Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-01-14, 10:45 AM   #576
POISON
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
做左年半都仲係豬隊友,難怪連西比拉即刻叫三組黎接替啦
二組咁就解散了

舊 11-01-14, 10:54 AM   #577
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: harakuma 查看文章
另外, 公安枝新大炮仲不如細枝dominator, 上季我記得如果對住自己友會有警告, 所以唔會"誤射"到自己人
警唔警告其實都係西比拉做,
見到局長句「相信這種事的人在社會根本不存在」,
明顯西比拉有心滅口哂班目擊者,
好老實講當時個犯罪系數我都有少少懷疑有無做假

三班呢類人呢期見到好有感慨

霜月就反而作者太惡意寫臭佢, 無咩感覺,
只係覺得咁既「人才」都入到一組跟朱爺

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

我覺得呢條友仔根本就係鹿茅囲既內鬼、故意提青柳鬆綁、慢慢刺激佢既犯罪係數。

再唔係就係鹿茅囲佢本人假扮。臨尾顯示佢塊面上有個疤痕、可能係整過容去掩人耳目、兼比佢方便帶喬裝面具。
應該就係本人,你見最後跑哂出去變肉醬既都係除哂衫,呢個無跑到出去的
一開始朱爺果邊又查到鹿茅囲一直身在現場
呢個救護員全程無比人凌辱,衫都唔駛除,同青柳有最多交流引導佢行下一步
最後仲專登有特寫
呢個世界偽裝唔駛咁煩,用投影就可以,加上朱爺推測過鹿茅囲非常擅長呢樣野
所以先專登叫紅毛去搵出黎

此篇文章於 11-01-14 11:09 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 11:23 AM   #578
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: POISON 查看文章
二組咁就解散了
另外個件未死架

舊 11-01-14, 11:43 AM   #579
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
警唔警告其實都係西比拉做,
見到局長句「相信這種事的人在社會根本不存在」,
明顯西比拉有心滅口哂班目擊者,
好老實講當時個犯罪系數我都有少少懷疑有無做假

三班呢類人呢期見到好有感慨

霜月就反而作者太惡意寫臭佢, 無咩感覺,
只係覺得咁既「人才」都入到一組跟朱爺

應該就係本人,你見最後跑哂出去變肉醬既都係除哂衫,呢個無跑到出去的
一開始朱爺果邊又查到鹿茅囲一直身在現場
呢個救護員全程無比人凌辱,衫都唔駛除,同青柳有最多交流引導佢行下一步
最後仲專登有特寫
呢個世界偽裝唔駛咁煩,用投影就可以,加上朱爺推測過鹿茅囲非常擅長呢樣野
所以先專登叫紅毛去搵出黎
如果有睇返第3集, 老嘢一開始就係同呢個男人講數, 隻狗旁有綠色包包, 估係老嘢帶嚟,

然後去到第4集, 鹿茅囲走時又攞埋個包包, 根本兩條友一開始就係打龍通自己友, 目的係引青柳做實驗

仲有就係, 真係唔該d警官練下体能啦, 個老嘢一手打到青柳撞埋嬙, 青柳唔識格斗, 攞住枝槍都可以當硬物還擊,
所以狡同朱都好西利, 一個識格斗, 一個識攞頭盔扑人

此篇文章於 11-01-14 12:02 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 12:22 PM   #580
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
仲有就係, 真係唔該d警官練下体能啦, 個老嘢一手打到青柳撞埋嬙, 青柳唔識格斗, 攞住枝槍都可以當硬物還擊,
所以狡同朱都好西利, 一個識格斗, 一個識攞頭盔扑人
因為正確玩法係監察官企後面拎住支無敵槍出口術, 落手落腳既係班執行官
青柳今次單拖入去+無敵槍失效+擺明有心做佢
btw個老野都唔太正常,個人質絕地反撲竟然比個老野一擊ko之後踏到爆頭
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 12:24 PM   #581
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: HakiK 查看文章
因為正確玩法係監察官企後面拎住支無敵槍出口術, 落手落腳既係班執行官
青柳今次單拖入去+無敵槍失效+擺明有心做佢
btw個老野都唔太正常,個人質絕地反撲竟然比個老野一擊ko之後踏到爆頭
老嘢太強+1
人質反撲一下ko超神

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-14, 12:50 AM   #582
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

イベント情報
■タイトル:『PSYCHO-PASS サイコパス』スペシャルイベント(仮題)
■開催日:2015年7月19日(日)
■出演:花澤香菜(常守朱役)、野島健児(宜野座伸元役)、佐倉綾音(霜月美佳役)、藤原啓治(東金朔夜役)、櫻井孝宏(雛河翔役)、伊藤静(六合塚弥生役)、沢城みゆき(唐之杜志恩役)ほか
■参加方法:本イベントのチケット優先販売申込券が、2014年12月17日(水)発売『PSYCHO-PASS サイコパス 2』Blu-ray&DVD VOL.1に初回限定特典として封入。
※会場、チケット料金、他イベント詳細については、後日、公式HPにて順次発表となります。

Blu-ray&DVD情報
■『PSYCHO-PASS サイコパス 2』VOL.1
■発売日:2014年12月17日(水)
■品番/価格:【Blu-ray】TBR24811D/6,500円+税 【DVD】TDV24816D/5,500円+税
■収録話:#1~#2
■発売:フジテレビ/東宝
■販売:東宝

■初回限定封入特典 New!
『PSYCHO-PASS サイコパス』スペシャルイベント(仮題)チケット優先販売申込み券

■通常仕様特典
・キャラクターデザイン浅野恭司描き下ろし特製アウターケース
・スペシャルブックレット(約100P)
  キャラクタープロファイリング、本編収録話の完全シナリオを収録。
・<完全新作>オリジナルドラマCD
  完全書き下ろしシナリオによるドラマCD。第1巻は常守朱をフィーチャー。

■特典映像
・9.26パシフィコ横浜「PSYCHO-FES サイコフェス」朗読劇 特別編集版
  2014年9月26日(金)に第1期メインキャストがフル出演したイベント「PSYCHO-FES」での朗読劇の映像を特別収録。

舊 11-07-14, 09:20 PM   #583
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-07-14, 09:47 PM   #584
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
覺唔覺個OP越來越花?

