Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-12, 11:05 PM   #76
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: Sar8 查看文章
係唔係店要出左先知
咁多隻白金曼滿意都係得bayo+vanquish
之後果D真係...
況且有份同帶頭爭好遠
早仕矢都有份整NGB,NG2,但睇下NG3個死款
madworld一週目都好正架!
稻葉完全都係帶頭
大部份game佢都係做director
引用:
作者: 天涯浪俠 查看文章
好心就唔好酸到出面啦
如果無記錯,4月果陣sega有話過因為財政問題要cut左一d game
魔女2就榜上有名

依家好大機會係任天堂比錢投資救番呢隻野番黎
況且連發行都變埋任天堂啦呢集,任天堂同白金工作室個關係又唔錯
你諗下呢隻會唔會變下一個零好過啦...

當然你依家連2都未出就諗定3,4,5,6既,慢慢
我諗sony同m$都會肯投資bayonetta 2
所以未必係單純係老任救隻game......
引用:
作者: neo2046 查看文章
今次隻野唔關SEGA事
SEGA應該只係出名
想等其他版本o既朋友就good luck
sega應該純粹出title個版權
因為bayonetta呢個名係sega的
引用:
作者: 真!DC 查看文章
機都未出就睇淡?
由手機版發出
但投資者暫時都算睇好
呢三日老任股價出現三個白武士
我估係睇好WiiU有 mon hun
引用:
作者: kitcat 查看文章
咁多年第一次想買老任主機唔係因為老任自己Game
我直情冇WiiU老任game想買
純粹支持兩隻platinum game

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 11:10 PM   #77
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: chunmanx 查看文章

我諗sony同m$都會肯投資bayonetta 2
所以未必係單純係老任救隻game......
我諗sony未必會
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 11:12 PM   #78
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
作者: STRIFE 查看文章
語氣重既人話番人語氣重a
原來主機廠會唔關事?加密功夫唔做足會點?自己諗
之後又會點?
又唔知邊個一開始就就已經二話不說咁將我放左係某機/廠既立場呢?
除左仲有乜

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 11:19 PM   #79
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
除左仲有乜
咁你又識乜?

依家人d條神經線真係易觸動到,又會咁敏感
再講off,都係回返主題

有人投資呢game十分好,至少我認為sony唔會投資 +1

舊 09-15-12, 12:38 AM   #80
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
咁你又識乜?

我都信sony 唔會投資+1

只係投資呢個品牌, 對一家大企業來說不值得.
如果係注資入股, bayonetta 個品牌亦未去到值得令人投資整間公司o既地步
如以技術力計算, 白金廠亦非一線, 只屬二線之列.
外國可能更多值得投資o既公司.

如此說來, 以任記渴望有三方廠黑馬遊戲為wii u 護航下.
剛被sega放棄o既白金廠正合口胃

收下半完成o既bayonetta 2 加上投資開新game - 101
係雙贏吧

至於m$...太遠根本沒辦法觸及吧?

不過, 多年來任記都唔肯幫三方廠大力宣傳o既.
記得last story同xenoblade...
兩間廠都同白金差不多被任記招攬, 但下場係....
任記你不如比$ monolilith出 xenoblade2 啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 12:55 AM   #81
wsx360
Game Master

引用:
作者: D.K. 查看文章

不過, 多年來任記都唔肯幫三方廠大力宣傳o既.
記得last story同xenoblade...
兩間廠都同白金差不多被任記招攬, 但下場係....
任記你不如比$ monolilith出 xenoblade2 啦
琴日發佈會已經講左monolilith新作開發中
仲有monolilith係任記子公司

引用:
●モノリスソフト新作

『ゼノブレイド』を手掛けたモノリスソフト高橋哲哉氏のチームが、Wii U向けに完全新作を開発中とのこと。

此篇文章於 09-15-12 12:57 AM 被 wsx360 編輯。
舊 09-15-12, 12:58 AM   #82
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

PSN  IDjasonpoon
咦!眼鏡娘魔女有冇機會參戰大亂鬥呢?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 01:02 AM   #83
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
當年任記主打既三大機迷向作品: xenoblade、metroid: the other m及last story
係得last story有發佈會咋
xenoblade(自家子公司作品)、metroid(自家品牌)都無勁既宣傳
但last story遊戲性係三隻之中最差果隻

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 01:35 AM   #84
DQGUNDAM

Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
咁你又識乜?

依家人d條神經線真係易觸動到,又會咁敏感
再講off,都係回返主題

咪話除左仲有乜?又唔係討論,剩識話人乜話人物語氣又唔好

我都唔再off

隻game我就等下先,睇評價先決定買唔買

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 02:47 AM   #85
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: chunmanx 查看文章
madworld一週目都好正架!
稻葉完全都係帶頭
大部份game佢都係做director
我自己個人覺得supervise個位置重要D
以而家呢個世代來講先得mad world ,NDS一隻, Max Anarchy
唔係話以前係capcom做既唔計數,不過以前既capcom實力,人材濟濟
mad world個話題性係高,不過gameplay我自己一般般
Max Anarchy就唔講啦....

