到........

試左咁多次都唔得,我已經無心機再玩隻game同個app,根本浪費時間,bug到阿媽都唔認得

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 05:29 AM   #254
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
我想問下長槍係唔係冇得開炮架
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 08:25 AM   #255
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Question

有冇人想解PS4版online 盃

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 08:38 AM   #256
nosaj31
Senior Gamer

註冊日期: May 2012
PSN  IDnosaj31
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
我係app落mark,係game可以即時見到,主角係game入面行,個app會跟住郁,但除此之外,我係app入面開左個幾個藍箱(夠24個鐘,app刺客會幫手拎),係game入面一個都無開到,但app個reward清楚見到佢拎左,不過係game入面就無拎到........

試左咁多次都唔得,我已經無心機再玩隻game同個app,根本浪費時間,bug到阿媽都唔認得
唔知係我問題定點啦, 個app一宜話connect唔倒pc, 但係我用ps4玩, 根本就連唔倒.........
nosaj31 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 08:56 AM   #257
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: nosaj31 查看文章
唔知係我問題定點啦, 個app一宜話connect唔倒pc, 但係我用ps4玩, 根本就連唔倒.........
咁得意
你game入面同app入面login左同一個UPlay account未?

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 12:59 PM   #258
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: whassupbun 查看文章
咁得意
你game入面同app入面login左同一個UPlay account未?
我兩邊通左connection都係開唔到箱

『等價交換』
舊 11-22-14, 07:54 PM   #259
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
正常, 因為本身就有Bug, 好多人都係咁
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 03:24 AM   #260
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
希望快D有更新, 1.02 D BUG都係滿天飛, 同埋PS4版D流暢度真係有問題, 開頭刺客總部放圓牌果度, 一爬D窗....終於見識倒咩叫幻燈片...

舊 11-23-14, 09:59 AM   #261
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
你試下RESTART PS4,我RESTART左就開到

舊 11-23-14, 12:42 PM   #262
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: TSZ 查看文章
希望快D有更新, 1.02 D BUG都係滿天飛, 同埋PS4版D流暢度真係有問題, 開頭刺客總部放圓牌果度, 一爬D窗....終於見識倒咩叫幻燈片...
直頭係0.1 fps,lag到以為hang左

『等價交換』
舊 11-24-14, 09:57 AM   #263
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
我玩ps4版又唔會去到得0.1咁誇張

不過格數成日跳睇得好辛苦, 攪到我有d頭暈作嘔

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 11:50 AM   #264
仁魂

終於的起心肝打爆了~ 始終喜歡在大城內飛來飛去
可能開發人員早就講左係愛情故事, 所以對故事.... 覺得前半部可以濃縮, 比多d篇幅後半部會比較好~
整體黎講, 其實非常有2的影子, 感覺上, 想好似2咁分多幾部曲...
至於現代線就算把啦~~比第一集存在感更弱
舊 11-24-14, 01:00 PM   #265
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: 仁魂 查看文章
終於的起心肝打爆了~ 始終喜歡在大城內飛來飛去
可能開發人員早就講左係愛情故事, 所以對故事.... 覺得前半部可以濃縮, 比多d篇幅後半部會比較好~
整體黎講, 其實非常有2的影子, 感覺上, 想好似2咁分多幾部曲...
至於現代線就算把啦~~比第一集存在感更弱
含劇透
愛情線點解艾麗屍會慘死 我玩完真係好SAD 本來想買埋SEASON PASS 玩DLC 而家無MOOD買 仲以為佢同亞落會有情人

此篇文章於 11-24-14 01:57 PM 被 wai2408 編輯。
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 02:00 PM   #266
仁魂

引用:
作者: wai2408 查看文章
含劇透
愛情線點解艾麗屍會慘死 我玩完真係好SAD 本來想買埋SEASON PASS 玩DLC 而家無MOOD買 仲以為佢同亞落會有情人
哈哈~
正常, 正如內地Forum所講, 有邊隻的主角初戀會無事? XD
舊 11-24-14, 02:24 PM   #267
kwankwan

註冊日期: Mar 2011
Question

求救~
我玩到要爬巴黎鐵塔(伺服器橋接點:反抗軍)個關,跟住同fds玩coop,fd邀我入佢game,
玩完熄機第二日開機繼續,變左個人喺大地圖冇左主線任務,
冇左(伺服器橋接點:反抗軍)個關,追蹤器可以'禁'X重玩前一任務,重玩完都係喺大地圖,
但原本(伺服器橋接點:反抗軍)個關冇野可以'禁'....

請問我係咪中左bug? 定係可以有辦法玩番? 我是ps4 ver.
Thanks!!!

此篇文章於 11-24-14 03:06 PM 被 kwankwan 編輯。
kwankwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 11:26 PM   #268
karowk

PSN  IDCzecho
引用:
作者: kwankwan 查看文章
求救~
我玩到要爬巴黎鐵塔(伺服器橋接點:反抗軍)個關,跟住同fds玩coop,fd邀我入佢game,
玩完熄機第二日開機繼續,變左個人喺大地圖冇左主線任務,
冇左(伺服器橋接點:反抗軍)個關,追蹤器可以'禁'X重玩前一任務,重玩完都係喺大地圖,
但原本(伺服器橋接點:反抗軍)個關冇野可以'禁'....

