Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-07-10, 11:48 PM   #251
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
因為我見原來magic係有中文版o既, 於是先問一下xdddd||||
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-10, 01:21 AM   #252
豬級狩獵者
Senior Gamer
殘存亦沒路兵敗如山倒

註冊日期: Apr 2008
magic唔係第一次出繁中版架啦!
豬級狩獵者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-10, 10:40 AM   #253
Areios

引用:
作者: 豬級狩獵者 查看文章
magic唔係第一次出繁中版架啦!
因為我見都係英文版嘛~
咁我以前玩時都係玩英文o既~
就真係o岩o岩先知有中文, 所以先諗下會唔會係有好多人玩咁囉
舊 11-08-10, 11:13 AM   #254
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: sonic 查看文章
改玩LCG吧,TCG太燒錢
lcg也很燒,個個月有card set出....

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-10, 01:16 PM   #255
臭氏
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: vov430 查看文章
lcg也很燒,個個月有card set出....
我覺得LCG更燒
新咭一出,好多之前的咭都變成廢紙
臭氏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-10, 01:53 PM   #256
vov430
黑色疾風丸

引用:
作者: 臭氏 查看文章
我覺得LCG更燒
新咭一出,好多之前的咭都變成廢紙
我本來想玩Warhammer LCG/A Game Of Thrones LCG
不過想清/諗楚後...

今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
舊 11-08-10, 04:57 PM   #257
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

Lcg的全名係乜呀
舊 11-08-10, 05:36 PM   #258
vov430
黑色疾風丸

引用:
Lcg的全名係乜呀
L for LIVE

今天是好日子嗎?
舊 11-08-10, 11:08 PM   #259
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

Live card game?真的嗎?
舊 11-09-10, 07:54 AM   #260
臭氏
Crazy Gamer

引用:
Live card game?真的嗎?
呢個Live唔係最常見果種直播的意思
而係隨著version的推進,同一個charactor會逐漸變強
有種好似成長咁既效果
所以點解我話新咭一出,好多之前的咭都變成廢紙
舊 11-09-10, 02:55 PM   #261
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
而係隨著version的推進,同一個charactor會逐漸變強
有種好似成長咁既效果
咁都係玩番傳統BG好
有無人鐘意玩race for the galaxy架??
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-10, 03:27 PM   #262
Areios

引用:
作者: sonic 查看文章
咁都係玩番傳統BG好
有無人鐘意玩race for the galaxy架??
未玩過丫~不過睇左d介紹又好似幾有趣喎ccccc
舊 11-09-10, 04:36 PM   #263
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

引用:
有種好似成長咁既效果
可能我只係玩過magic,所以都唔知有呢種卡game
舊 11-11-10, 01:07 PM   #264
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
race for the galaxy is a great game. although its like #10 in bgg, imho it should be something like #5. i think we had like 300+ game since buying the game. its just so addicting.

舊 11-21-10, 03:07 AM   #265
臭氏
Crazy Gamer

今日(星期日)會唔會有熟人在BE?
舊 11-22-10, 01:55 PM   #266
Areios

引用:
今日(星期日)會唔會有熟人在BE?
有丫xdd(而家先答)
舊 11-22-10, 09:20 PM   #267
臭氏
Crazy Gamer

引用:
作者: Areios 查看文章
有丫xdd(而家先答)
我有見到你丫
舊 11-23-10, 04:14 AM   #268
smalltung

註冊日期: Apr 2004
近排玩左Dominion同Power Grid

有人推介左呢隻
Betrayal at house on the hill
山屋驚魂

舊 11-23-10, 01:19 PM   #269
Areios

引用:
作者: smalltung 查看文章

有人推介左呢隻
山屋驚魂
Betrayal at house on the hill 好玩丫xdddd
剛出左新版, 過兩日就有得玩喇~ccccc
可以去brain explorer一齊玩啦~ccc(又hard sell)

此篇文章於 11-23-10 01:24 PM 被 Areios 編輯。
舊 11-23-10, 01:20 PM   #270
Areios

引用:
我有見到你丫
係丫~xdd不過而家先見到你留言嘛xdddd(呃post?!)
舊 11-23-10, 01:22 PM   #271
Areios

前兩日終於玩左Tales of the Arabian Nights 天方夜譚
真係勁好玩xddd不過時間都好長~同埋英文好多, 要消化左先可以講故事(都係比人代勞好了<<喂)
舊 11-23-10, 07:58 PM   #272
臭氏
Crazy Gamer

引用:
係丫~xdd不過而家先見到你留言嘛xdddd(呃post?!)
我回你,又何嘗唔係呃post(?)呢
BTW,覺得隻Mr. M點?都係果幾個問題?
舊 11-23-10, 08:00 PM   #273
臭氏
Crazy Gamer

引用:
作者: smalltung 查看文章

有人推介左呢隻
山屋驚魂
引用:
Betrayal at house on the hill 好玩丫xdddd
剛出左新版, 過兩日就有得玩喇~ccccc
可以去brain explorer一齊玩啦~ccc(又hard sell)
Betrayal就好似一隻can的TRPG咁
不過最怕係同D玩過而又會劇透的人玩囉
舊 11-23-10, 09:32 PM   #274
Areios

引用:
我回你,又何嘗唔係呃post(?)呢
BTW,覺得隻Mr. M點?都係果幾個問題?
都係丫~
同埋都真係幾似mr. jack
我諗殺人卡真係要多d先得, 一知有邊d殺人o既方法就易玩左好多了
不過始終未做過mr. m, 可能做左會有新睇法都未頂xddd

作為嘗試又真的唔錯o既~cccc
舊 11-23-10, 09:33 PM   #275
Areios

引用:
Betrayal就好似一隻can的TRPG咁
不過最怕係同D玩過而又會劇透的人玩囉
多數都唔會玩番玩過o既劇本架喎~
玩番就真係完全冇左個樂趣了@@