此篇文章於 09-15-12 02:51 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 01:18 PM   #86
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: wsx360 查看文章
我諗sony未必會
其實樓上有人提Sega財困問題想cut左魔女2
實際上Sony近幾年都係蝕大錢係超級財困
Sony今年已自摺左其下幾個遊戲小組
親手減少自己第一方game既數量
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 02:24 PM   #87
闇之大精靈
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
近年老任出手救咗唔少系列
好似零系列
XENO系列(其實直接叫救咗高橋)
今次救貝姐
D人唔感謝都算
反正老任都係為自己
反而走去小老任
真係唔知乜野心態
唔通唔出係某D FANBOY口中既神機就寧願個系列死
要怪唔係該怪某良心公司唔出手呢
闇之大精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 04:39 PM   #88
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
http://www.ign.com/articles/2012/09/...vity-criticism
魔女2比Sega財困放棄
老任救番
所以自然係老任發行
其實係雙贏局面
魔女可以唔駛摺
WiiU多隻game

Sony今年親手殺自己幾個第一方既遊戲小組
其下幾隻game好難再有續作
最慘PSV隻Unit 13其實唔算差
仲有PS3隻人喰いの大鷲トリコ
依家同摺左分別不大

宏觀D睇
作為機迷
想遊戲業多D game出?
定少D game出?

魔女2出係Wii U都可以玩架
最簡單咪買WiiU囉
無人叫你剩係永世買PS主機
剩買PS主機想玩哂全球所有game
就真係發夢
任飯想玩Uncharted都會買PS3啦
依家有人拎住槍指住你個頭唔比你買WiiU咩?
倒轉頭Uncharted三代係PS3獨家
唔通機迷又要鬧Sony?

此篇文章於 09-15-12 04:42 PM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 04:59 PM   #89
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
對隻GAME有愛咪出機囉

如果出開PSP續集出NDS就話鬧啫(要就機能而降低質素)
而家出WiiU又唔係出Wii

出左game睇下掂唔掂先嘈la

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 06:57 PM   #90
聖鬥士星矢
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
希望收歸國有後唔會好似"零"系列咁吧...

其實任天堂主機(家用機)始終有種"第三方墳墓"feel... 有邊隻game非老任品牌係會好賣(just dance??? ), 有時想要"迫"人買機玩一隻game, 但好多玩家唔一定賣帳, 變左那隻game會"絕後"...
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 07:33 PM   #91
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
零系列原本就係吊住條命仔,WiiU仲出的話應該可以引返多d人玩(隻Game Pad同射影機襯到絕)

期待老任將WiiU帶返去機迷向

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 07:45 PM   #92
wsx360
Game Master

引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章

其實任天堂主機(家用機)始終有種"第三方墳墓"feel... 有邊隻game非老任品牌係會好賣(just dance??? ), 有時想要"迫"人買機玩一隻game, 但好多玩家唔一定賣帳, 變左那隻game會"絕後"...
最近任記己經有 零系列,xeno系列,Bayonetta系列
相信會陸續有來
因為任記知道3部機玩同一推game佢係無優勢
舊 09-15-12, 09:27 PM   #93
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:

第三廠自己技不如人 唔夠人打 所以就賴任天堂三墓

你睇D係老任平台整GAME既遊戲商既品質係幾「精良」就知
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 10:59 PM   #94
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Suda 查看文章
零系列原本就係吊住條命仔,WiiU仲出的話應該可以引返多d人玩(隻Game Pad同射影機襯到絕)

期待老任將WiiU帶返去機迷向
WIIU 零紅碟HD~
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 12:50 AM   #95
chunmanx
我ge代號係風

引用:

引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
第三廠自己技不如人 唔夠人打 所以就賴任天堂三墓

你睇D係老任平台整GAME既遊戲商既品質係幾「精良」就知
gc時代vj、bio4就算品質好都要誇平
wii時代madworld算不錯
暫時未知係咪要絕後
但看來絕後機會唔低
但mon hun 3算成功

sony其實都有商有量
佢都幫稻船敬二在psv出隻soul sacrifice
所以sony唔係冇可能
不過掉返轉可能係platinum唔想搵sony

舊 09-16-12, 01:48 PM   #96
HERACROSS
Junior Member

註冊日期: Mar 2012
bayo既快感黎自
邊閃邊連技
拷問連打

宜家只希望wiiu個傳統制生生性性

出2太感動了T_T
HERACROSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-12, 07:00 PM   #97
MO

註冊日期: Aug 2005
http://www.gamefaqs.com/poll/index.html?poll=4845

引用:
Which of the announced Wii U titles are you most excited about?

Bayonetta 2 23.77% 6675
Game & Wario 1.96% 549
LEGO City Undercover 4.92% 1382
New Super Mario Bros. U 23.57% 6619
Nintendo Land 3.61% 1015
Pikmin 3 19.72% 5538
Scribblenauts Unlimited 3.47% 974
The Wonderful 101 1.97% 553
Wii Fit U 1.15% 323
ZombiU 15.85% 4451
TOTAL VOTES 28079
期待度仲高過馬大叔
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-12, 09:17 PM   #98
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
The Wonderful 101 得 1.97%

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-12, 11:10 PM   #99
chunmanx
我ge代號係風

引用:
作者: MO 查看文章
期待度仲高過馬大叔
好合理呀
我第一就係bayonetta 2
第二係 the wonderful 101

舊 09-18-12, 11:15 PM   #100
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: MO 查看文章
正路,新馬呢排出得太密(雖則呢集期待度高3DS好多)
神谷新作反而咁低

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
平價出售~PS3 GAME 戰場女武神, 火影, Bayonetta ...... Keith.n 買賣專區 1 06-06-14 01:54 PM
[任天堂] 2月14日Nintendo Direct 介紹了Mario Kart 8, Bayonetta 2, Xeno 新RPG 及多款3DS 遊戲 Netnet 電視遊戲討論版 1 02-14-14 09:32 AM

現在的時間是 08:58 PM

手機版 | APP版