請問我係咪中左bug? 定係可以有辦法玩番? 我是ps4 ver.
Thanks!!!
我都中過類似既bug,又係有frd邀我玩下coOP 同埋係大地圖行下 當時我睇自己地圖係全部都無開過(地圖原本100%sync),咁我就問點解我明明開左地圖但無晒顯示,佢話可能係佢隻game到(佢未開晒)一路玩都有autosave。當我朋友走左 我發覺地圖仲係無開,keep住玩左陣,之後第二次入返去我所有sidemission,social club 同其任務,升爆晒既錢箱全部歸0。無論重開幾次 delete data 重裝都無用,成個progress save 做好似無玩過咁,除左主線。問題來了,我睇record 地圖同某幾種任務係100%sync, 但事實係地圖出現返晒已玩過既任務。果陣我真係心灰意冷,但最好彩當時差寶箱同pin 同幾個巴黎故事任務都白金,拿林collect晒佢地,好彩白金到。本來想草住隻game,但我都白金左放左隻game出去。上網查過外國好多forum 都無人講,穿地板卡位係咁ERROR 我都接受到 唯觸佢將我玩過既任務地圖收入箱歸0我真心接受唔到。有無人有遇過類似既問題?

舊 11-25-14, 09:02 AM   #269
nosaj31

註冊日期: May 2012
PSN  IDnosaj31
引用:
作者: wai2408 查看文章
含劇透
我尋晚終於爆左, 老實講我先頭都唔知點解女主角要送死, 不過爆左主線之後去睇番cafe佢寫比Arno啲信, 佢根本預左會死....
nosaj31 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-14, 10:17 AM   #270
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: nosaj31 查看文章
XXXX..
CHING SPOIL 返啊 劇透左
劇透
其實諗返有度佢要主角唔好理佢叫佢殺個聖者先都知她已經比復仇心遮蓋晒 所以最尾佢選擇唔等亞諾起身 就埋去同聖者死過 都係很正常既事..因為對女主角來說佢老豆既地位應該不可動搖

此篇文章於 11-25-14 10:21 AM 被 wai2408 編輯。
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-14, 12:07 PM   #271
kwankwan

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: karowk 查看文章
我都中過類似既bug,又係有frd邀我玩下coOP 同埋係大地圖行下 當時我睇自己地圖係全部都無開過(地圖原本100%sync),咁我就問點解我明明開左地圖但無晒顯示,佢話可能係佢隻game到(佢未開晒)一路玩都有autosave。當我朋友走左 我發覺地圖仲係無開,keep住玩左陣,之後第二次入返去我所有sidemission,social club 同其任務,升爆晒既錢箱全部歸0。無論重開幾次 delete data 重裝都無用,成個progress save 做好似無玩過咁,除左主線。問題來了,我睇record 地圖同某幾種任務係100%sync, 但事實係地圖出現返晒已玩過既任務。果陣我真係心灰意冷,但最好彩當時差寶箱同pin 同幾個巴黎故事任務都白金,拿林collect晒佢地,好彩白金到。本來想草住隻game,但我都白金左放左隻game出去。上網查過外國好多forum 都無人講,穿地板卡位係咁ERROR 我都接受到 唯觸佢將我玩過既任務地圖收入箱歸0我真心接受唔到。有無人有遇過類似既問題?
左試右試都唔得,最後決定重裝重玩希望快d追番進度,
唉,隻game咁樣唔掂囉~
我唔鍾意玩海戰,原本好鍾意隻game....
kwankwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 01:34 PM   #272
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

我都放棄左
隻app又成日唔同步我game入面個map, 明明開放左嘅區域app果度都唔開, 然後尋日又突然同我reset晒d野, app入面冇晒進度由頭來過orz, 刺客24小時開左果d箱我都冇理佢有冇真係拎到野喇唉

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 01:53 PM   #273
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我都放棄左
隻app又成日唔同步我game入面個map, 明明開放左嘅區域app果度都唔開, 然後尋日又突然同我reset晒d野, app入面冇晒進度由頭來過orz, 刺客24小時開左果d箱我都冇理佢有冇真係拎到野喇唉
我直頭無再玩隻game,等patch 3出左先,繼續玩destiny好過

『等價交換』
舊 11-26-14, 02:29 PM   #274
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
係朋友度玩左陣
唔怪得會有版友覺得官方想塑造第二個Ezio,我都覺得Arno既人生的確有種Ezio既既視感

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 04:36 PM   #275
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
http://assassinscreed.ubi.com/en-US/...m:148-76770-32

終於有patch 3

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放售 二手 PS4 Assassin's creed Unity 連預訂畫冊及開瓶器 shukei 買賣專區 0 12-15-14 05:44 PM
SELL PS4 Assassin's Creed Unity 中文版 豆腐多 買賣專區 1 12-05-14 08:09 PM
[徵求] PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 ricky828 買賣專區 2 01-17-14 10:14 AM
[出售] 100% 全新 PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】$250 chiwai107 買賣專區 3 01-15-14 09:29 AM
[出售] Xbox One Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 verdy_returner 買賣專區 0 12-25-13 02:10 AM

現在的時間是 05:14 PM

手機版 | APP版