霜月篤完小朱背脊後,局長唔單止無動於衷,仲暗示佢好煩。

越有理由相信局長,鹿矛囲同東金係夾埋整小朱。霜月無疑發現東金間房D嘢,唔通霜月啟動死亡FLAG?

歡迎教授加入調查行列。一下子就推斷出個議員係假冒嘅。如果SHERLOCK活係呢個世界,相信同教授一樣會被當潛在犯咁收監。

此篇文章於 11-07-14 09:57 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-14, 10:06 PM   #585
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
打機變左控制軍用機,想起 VO:OT ...

舊 11-07-14, 11:37 PM   #586
harakuma
Game Master

BOSS回收咗兩枝槍, 其實西比拉直情可以按照使用地點搵到酒酒水,

同埋應該停鬼咗呢兩枝槍功能(理論上應該可以做到)

今次個BOSS比槙島勁在佢連Hacker都做埋, 上季槙島一無咗jack son, 即刻無咗5成功力

通常一開始d好黑人憎角色如小妹妹, 去到後都會攞返唔少同情分, 話唔定會救小朱唔出奇
舊 11-08-14, 12:00 AM   #587
神龍
↘大家比d掌聲

個小妹妹已經唔係打小報告咁小事
局長:好煩丫你走啦plz

舊 11-08-14, 12:11 AM   #588
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 神龍 查看文章
自己無能力,又成日打小報告。這類人真係好討厭
無意中做左殺人犯的玩家犯罪指數會唔會有變化?

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-14, 12:16 AM   #589
harakuma
Game Master

引用:
作者: 神龍 查看文章
仲要合法侵入
舊 11-08-14, 12:24 AM   #590
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: phil077 查看文章
斷估後面會公開班player做過d乜

跟住全部player都
成個世界壓力大爆發, 當多數人都係痴線個陣咁係制度下正常個班就會逆轉變成小數

舊 11-08-14, 12:31 AM   #591
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
今季刺激過上季好多

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-14, 12:32 AM   #592
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
你無意中又唔知情情況下殺咗人會唔會內疚?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-14, 12:33 AM   #593
harakuma
Game Master

可惜今季得11集, 唔多夠喉
舊 11-08-14, 12:50 AM   #594
Game Master

引用:
佢哋真心以為自己打緊機,邊會諗到會係遙控殺人?鹿矛囲就係利用系統偵測唔到玩家有任何惡意先可以咁樣成功毫無先兆下借刀。

舊 11-08-14, 12:54 AM   #595
Game Master

引用:
BOSS回收咗兩枝槍, 其實西比拉直情可以按照使用地點搵到酒酒水,

同埋應該停鬼咗呢兩枝槍功能(理論上應該可以做到)
理應係應該咁,但係冇發生,所以有合理懷疑鹿矛囲同個系統/局長係夾埋。

舊 11-08-14, 02:21 AM   #596
harakuma
Game Master

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
理應係應該咁,但係冇發生,所以有合理懷疑鹿矛囲同個系統/局長係夾埋。
但係又解釋唔到鹿矛囲同西比拉/局長係對立面既關係, (鹿矛囲話要罰西比拉)

不過點講都好, 今季個TARGET好明顯似係小朱, 尤其OP有小朱傷目鏡頭, 唔知佢會唔會比鹿矛囲捉咗去掘眼
舊 11-08-14, 02:39 AM   #597
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
但係又解釋唔到鹿矛囲同西比拉/局長係對立面既關係, (鹿矛囲話要罰西比拉)

不過點講都好, 今季個TARGET好明顯似係小朱, 尤其OP有小朱傷目鏡頭, 唔知佢會唔會比鹿矛囲捉咗去掘眼
算啦,上季都無同狡爺對槍啦

到底狡爺會唔會無啦啦走埋出黎就真

同埋上季係有外國勢力架ma , 反而好好奇仲有班 band 友會點
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-14, 02:59 AM   #598
harakuma
Game Master

引用:
作者: Van仔 查看文章
算啦,上季都無同狡爺對槍啦

到底狡爺會唔會無啦啦走埋出黎就真

同埋上季係有外國勢力架ma , 反而好好奇仲有班 band 友會點

band 友?邊個嚟, 三班班友嗎?如果係, 好想呢班人變免治
舊 11-08-14, 04:04 AM   #599
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
band 友?邊個嚟, 三班班友嗎?如果係, 好想呢班人變免治
我六合塚個堆FD

睇返 D 人物依家先知 新監視官原來係之前個學生妹

此篇文章於 11-08-14 04:06 AM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-14, 01:17 PM   #600
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
愈做愈正 今季暴力好多
同意上面講把槍好應該遙遠封鎖,今時今日icloud都做到啦,真係唔難 應該都係同局長夾埋架啦

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 05:19 PM

手機版 | APP版