Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-23-08, 09:49 PM   #1
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
家庭樂

你地有冇維持家庭樂?
即係久唔久一家人出去bbq呀 行街睇戲食飯唱k之類的?
總之係一家人一齊參與的

我成日想叫老豆一齊出去食飯佢都唔理我
淨係掛住同朋友出去 話請佢 佢都唔去...........

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 09:54 PM   #2
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
每個禮拜一至兩次全家落樓下食早餐算唔算?

舊 06-23-08, 09:55 PM   #3
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
心入面裝香。(合什

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 09:55 PM   #4
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
農曆新年,復活,端午,中秋,聖誕,家庭成員生日,耐唔耐禮拜六,日...
1x人"飯敘集團"

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:07 PM   #5
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
可能我地家族問題,
我地一家人會好少好少見......
或者要每年拜山, 先會齊人,
拜完之後都會佢是但一個親戚屋企坐, 夜晚一齊食飯,
之後就等下一次拜山再聚頭......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 12:57 AM   #6
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
家庭關係好疏離
父母不和
父母子女之間關係亦只係一般

bbq 行街睇戲食飯唱k?
行街都係自己一個算把啦...大家睇既野又唔同..
成家人一齊出街食飯亦係極之極之小...幾個月都會有一次既?..
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 12:58 AM   #7
新堂愁一
男人三寶無樣有

講起先記得前排同過阿爸阿媽一次去唱K

舊 06-24-08, 12:58 AM   #8
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
唔想太奢求個天倫之樂有幾大,冇搞到家嘈屋閉已經萬幸
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 01:00 AM   #9
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
星期日的family day算唔算,不過爸爸近來較忙,好多次只可一齊出街食晚飯

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 01:01 AM   #10
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
for me
自從出社會做野都冇乜幾可有時間同心情理"屋企"
一在家同阿媽永遠家嘈屋閉, 我會可以幾重視"家"?
"家"只係佢食$既名目je....

舊 06-24-08, 01:04 AM   #11
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實, 會有人抱住只係返去訓o既心態返屋企嗎?
甚至係, 俾人話過當屋企係酒店?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 01:11 AM   #12
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: Middle 查看文章
其實, 會有人抱住只係返去訓o既心態返屋企嗎?
五~六年前試過俾人咁話
仲讀緊中學.....日日放學去網吧 R6
番到屋企 online game......

而家都覺得果時唔似係人
而家俾人踢出街叫我搵女溫

舊 06-24-08, 01:34 AM   #13
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Middle 查看文章
阿媽o係我以前讀書果時話過我,溫書->打機/上網->食飯->訓覺,一D都冇幫過屋企手...

聽完好唔鐘意,結果E家做o左家中的執頭執尾+掃地大隊長

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 09:07 AM   #14
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
基本上逢六日都會全家族一齊食飯
不過隨著大家年紀增長,d表哥表姐各有各忙
由以前兩圍變到依家只淨返一圍

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 10:34 AM   #15
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
自從4年前某件事之後
我就未試過家庭樂

不過反而係女友家試過家庭樂......

舊 06-24-08, 10:37 AM   #16
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
每星期都有一齊食下飯嘅, 出街就少左喇(自從上左IVE)
過時過節睇下有冇fd約, 否則多數都一齊過~

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 10:44 AM   #17
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
有家庭成員生日咪一齊去食餐好少少lor
不過平時都會落街食下飯

響我心目中, 家庭成員只有父母+兄弟, 其他親戚我真係唔想應酬佢地

舊 06-24-08, 04:52 PM   #18
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
間唔時會帶兩老去睇下戲.

又會全家人出去食飯慶祝生日等大日子.

舊 06-25-08, 11:19 AM   #19
亞飛
Moderator
野人生活中

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code5086 0979 5484
哈哈 有一段時間我的確俾人話過 當屋企係酒店
去街去到夜一夜(應該係話好"早"先番)
依家...好似形式有少少不同...一係番...一係唔番XD

其實自己都盡量星期日留多少少時間係屋企
有時早起身 會幫他們去買早餐吃
之後食完 執好野 我先會出街

有時去完街 就會打番去問問 一陣食咩
我幫你地買埋番來呀
順便一起吃埋
家庭成員生日...會去Outback食飯
咁都算家庭樂吧?

其他活動?
好難了...好難叫得動老豆出去
因為佢自己都上網識埋好多朋友...都ok多活動@@

舊 06-25-08, 11:22 AM   #20
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
其實都唔算多
但成日會係屋企同屋企人食飯 好小同佢地出街

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 11:34 AM   #21
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
我老豆老母去日本堅持要我帶團...非常頭痛...

舊 06-25-08, 11:42 AM   #22
搖搖
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
近尼幾年都無,最近一次係一齊去昂坪
因為兩個人番工都唔定時,好難就到一齊放假...
之後希望可以一兩個月一家人一齊出去一次

舊 06-25-08, 11:54 AM   #23
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
數埋數埋,我既家庭樂活動,就只有一年一次去行花市
另,幾個月之前已經plan左,搞一個月一次既週日外出買衫食飯活動,不過後尾又無左件事
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 01:01 PM   #24
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
飲早茶都算嘅話……
每個星期日都同男朋友&佢全家人飲早茶

同埋佢屋企有長輩生日,都會一齊出街食飯
早幾個月一行九人去咗食buffet~

舊 06-25-08, 11:05 PM   #25
甄_*
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
一個禮拜食一次晚飯+飲茶 ...
大時大節咪十幾廿人一齊食飯 ......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:22 AM

手機版 | APP版